Netflix’te bulunan aile filmleri ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirmeniz için sizleri bekliyor. Birbirinden ünlü oyuncular ve sürükleyici senaryolar eşliğinde çekilen Netflix aile filmleri popüler platformun ilgi gören kategorileri arasında. Her yaş grubuna hitap eden eğlenceli filmler gerçek hayattan kesitleri izleyiciyle buluşturuyor. Animasyon, macera, komedi, bilim kurgu ve aksiyon gibi farklı türlerdeki filmler çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirmeniz için ideal. Peki, en iyi Netflix aile filmleri neler? Bu yazımızda 2024'te Netflix’te yer alan ve geniş bir izleyici kitlesine hitap eden aile filmlerini inceledik.

 

Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood (2022) IMDb: 7.2

 

 

 

Netflix filmleri aile kategorisindeki Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood; animasyon, macera ve dram türünde izleyiciyle buluşuyor. 1969 senesinde Apollo’nun Ay’a inişini konu alan film galaksiler arasında seyahat etme hayali kuran bir çocuğun gözünden bu tarihi olayı izleyiciye aktarıyor. Richard Linklater tarafından yönetilen filmde Glen Powell, Zachary Levi gibi isimler oyuncu kadrosunda. 

 

Klaus (2019) IMDb: 8.2

 

 

Aile filmleri Netflix kategorisinde yer alan Klaus, animasyon türünde sevilen içeriklerden biri. Genç bir postacı ile oyuncakçı arasında gelişen dostluğu odağına alan yapım kasvetli kasaba hayatını dostluk ve neşe gibi kavramlarla tanıştırıyor. Sergi Pablos’un yönetmek koltuğunda oturduğu filmde oyuncular arasında Jason Schwartzman, Rashida Jones gibi isimler var.

 

The Witches (2020) IMDb: 5.3


 

 

Netflix aile filmleri öneri listesinde kendine yer bulan yapımlardan biri de The Witches. 1960’lı yıllarda kırsal bir kasabada geçen hikayede annesiyle birlikte yaşayan yetim bir çocuğun hayatı ekrana yansıtılıyor. Bir gün cadı kongresine katılan küçük çocuk cadıların gerçek olduğunu öğrenmesiyle farklı olaylar yaşıyor. Robert Zemeckis tarafından yönetilen The Witches’ın başrollerinde Anne Hathaway, Octavia Spencer var.

Guillermo del Toro’s Pinocchio (2022) IMDb: 7.6

 

 

Animasyon, fantastik türünde bir film olan Guillermo del Toro’s Pinocchio, ünlü Pinokyo masalının yeni bir uyarlaması. 1930’lu yılların İtalya’sında geçen film faşizmin en tepede olduğu dönemde gerçek bir çocuk olma hayali kuran bir kuklanın hayatını anlatıyor. Klasik Pinokyo kurgularından biraz daha karanlık bir senaryosu olan filmde Pinokyo sevginin gücü için mücadele ediyor. Guillermo del Toro, Mark Gustafson tarafından yönetilen filmin seslendirmesinde Ewan McGregor, Gregory Mann gibi ünlü isimler var. Siz de en iyi Netfix aile filmleri arasında yer alan Pinokyo’yla hep birlikte keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

 

The Mitchells vs the Machines (2021) IMDb: 7.6

 

 

 

Netflix aile komedi filmleri kategorisinde izleyiciyle buluşan The Mitchells vs the Machines, animasyon ve macera unsurlarıyla zenginleştirilmiş olup her yaştan kitleye uygun. Gitmek istediği okula kabul alan Katie Michell’in başından geçenlerin anlatıldığı filmde Michel ailesinin robotlarla karşılaşması olayları farklı bir noktaya sürüklüyor. Michael Rianda, Jeff Rowe tarafından yönetilen animasyon filmi ABD ve Hong Kong ortak yapımı. Filmin seslendirme kadrosunda ise Abbi Jacobson, Maya Rudolph gibi isimler öne çıkıyor.

 

Big Fish (2003) IMDb: 8.0


 

Daniel Wallace’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Big Fish, Netflix filmleri aile kategorisinde popüler olanlardan. Babası kansere yakalanan William Bloom’un aile evine dönmesi ve babasına dair öyküleri keşfetmeye başlamasını anlatan filmde babanın yaşamı tüm gerçekliğiyle ortaya seriliyor. Tim Burton’ın yönetmek koltuğunda oturduğu filmde Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup başrolleri paylaşıyor.

The Sleepover (2020) IMDB: 5.7



 

Aile filmleri Netflix denince akla gelen yapımlardan biri olan The Sleepover, iki kardeşin başından geçenlere odaklanıyor. Annelerinin suça bulaştığını ve hırsızlık yapmak üzere olduğunu öğrenen iki kardeş annelerini bu durumdan kurtarmaya karar veriyor. Bir ekip kuran ikili kendilerini amansız bir maceranın içinde buluyor. Trish Side’ın yönettiği filmde Malin Akerman, Ken Marino başrollerde.

 

The Sea Beast (2022) IMDb: 7.1

 

 

 

Bir deniz canavarı avcısı ile onun gemisine kaçak bir şekilde binen genç kızın başına gelenleri izleyiciye aktaran The Sea Beast, animasyon ve macera türünde bir yapım. Birlikte unutulmaz bir deniz yolculuğuna çıkan ikili keşfedilmemiş sularda farklı maceralar yaşıyor. Chris Williams tarafından yönetilen filmde Karl Urban, Dan Stevens başrolleri paylaşıyor.

 

Spirited Away (2001) IMDb: 8.6

 

 

Netflix’in en popüler filmlerinden biri olan Spirited Away, Oscar ve Altın Ayı ödülü almaya hak kazanmış yapımlardan. Japon sinemasının da en iyi filmleri arasında gösterilen Spirited Away, Chihiro ve ailesinin bir kasabaya taşınmasıyla başlıyor. Yolda gördükleri bir tünelin içine giren aile üyeleri kendilerini ansızın fantastik bir dünyanın içinde buluyor. Ailesini kaybeden küçük Chihiro onları bulmak için amansız bir mücadeleye atılıyor. Hayao Miyazaki imzalı filmde Rumi Hiiragi, Miyu Irino gibi isimler seslendirme kadrosunda.

Slumberland (2022) IMDb: 6.7


 

Fantastik ve müzikal türündeki Slumberland ailece izlenebilecek içeriklerden biri. Filmde, Slumberland adlı dünyanın gizli haritasını ele geçiren bir kızın, bir kanun kaçağından yardım alarak babasına kavuşması konu alınıyor. Rüyalar arasında geçiş yapan kız kabuslardan kaçarak babasına ulaşmaya çalışıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Francis Lawrence yer alırken Jason Momoa, Marlow Barkley ise başrollerde.

How To Train Your Dragon (2010) IMDb: 8.1

 

 

Ejderha avı yapılan bir dünyada yaşamını sürdüren genç bir Viking, kendisini babasına kanıtlamak adına ejderha avına çıkıyor. Ancak çıktığı yolculukta ejderhalarla arkadaş olan genç adam, bunun sonucunda ejderhalarla insanlar arasındaki düşmanlığı sona erdirmeyi kendine görev ediniyor. Eleştirmenlerden tam not alan animasyon filminin yönetmen koltuğunda Dean DeBlois, Chris Sanders yer alırken seslendirme kadrosunda ise Jay Baruchel, Gerard Butler bulunuyor.

My Octopus Teacher (2020) IMDb: 8.1

 

Ailece izleyebileceğiniz Netflix belgesel filmleri arasında olan My Octopus Teacher, bir film yapımcısının başından geçen farklı bir macerayı mercek altına alıyor. Film yapımcısının yosun ormanındaki ahtapotla kurduğu dostluk ve ahtapotun onunla gizemli sırları paylaşması izleyenlere yaşama değişik bir perspektiften bakma şansı sunuyor. Belgeselin yönetmenleri Pippa Ehrlich ve James Reed.

Matilda The Musical (2022) IMDb: 7.0

 

 

Roald Dahl’ın romanından uyarlanarak ekrana yansıtılan Matilda The Musical, zeki ve hayal gücü geniş bir kızın kaderini değiştirme öyküsünü anlatıyor. Her şeyi tek başına öğrenmeyi başaran küçük kız evde ailesi, okulda ise kötü niyetli okul müdürüyle uğraşıyor. Bu durumu tersine çevirmeye çalışan küçük kız arkadaşlarının da desteği ile sıkı bir mücadeleye girişiyor. Matthew Warchus tarafından yönetilen fantastik, müzikal türündeki filmin başrollerinde Alisha Weir, Emma Thompson var.

Kung Fu Panda (2008) IMDb: 7.6

 

 

Sakar bir pandanın başından geçenleri konu alan Kung Fu Panda, animasyon türünde Oscar’a aday gösterilen yapımlardan biri. Huzur Vadisi’ni kar leoparından kurtarmak için savaşan Panda Po, Kungu Fu’daki yeteneklerini sergilemeye başlıyor. Mark Osborne, John Stevenson yönetmenliğindeki filmde Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie gibi ünlü isimler başrolleri paylaşıyor. 

Millenicom ile Akıcı Film/Dizi Keyfi Yaşayın

 

Fiber ev internetini akıcı ve kesintisiz bir deneyime dönüştüren Millenicom farklı internet paketi seçenekleri ile sizi bekliyor. HD ve 4K video, dizi, film içeriklerini akıcı bir şekilde izlemenize olanak tanıyan yüksek hızda internet paketleri Türk Telekom veya Superonline altyapısı ile sunuluyor. İnternet hız testi ile internetinizin bağlantı kalitesini hemen ölçerek Milenicom’un yüksek hızdaki internet bağlantısını evinize taşıyın! Üstelik oyun, film ve dizi keyfini kesintisiz şekilde yaşayacağınız Millenicom aboneliğinde taahhüt ve kota aşım derdi de yok! Siz de evde kaliteli internet bağlantısı için Millenicom ile hemen tanışın!