Tek sezon süren ve genellikle 10 bölümü geçmeyen mini diziler, özellikle hafta sonu aktiviteleri için idealdir. Mini dizi, temel olarak birkaç ayrı parçaya bölünmüş uzun bir film olarak ele alınabilir. Devamında neler olduğunu öğrenmek için sonraki bölümü beklemeniz gerekmez ve hemen biter. Bu sayede siz de boş zamanlarınızı değerlendirmek ve dinlenmek için yeni bir dizi arayışına başlayabilir ve farklı bir hikayeye geçiş yapabilirsiniz. Çünkü mini diziler bir solukta izleyebileceğiniz heyecan verici hikâyelere sahiptir. Tıpkı uzun metrajlı diziler gibi korku, dram, komedi, kara mizah, aksiyon ve romantik türlerden oluşur. Birçoğu 5-6 bölümde son bulur ve konular uzamadığı için daha etkili hikayelere sahip olabilir. İşte sizin için derlediğimiz farklı ve sürükleyici konulara sahip mini dizi önerileri!

  1. Chernobyl (2019) IMDB: 9,4

Valery Legasov (Jared Harris), bu etkileyici ve çok ödüllü serinin başında "Yalanların bedeli nedir?" diyor ve devam ediyor "Onları gerçek sandığımızdan değil. Asıl tehlike, yeterince yalan duyarsak, artık gerçeği tanıyamamamızdır.' Bu 6 bölümlük mini dizinin konusu hemen herkesin bildiği Çernobil faciası ile ilgili. Mini dizi, nükleer fabrika felaketinin yürek burkan etkilerine odaklanırken aynı zamanda nasıl ve neden olduğunu da ortaya koyar.

  1. Mare of Easttown (2020–2021) IMDB: 8,4

Kate Winslet tarafından fantastik bir şekilde canlandırılan Mare Sheehan karakteri, Pensilvanya'nın küçük Easttown kasabasında yaşayan bir polis dedektifidir. Mare, polis teşkilatındaki tek dedektif olarak genç bir kızın öldürülmesiyle ilgili bir davayı çözmekle görevlendirilir. Bir kayıp vakasını çözme baskısı artarken herkesin potansiyel bir şüpheli olduğu bir kasabada kimliği belirsiz bir katili arar. Ancak Mare of Easttown aynı zamanda boşanmış bir annenin de hikayesini anlatan 7 bölümlük bir mini dizidir.

  1. I May Destroy You (2020) IMDB: 8,1

Michaela Coel, bu mini dizide ikinci romanını yazmaya çalışan genç yazar Arabella'yı canlandırır. Arabella, Londra'da yaşamaktadır ve mükemmel arkadaşlara sahiptir. Bir gün akşam vakti kasabaya iner ve yetiştirmek zorunda olduğu romanın stresinden biraz olsun kaçabilmek için bir şeyler içmeye karar verir. Ertesi gün yayıncısını ziyaret eden Arabella bir şeylerin ters gittiğini fark eder. Kafa travması vardır ve telefonu oldukça zarar görmüştür. Bir süre sonra geceye dair anılar canlanmaya başlar ve her şey netleşir.

  1. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (2022) IMDB: 6,4

Kristen Bell'in başrolde olduğu Amerikan komedi-gerilim dizisi Penceredeki Kadın, Trendeki Kız ve Evdeki Kadın gibi filmlerin parodisidir. Kadının bir nedenle evden çıkamadığı/çıkmayacağı ve bir cinayete ya da başka korkunç bir şeye tanık olduğu filmleri hedef alır. Anna'nın (Kristen Bell) kalbi kırıldığı için günlerini kanepede ya da pencereden dışarı bakarak geçirir. Yağmur yağdığında ise dışarı adım atamaz çünkü o ombrofobiktir. Bir gün yakışıklı bir adam yan daireye taşınır, tanık olduğu cinayetle günlük rutininin dışına çıkmak zorunda kalır. IMDB puanı öyle görünmese de bu tür korku-komedi türlerinden hoşlananlar için mükemmel bir dizi. Netflix dizi önerileri listelerinde de mutlaka yer alan bir yapım çünkü farklı bir konuya sahip.

  1. Unbelievable (2019) IMDB: 8,4

Unbelievable, dizinin her zaman eğlenceli olmak zorunda olmadığını kanıtlar nitelikte bir hikayeye sahip. Pulitzer Ödüllü Unbelievable, Netflix Orijinal yapımlarından biridir ve ilk kurbanlarından birinin hikayesine inanılmadığı için yıllarca devam etmesine izin verilen bir seri tecavüzcünün hikayesini anlatır. Genç Marie Adler (Kaitlyn Dever), kendi evinde maskeli bir davetsiz misafir tarafından tecavüze uğradıktan sonra polise suç duyurusunda bulunur. Hikayesinde onu inandırmayan bazı engeller vardır ve en önemlisi kendi ailesi ve arkadaşları bile bu durumun gerçek olduğuna inanmaz. Ancak seri tecavüzcüyü arayan başka bir eyaletten iki polis dedektif vardır ve yollar Adler ile kesişir.

  1. Clickbait (2021) IMDB: 7,2

Clickbait, gizem türünde bir mini dizidir. Aynı anda pek çok duyguyu bir arada yaşamanıza neden olan dizi, aile babası Nick Brewer’ın kaçırılmasıyla başlar. Kısa bir süre sonra internette bir videoda ortaya çıkar. Nick videoda kadınları taciz etmekle hatta cinayetle suçlanır ve video 5 milyon izlenmeye ulaştığında öleceği söylenir. Böylece zamana karşı yarış başlar. Ailesi ve polis, faili ortaya çıkarmak ve video 5 milyon izlenmeye ulaşmadan Nick'i kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapar.

  1. The Queen's Gambit (2020) IMDB: 8,6

Walter Tevis'in kitabından uyarlanan The Queen's Gambit, Ekim 2020'de piyasaya sürüldüğünde dünya çapında yankı uyandıran dizilerden biri. Netflix mini dizisi 50'li ve 60'lı yıllarda geçmektedir ve yetim olarak büyüyen ve küçük yaşlardan itibaren satranca ilgi duyan Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) hakkındadır. Sekiz yaşındaki yetim Beth Harmon sessiz, huysuz ve sıradan bir çocuktur. Ta ki ilk satranç oyununu oynayana kadar. Satranç esnasında duyuları keskinleşir, düşünceleri daha netleşir ve hayatında ilk kez tamamen kontrolün kendisinde olduğunu hisseder. Daha sonra dünyanın en büyük satranç oyuncularından biri olur. Amacı, özellikle erkeklerin dünyasında bir kadın olarak oldukça zor olsa da Rus satranç şampiyonunu tahtından indirmektir.

  1. Gone for Good (2021) IMDB: 6,3

Fransız mini dizisi, Harlan Coben'in aynı adlı kitabına dayanır. Bir gece Guillaume'in hem erkek kardeşi hem de eski kız arkadaşı bilinmeyen nedenlerle öldürülür. On yıl sonra, yeni aşkı Judith bir anda ortadan kaybolur. Guillaume, onu bulmak için ailesinin ve arkadaşlarının sakladığı tüm gerçeklerle ve aynı zamanda görmezden gelmeye karar verdiği gerçeklerle yüzleşmek zorundadır. Çünkü kız arkadaşının kaybolması da on yıl önceki olaylarla ilgilidir. Guillaume ve arkadaşı Daco, kız arkadaşını bulmak ve olan biteni çözmek için büyük çaba gösterirler. Takip edebileceğinizden daha fazla olay örgüsüne sahip heyecan verici bir Netflix mini dizisidir. Hafta sonu heyecan verici dakikalar geçirmek isterseniz 5 bölümlük bu diziyi tercih edebilirsiniz.

  1. Collateral (2018) IMDB: 6,7

Collateral bir pizza servis elemanının öldürülmesiyle ilgilenen Londralı bir dedektif hakkındadır. Dedektif, cinayeti soruştururken uyuşturucu satıcıları, kaçakçılar ve casuslar arasındaki bir komplo ağına rastlar. Bu çok heyecan verici gelmeyebilir, ancak çok geçmeden pek çok suçlu arasındaki bir komplo ağıyla karşılaşır. Bu mini dizide güncel temalar ve gerekli toplumsal eleştiriler de yer aldığı için sıradan bir polisiye dizisinden çok daha fazlası var.

  1. Hollywood (2020) IMDB: 7,5

İkinci Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre sonra, birkaç hırslı oyuncu ve film yapımcısı ne pahasına olursa olsun Hollywood'da kariyer yapmaya çalışır. Şov dünyası hayallerini gerçekleştirmek için her şeyi yapmaya hazır olan bir grup hevesli oyuncu, bir film yapımcısı ve senarist, 1940'larda Hollywood dünyasına tanık olmanızı sağlar. Özellikle günün karmaşasından ve monotonluğundan kaçmak istiyorsanız bu Netflix mini dizisi tam size göre.

  1. Bodyguard (2018) IMDB: 8,1

Netflix mini dizi önerilerini listelerken Bodyguard gibi bir yapımdan bahsetmemek olmaz. Richard Madden'ın yer aldığı bu dizi 2018'de yayınlanmıştır ve heyecan verici sahneleri ile öne çıkar. Bodyguard'da bir terör saldırısını önleyen ve ardından birçok teröristin ölüm listesinde yer alan savaş gazisi yer alır. Ancak bu koruma önlediği terörü savunan bir politikacıyı korumakla görevlendirilir.

  1. The Spy (2019) IMDB: 7,9

Drama dizisi 'The Spy', 1960'larda Suriye hükümetine sızan İsrailli usta casus Eli Cohen'in şok edici gerçek hikayesini anlatır. Başrolde Ali G, Borat ve The Dictator filmlerinden tanıdığınız Sacha Baron Cohen yer alır ve İsrail gizli ajanın canlandırmaktadır. Görevi Mossad hakkında casusluk yapmaktır ve bunu yapmak için Suriye'de kılık değiştirir. Sacha Baron Cohen'in bir şakacıdan çok daha fazlası olduğunu kanıtlayan gergin bir politik gerilim olarak öne çıkan The Spy, atmosferi ile de izlenmesi gereken bir dizi.

  1. Giri (2019) IMDB: 7,8

Netflix'in çok övgü alan kendi dizilerinden biri de Giri/Haji'dir. Bu Orijinal, biri Tokyo'da çalışan düzgün bir polis müfettişi, diğeri ise Japon mafyasının acımasız bir suikastçısı olan iki erkek kardeş hakkındadır. Tokyolu dedektif işini, ailesini ve onurunu riske atarak uzun süredir kayıp olan erkek kardeşini aramak için Londra'ya gider ve onları ayıran sırrı ortaya çıkarır. Böylece ikili, bir mafya savaşının patlak vermek üzere olduğu Londra'da yeniden buluşur. Aksiyon ve sürprizlerle dolu heyecan verici bir dizi isterseniz seçiminizi Giri'den yana yapabilirsiniz.

  1. Dracula (2020) IMDB: 6,8

Herhangi bir izleme listesi yaparken fantastik bir tür ve özellikle vampir konulu bir yapımın olmaması neredeyse imkansız. Dracula'da bu liste için mükemmel bir seçim. Bram Stoker'ın ünlü hikayesinin yeni anlatımı olarak seyirciyle buluşturulan Netflix dizisi Dracula, 1897 yılında Transilvanya'da geçer. Böylece on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Viktorya dönemi Londra'sını yakından görebilirsiniz. Burası ayrıca Dracula'nın vampir avcısı Van Helsing'e karşı savaştığı yerdir. Efsanevi bir hikayenin çok başarılı ve her şeyden önce karanlık bir yeniden anlatımını izlemek isterseniz sadece 3 bölümden oluşan bu karanlık seriye hemen başlayabilirsiniz.

  1. Maniac (2018) IMDB: 7,7

Maniac, Jonah Hill ve Emma Stone'un canlandırdığı psikolojik sorunları olan ve bilimsel bir araştırmaya kaydolan iki kişiyi konu alır. Annie Landsberg, annesi ve kız kardeşiyle olan ilişkisine odaklanmış depresif bir kadındır. Owen Milgrim ise zengin bir New York ailesinin beşinci oğludur. Bazen sanrılar yaşamasına neden olan akut bir psikotik bozukluktan muzdariptir. İkisi de tıbbi bir deneye katılmaya karar verir. Bilim adamlarından oluşan bir ekip, tüm zihinsel sorunlarını çözecek üç bölümlü bir farmasötik tedavi sözü verir. Tedavi konuşma seansları ve hipnozdan çok daha fazlasıdır. Çünkü seanslar Annie ve Owen'ı zihinleriyle farklı fanteziler yaşadıkları alternatif gerçekliklere gönderir. Ancak bir bir sorun ortaya çıkar ve hiçbir şey planlandığı gibi gitmez.

  1. Halston (2021) IMDB: 7,5

Yetmişlerin ihtişamı ve Studio 54'ün altın çağını Ewan McGregor'ın muhteşem oyunculuğu ile harmanlayan Halston mutlaka izlenmesi gereken bir mini dizidir. Ryan Murphy tarafından yapılan mini dizi, hayatı tamamen raydan çıkana kadar çok hızlı bir şekilde başarı üstüne başarı elde eden, Amerikalı tasarımcı Halston hakkındadır.

  1. The Woods (2020) IMDB: 6,6

Harlan Coben'in romanından uyarlanan The Woods, Copeland ailesinin 20 yıl önce yaz kampı yaptığı ormanda korkunç bir durumla karşı karşıya kalmasıyla başlar. Ancak dizi günümüzde geçmektedir. Çünkü Paul Copeland, artık bir savcıdır ve aynı ormanda 20 yıl önce kaybolan kız kardeşiyle bağlantılı bir ceset bulunmasıyla gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına tanık olur. Paul cesedi ve kız kardeşini araştırırken, sevdiği her insan hakkında acı gerçeklerle yüzleşir.

  1. El Inocente (2021) IMDB: 7,8

El Inocente İspanyol yapımı bir Netflix mini dizisidir. Suç, dram ve gizem türünde sunulan dizi, daha çok Mateo'nun (Mario Casas) hikayesine odaklanır. Çünkü Matt, 9 yıl önce bir kavgayı ayırmak isterken birini öldürdüğü için eski bir mahkumdur. Şimdi ise karısı Olivia hamiledir ve yeni bir evle hayatlarını düzene sokmaya çalışırlar. Ancak Olivia’nın cep telefonuna gelen bir arama hem Matt’in hem de karısının hayatını tersine çevirir.

Mini dizilerin büyük bir çoğunluğu roman ya da gerçek hikayelere dayandığı için bir hayli etkileyici atmosfere sahiptir. Ancak tabii ki komedi, fantastik ve animasyon türünde de mini diziler mevcut. Bu nedenle hoş vakit geçirmek, farklı duygular hissetmek ve gizemli hikayelere tanık olmak isterseniz listede yer alan mini dizilere göz atabilirsiniz. Dizileri hiçbir sahneyi kaçırmadan akıcı bir şekilde izlemeniz için gereken şey ise hızlı bir internettir. Diziler mini olsa da donma ve yükleme problemleri dizinin kendine has sürükleyici atmosferinden çıkmanıza neden olabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için hızlı hizmeti ile öne çıkan Millenicom'u tercih edebilir, dizi keyfinize ara vermeden devam edebilirsiniz.