Sinema dünyasına adını altın harflerle yazdıran yönetmenlerden biri olan Quentin Tarantino kült filmleri ile tanınır. Kendine has tarzı ve çarpıcı diyalogları ile bilinen yönetmen her filmi ile sinema tutkunlarını ekrana toplar. Filmlerinde şiddet dolu sahnelere de yer veren ünlü isim bundan dolayı kimi zaman eleştirilse de benzersiz üslubu sayesinde her daim adından söz ettirmeyi başarır.

1963 yılında Amerika Tennessee’de dünyaya gelen Tarantino küçük yaşlarda sinema dünyasına ilgi duymaya başlar. 8 yaşında kendi filmini çekmeye karar veren yönetmen maddi durumu sebebiyle sinema eğitimi yerine bir video mağazasında çalışmaya başlar. Burada kendini geliştiren Tarantino sürekli klasik filmler seyrederek kendi tarzını oluşturur. 1987 senesinde bir arkadaşı ile birlikte “My Best Friend’s Birthday” filmini çekmeye karar veren yönetmen yangında projenin kaybolması sonucu hayal kırıklığına uğrar. 1992 yılında hem yazdığı hem de yönettiği ilk filmi olan Reservoir Dogs’u sinemaseverlerle buluşturan Tarantino filmiyle oldukça beğeni toplar. Düşük bütçeyle çekilen film buna rağmen pek çok ödül alır. Ardından birkaç filme daha imza atan ünlü isim 1994 yılında çektiği Pulp Fiction ile adını zirveye yazdırır.

Ünlü yönetmen filmi ile Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü almaya hak kazanır. Filmlerinde sık sık obsesif pop kültür temaları kullanan Tarantino senaryoları parçalanmış bir kronoloji ile seyirciye aktarır. Filmlerinde kesin diyaloglara yer veren ünlü isim aynı zamanda hikayelerindeki şiddet sahneleri ve retro müzik seçimleri ile de bilinir. Eski dönem karakterleri ve diyalogları ile dolu olan filmler yönetmenin kendine özgü stilini yansıtır. Tarantino 2024 yılında gösterime girmesi planlanan The Movie Critic filmi ile kariyerini noktalayacağını belirtir. Peki ünlü yönetmenin sinema tarihine damga vurmasını sağlayan filmleri neler? İçerikte en ünlü Tarantino filmleri listesine göz atabilirsin.

  1. Once Upon a Time In Hollywood

Yıl: 2019

Süre: 2s 41dk

IMDb: 7.6

1960’lı yılların Hollywood’unu konu alan film dram, gerilim ve komedi unsurları taşır. Bir aktörün ve dublörün hayatını izleyiciyle buluşturan filmde cinayet unsurları ise farklı ögelerle hikayeleştirilir. Filmde hızla değişen endüstri standartlarına uyum sağlamaya çalışan aktör ve dublör ikilisi bu sırada Sharon Tate cinayeti ile karşılaşır. Yapım Hollywood’un zirve yıllarının sonlarına bir övgü şeklinde yorumlanır. Filmde Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt, Margot Robbie ve Al Pacino gibi dev isimler başrolü paylaşır.

  1. The Hateful Eight

Yıl: 2015

Süre: 2s 48dk

IMDb: 7.8

Yönetmenin Western kültürünü mercek altına alan yapımlarından biri de The Hateful Eight’tir. Filmde sekiz tane birbirine yabancı kişi bir kar fırtınası nedeniyle mahsur kalır. Bir eve sığınan kişiler birbirleriyle farklı diyaloglara girerek kendilerini dozu artan bir gerilim ortamında bulur. Filmde insan doğasının karmaşık yönlerini masaya yatıran yönetmen farklı karakter diyaloglarını ve gerilimli anları izleyiciye aktarır. Yapımda Samuel L. Jackson, Kurt Russel ve Jennifer Jason Leigh başrollerdedir.

  1. Django Unchained

Yıl: 2012

Süre: 2s 45dk

IMDb: 8.5

Tarantino filmleri arasında kült yapımlardan biri olan Django Unchained kölelik dönemini konu alır. Yapım özgürlük arayışında olan Django’nun başından geçenleri anlatır. Irkçılık ve şiddet mücadelesini izleyiciyle buluşturan filmde karakterlerin derinliği de göze çarpar. Western temalı yapım dram türündedir. Filmde Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz gibi isimler başroldedir.

  1. Inglourious Basterds

Yıl: 2009

Süre: 2s 33dk

IMDb: 8.4

Tarantino’nun savaş temalı filmlerinden olan Inglourious Basterds İkinci Dünya Savaşı’nın yüz kızartan ama gerçek ögelerini izleyiciye aktarır. Alman işgali altında bulunan Fransa’da geçen yapım bir grup soysuzlar çetesinin Nazi askerlerine korku salma girişimlerini anlatır. Çeteyi yöneten teğmen ise gizli ajanlarla iş birliği içerisindedir. Film savaş unsurlarının yanında ilgi çekici karakter diyaloglarıyla da dikkat çeker. Yapımda Christoph Waltz, Brad Pitt ve Michael Fassbender ve Diane Kruger oyuncu kadrosundadır.

  1. Death Proof

Yıl: 2007

Süre: 2s 07dk

IMDb: 7.0

Ünlü yönetmenin Grindhouse projesi kapsamında olan Death Proof filmde bir dublör ölüm geçirmez bir mekanizma icat ederek her kazadan yara almadan kurtulur. Ancak dublör bunu genç kadınlara karşı ölümcül bir silah olarak kullanır. Gerilim sahneleri ve araba kovalama görüntüleri ile seyirciye temposu yüksek bir hikaye anlatan yapım aksiyon türünde film sevenlerin favorisi olmayı başarır. Filmde Rosario Dawson, Kurt Russell ve Quentin Tarantino başroldedir.

  1. Kill Bill Vol.1

Yıl: 2003

Süre: 1s 51dk

IMDb: 8.2 

Tarantino filmleri arasında ikonik sahneleri ile övgü toplayan film sinema tarihine damga vuran yapımlardan biridir. The Bride adlı kadın karakterin eski bir suikast ekibinden intikam almasını anlatan yapım Bride’ın Bill’i öldürme öyküsünü çarpıcı bir biçimde ekrana yansıtır. Yapım Tarantino’nun eşsiz sinema estetiği ve görsel bakış açısını seyirciyle buluşturur. Unutulmaz filmler arasındaki yapım yönetmenin özgün tarzını ortaya koyar. Yapımda Uma Thurman, Daryl Hannah, Michael Madsen gibi isimler oyuncu kadrosunda yer alır.

  1. Jackie Brown

Yıl: 1997

Süre: 2s 34dk

IMDb: 7.5

Elmore Leonard’ın romanından beyazperdeye aktarılan Jackie Brown suç, gerilim ve dram ögeleri ile doludur. Hayatı boyunca çeşitli suçlar işleyen bir uçak görevlisi geçimini bu şekilde sağlar ve en sonunda kaçakçılık suçundan dolayı yakalanır. Polisler tarafından muhbirlik baskısı ile karşılaşan kişi kendi geleceğini güvence altına almanın farklı yollarını aramaya başlar. Yapımda Pam Grier, Samuel L.Jackson, ve Robert Foster başrollerde bulunur.

  1. Pulp Fiction

Yıl: 1994

Süre: 2s 34dk

IMDb: 8.9

Tarantino’nun efsaneleşmiş filmlerinden biri olan Pulp Fiction Vincent ve Jules adlı karakterlerin maceralarını anlatır. İkilinin yolu bir süre sonra cesur bir boksörle kesişir ve olaylar farklı yönde ilerlemeye başlar. Soyguncu, mafya tetikçisi ve boksör tiplemelerinin bir araya geçtiği yapım pop kültür sahneleri ve şiddet ögeleri ile özgün bir tarza sahiptir. Filmin başrollerinde John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis ve Samuel L. Jackson gibi ünlü isimler bulunur.

  1. True Romance

Yıl: 1993

Süre: 1s 59dk

IMDb: 7.9

Genç bir çiftin suç dünyasına karışmasını konu alan True Romance romantizm, kara mizah ve suç temalarını işler. Çizgi roman dükkanında çalışan Clarence’in Alabama isimli fahişeye aşık olmasını anlatan yapımda ikilinin çeşitli suçlar işlemesi olay örgüsünü giderek genişletir. Aksiyon ve gerilim dolu sahneler ile süslenen filmde Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper ve Brad Pitt başrolde bulunur.

  1. Reservoir Dogs

Yıl: 1992

Süre: 1s 39dk

IMDb: 8.3

Quentin Tarantino’nun ünlenmesini sağlayan Reservoir Dogs filmi ünlü yönetmenin kariyerinin başlangıç yapımı olarak kabul edilir. Bir mücevher soygununun çeşitli talihsizliklerle sonuçlanması sonucu suçlular aralarından birinin polis olabileceğinden şüphe duymaya başlar. Karmaşık karakter yapısı ve vurucu diyalogları ile adından söz ettiren yapım şiddet ve suç ögelerini başarılı bir biçimde harmanlar. Yönetmenin özgün sinema anlayışını ortaya koyan film sinema dünyasının başarılı kara mizah örneklerinden biridir. Yapımda Harvey Keitel, Chris Penn, Michael Madsen ve Tim Roth oyuncu kadrosunda yer alır.

Sen de Quentin Tarantino filmlerini yüksek internet hızında kesintisiz bir şekilde izlemek istersen Millenicom’un internet paketlerine hemen göz atabilirsin. Türk Telekom veya Superonline altyapısı ile sunulan internet bağlantısı 16 Mbps’den 1000 Mbps’ye varan farklı hızlarda bulunur. Hızlı kurulum imkanı olan internet paketlerinden taahhütsüz ve kotasız olarak yararlanabilirsin. Millenicom tarafından sunulan evde internet paketleri ve kampanyalarını hemen inceleyerek ihtiyacına en uygun paketi seçebilir, kesintisiz film keyfi yaşayabilirsin.