Dünyanın en hızlı akan nehri belki de video içerik akışları olabilir. Her saniye, milyonlarca video düzenleniyor, her biri bir başka hikaye anlatıyor, çoğu zaman tutkular paylaşılıyor. Bu muazzam akışın içinden sıyrılıp fark edilmek sanatın yanı sıra bir bilimdir. Bilimin arkasındaki güç ise video düzenleme programlarıdır. İster amatör bir vlogger olun isterseniz film yapımcısı… İyi video düzenleme yazılımı seçmek, videolarınızın kalitesini ve nasıl algılandığını belirler. Gelin, hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için uygun video edit programlarına birlikte göz atalım.

Yeni Başlayanlar için Video Edit Programları

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve sosyal medyanın etkinleşmesi, video düzenlemeyi pek çok kullanıcı için hem hobi hem de gelir kaynağı haline getirdi. Öyle ki video kaydeden hemen herkes düzenleme programları arayışında. Bu işe yeni başlayanlardan biriyseniz şu programları kullanmayı tercih edebilirsiniz:

InVideo.io

Profesyonel görünümlü videolar oluşturma yeteneği konusunda en tanınmış video edit programı Invideo.io olarak bilinir. Kullanıcı dostu bir video düzenleme aracı olan bu program hiçbir teknik bilgi ya da beceri gerektirmez. Böylece dakikalar içinde markanıza özgü yüksek kaliteli videolar hazırlayabilirsiniz. Ekstra bir avantaj olarak geniş kapsamlı stok görüntü ile müzik kütüphanelerini de keşfedebilirsiniz. Özellikle video ajanslarına yatırım yapma bütçesi olmayan küçük işletmeler için ideal bir "kendin yap" çözümü sunan InVideo, sezgisel arayüzü ile kapsamlı özelleştirme seçenekleri sayesinde kendi hikayenizi anlatmak için ihtiyaç duyduğunuz yaratıcı özgürlüğü sunmasıyla öne çıkar.

Clipchamp

Clipchamp iş, okul ya da kişisel sunumlarınızı bir sonraki seviyeye taşımak için aradığınız basit ve kullanışlı video düzenleyici olabilir. Chrome'un en son sürümüne sahip olduğunuz sürece ücretsiz sunulan program dosyalarınızı kaydetme gerekliliğini ortadan kaldırarak hızlı bir deneyim sunar.

Clipchamp ile videolarınızın renk, parlaklık, doygunluk ayarlarını kişiselleştirebilirsiniz. Videolarınızda bölümü kırpabilir, videoyu döndürebilir ya da ayna efekti uygulayabilirsiniz. Herhangi bir video düzenleme becerisi olmaksızın, kullanıcı dostu bu platformla profesyonel düzeyde sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Wave Online Video Editor

Girişimciler ve video düzenleme dünyasına yeni adım atanlar için uygun olan program, markalı içerikler oluşturma sürecini kolaylaştıran bir programdır. Ücretsiz medya kitaplığı ile video şablonları, her planda standart olarak sunulur. Bu sayede özgün içeriklerin oluşturulması oldukça kolaylaşır.

Kendi videolarınızı çevrimiçi depolama hizmetlerine yükledikten sonra işletmenizin reklamları, sosyal medya paylaşımları ya da etkinlik tanıtımları gibi işlerinizi video haline dönüştürebilirsiniz.

Adobe Premiere Elements

Eğer video düzenleme konusunda yeniyseniz ve deneyim kazanmak istiyorsanız, Adobe Premiere Elements size en uygun seçenek olabilir. Program, Adobe Premiere Pro'nun daha kullanıcı dostu ve uygun fiyatlı bir sürümüdür. Bu da öğrenmesini daha kolay hale getirir. Fakat, yüz tanıma, ses efektleri ile entegre film müzikleri gibi profesyonel düzeyde özelliklerden de yoksun değildir.

Premiere Elements ile görsel efektler, geçişler, renk anahtarlama ve opaklık gibi istediğiniz tüm düzenlemeleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Arayüzü basit ve görsel olarak anlaşılır olması işlerinizi hızlıca halledebilmenizi sağlar. Öte yandan akıllı arama, video sabitleme, hareket algılama gibi otomatik özellikler de iş akışınızı daha verimli hale getirir. Program, video düzenleme konusundaki becerilerinizi geliştirirken aynı zamanda profesyonel sonuçlar elde etmenizi sağlayan ideal bir platformdur.

Pinnacle Studio 

Bir Windows kullanıcısı olarak video düzenleme dünyasına ilk adımınızı atmak istiyorsanız Pinnacle Studio sizin için en iyisi olabilir. Basit kullanımı ve makul fiyatıyla, ücretsiz araçlara bir alternatif olan yazılım, aynı zamanda profesyonel seviyede düzenleme kapasitesi sağlar.

Pinnacle Studio’da geniş bir yelpazede sunulan 1500'den fazla efekt, başlık ve şablonu vardır. Altı kanallı HD video düzenleme, renk düzeltme, özel stop motion özelliği ve zamanı yeniden eşleme gibi yeteneklerle donatılmıştır. Kullanıcı dostu arayüzü, kullanımıı anlaşılır hale getirir. Diğer yandan akıllı nesne takibi, anahtar kare grupları, 8K içe aktarma, yeni karışım modları ve gelişmiş ses özellikleri son yeniliklerinden sadece birkaçıdır. Düzenli olarak güncellenen Pinnacle Studio ile yeteneklerinizi sürekli geliştirmeniz oldukça kolay olacak.

Profesyonel Kullanıcılar için Video Edit Programları

Profesyonel video düzenleme, içerik oluşturmanın ayrılmaz bir parçası olsa da doğru yazılımlar kullandığınızda videolarınızı daha etkileyici ve profesyonel hale getirebilirsiniz. Bunun için de üst seviye video düzenleme, karmaşık özellikler ile detaylı ayarlar gerektirebilir. Çekimlerinizi sinematik eserlere dönüştürme potansiyeli sunan en iyi video düzenleme programlarından bazıları şunlardır:

CyberLink PowerDirector 365

Tüketicilere yönelik üstün video düzenleme yazılımlarından biri olan CyberLink PowerDirector 365 hem Windows hem de Mac kullanıcılarına tek seferlik satın alma ile aylık, yıllık abonelik seçenekleri sunarak çalışan bir yazılımdır. Programın sunduğu 100 parçalık zaman çizelgesi ile başladığınızda, çok çeşitli stabilizasyon ve video düzeltme araçları, uzman efektleri, çoklu kamera karışımı, hareket takibi ve basit kesme özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Diğer yandan 360 derece video düzenleme ile hemen hemen her dosya standardı ya da formatını destekleme özelliği vardır. Slayt gösterileri, nesne tasarım araçları, ekran kayıtları, DVD menüleri gibi ek özellikler de programda mevcuttur.

Shutterstock entegrasyonu sayesinde, geniş ve telifsiz içerik kütüphanesine sınırsız erişim elde edebilirsiniz. En son Aralık ayında yayınlanan güncelleme AI Audio Denoise, AI DeReverb ve AI Video Denoise gibi yapay zeka tabanlı üç özellik içerdiğinden herhangi bir nesnenin hareketini takip edebilen metin ya da grafikler eklemeyi mümkün kılmıştır.

Final Cut Pro 

Apple'ın Final Cut Pro yazılımı, video düzenleme sektöründe öncü bir isim biliniyordu. Hatta Premiere Pro'nun sahneye çıkışına kadar sektör standardı olarak kabul ediliyordu. Günümüzde dahi televizyon ve film endüstrilerindeki profesyoneller tarafından aktif olarak kullanılmaktaydı. Fakat 2020 Kasım'ında Apple'ın "X" harfini kaldırmasıyla yazılım, bugünkü Final Cut Pro ismini almıştır. Premiere Pro'dan farklı olarak Final Cut Pro’da abonelik yoktur. Sadece bir kez ödeme yaparak profesyonel video düzenleme yazılımını kullanabilirsiniz.

Final Cut Pro'nun sunduğu gruplama araçları, manyetik zaman çizelgesi, geniş kapsamlı efekt seçenekleri, üstün organizasyon kabiliyeti, ses ekleme ve düzenleme için sunulan pratik yollar profesyonel düzenleyiciler tarafından oldukça beğenilir. Yazılım ayrıca 360° video, HDR ve gelişmiş renk düzeltme gibi özellikler de sunar.

Windows sürümü olmayan program Apple yazılımıdır ve Mac cihazınızdan en iyi verimi almak için özel olarak optimize edilmiştir. Apple'ın iTunes ve Resimler gibi diğer ekosistem bileşenleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olur. Profesyonel video düzenleyiciler için son derece uygun olan programı denemek isterseniz ilk etapta sunulan 90 günlük deneme süresinden yararlanabilirsiniz. Böylece yazılıma aşina olabilir, ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını da belirleyebilirsiniz.

Corel VideoStudio Ultimate

Eğer Corel'in çizim ve grafik tasarım uygulamaları gibi Corel Painter'la daha önce deneyiminiz olduysa, Corel VideoStudio Ultimate sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Profesyonel video düzenleme yazılımlarından biri olan program, muadillerine göre nispeten uygun fiyatlıdır. Yazılım özellikleri arasında hareket algılama, 4K destek, müzik dosyaları, 360 derece VR video desteği, çoklu kamera düzenleme, 3D metin düzenleme ve çeşitli efektler yer alır.

Siz de videolarınızı düzenlerken kesintisiz ve hızlı bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyorsanız, milleni.com'un yüksek hızda ve performansta internet paketlerini inceleyebilirsiniz. Paketler, video düzenleme sürecinizi daha akıcı ve verimli hale getireceğinden artık en sevdiğiniz videolar üzerinde kesintisiz çalışabilirsiniz.