İdeal internet hızı çoğu insan tarafından merak edilse de aslında bu sorudan önce "benim ne kadar internet hızına ihtiyacım var?" sorusunu sormak gerekir. Ardından zaten internet hızınızın kaç olması gerektiğinin cevabı ortaya çıkar.

 

Mbps Nedir?

İnternet hızınızın kaç olması gerektiğini kararlaştırmadan önce internet hızınızı temsil eden "Mbps nedir?" bunu öğrenmek büyük önem arz eder. Peki, "Mbps nedir?"

Mbps (Megabit per Second), internetin standart hız birimi olarak tanımlanır ve internet hızınızın ölçü biriminin ifade eder. Mbps, bir saniye içerisinde aktarılan veri miktarını Megabit olarak belirtir.

Mbps kavramının ne olduğunu açıkladıktan sonra, 4, 8, 12, 24, 50 ve 100 Mbps internet hızlarıyla neler yapabileceğinizi inceleyelim.

 

4 Mbps İnternet Hızı ile Neler Yapabilirsiniz?

  • 4 Mbps ile forumlarda işlem yapabilir (gönderi paylaşma, yorum yapma, gezinme ve benzeri işlemler), web sitelerinde gezinebilir, çevrim içi bankacılık işlemleri gibi birçok temel internet işlemlerini yerine getirebilirsiniz.
  • 4 Mbps ile video konferans görüşmelerine katılabilirsiniz.
  • 4 Mbps ile sosyal medya platformlarında dolaşabilirsiniz (fakat bu hız ile donmalar yaşamayacağınızın garantisini veremeyiz).
  • 4 Mbps ile Netflix, HBO ve benzeri uygulamalardan dizi, film, belgesel ve benzeri yapımları düşük kalitede izleyebilirsiniz.
  • 4 Mbps internet hızı ile YouTube ve benzeri platformların videolarını ancak 720p görüntü kalitesine kadar izleyebilirsiniz, sonrasında donma sorunları ile karşılaşabilirsiniz.
  • 4 Mbps ile belirli sayıda cihazı sorunsuz kullanabilirsiniz. Eğer internetinize bağlanacak olan cihaz sayısı yüksek ise internet hızınızı yükseltmek isteyebilirsiniz.

 

8 Mbps İnternet Hızı ile Neler Yapabilirsiniz?

  • 8 Mbps internet hızı ile yine 4 Mbps hız ile yerine getirmiş olduğunuz birçok temel internet işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • 8 Mbps internet hızı ile video konferans görüşmelerine hiçbir problem ile karşılaşmadan katılabilirsiniz.
  • 8 Mbps ile sosyal medya platformlarında sorunsuz bir biçimde dolanabilirsiniz. Bu platformlarda herhangi bir donma problemi iler karşılaşmazsınız (Fakat Twitch, Instagram ve benzeri sosyal medya uygulamalarından canlı yayın yapmak için daha yüksek bir internet hızına sahip olmak isteyebilirsiniz).
  • 8 Mbps ile Netflix, HBO ve benzeri uygulamalardaki dizi, film, belgesel ve benzeri kategorilerdeki yapımları standart çözünürlük seçenekleri ile izleyebilirsiniz.
  • 8 Mbps ile YouTube ve benzeri platformlardaki videoları 1080p (yani full HD) çözünürlükte rahatlıkla izleyebilirsiniz.
  • 8 Mbps internet hızı, yine 4 Mbps da olduğu gibi birden fazla cihazın internete bağlanması durumunda yeterli olmayabilir. Bu durumda 24 Mbps internet hızına sahip olmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Bunun yanında altyapınızın desteklemiş olduğu maksimum hızı da almayı seçenek olarak değerlendirebilirsiniz ki en iyi seçenek budur.

 

12 Mbps İnternet Hızı ile Neler Yapabilirsiniz?

  • 12 Mbps internet hızı ile 4 ve 8 Mbps hızlarına sahipken yapabildiğiniz her işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bunların yanı sıra yüksek hızda dosya indirebilir (oyunlar, filmler, uygulamalar ve benzeri öğeler) ya da aynı şekilde yüksek hızda dosya yükleyebilirsiniz (video ve canlı yayın paylaşımı, gönderi paylaşımı, dosya aktarımı ve benzeri işlemler).
  • 12 Mbps hız ile Netflix, HBO ve benzeri uygulamalardaki dizi, film, belgesel ve benzeri kategorilerdeki yapımları standart çözünürlükte akıcı bir biçimde izleyebilirsiniz.
  • 12 Mbps ile 1080p (Full HD) videoları problemsiz bir biçimde izleyebilirsiniz.

 

24 Mbps İnternet Hızı ile Neler Yapabilirsiniz?

  • 24 Mbps internet hızı ile 4, 8 ve 12 Mbps hızlarına sahipken yapabildiğiniz her işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • 24 Mbps ile önceki internet hızlarına göre daha yüksek indirme (oyunlar, filmler, uygulamalar ve benzeri öğeler) ve yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz (video ve canlı yayın paylaşımı, gönderi paylaşımı, dosya aktarımı gibi).
  • 24 Mbps hız ile Netflix, HBO ve benzeri uygulamalardaki dizi, film, belgesel ve benzeri kategorilerdeki yapımları full HD görüntü kalitesinde rahat bir biçimde izleyebilirsiniz.
  • 24 Mbps internet ile YouTube ve benzeri platformlardaki videoları UHD (yani 3840 x 2160 piksel) çözünürlüğünde akıcı bir biçimde izleyebilirsiniz.
  • 50 Mbps internet hızı ile çevrim içi oyunları kesintisiz bir biçimde oynayabilir, harici birçok internet hızı problemini de kesintisiz çözer.

 

100 Mbps İnternet Hızı ile Neler Yapabilirsiniz?

100 Mbps internet hızı ile 4, 8, 12, 24 ve 50 Mbps hızlarında yapabildiğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Üstüne üstelik bunları kesintisiz, kolayca ve en kaliteli bir biçimde yapabilirsiniz. İndirme ve yükleme işlemlerini en hızlı biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Netflix, YouTube ve benzeri platformlardaki videoları, yapımları en yüksek çözünürlükte kesintisiz izleyebilirsiniz. Çevrim içi oyunlarda herhangi bir internet problemi yaşamazsınız ve internet üzerinde gerçekleştirebileceğiniz, temel bütün işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Doğal olarak aldığınız internet hizmetinin hızı arttırdıkça, ödemeniz gereken ücret miktarı da artar. Öte yandan Millenicom'daki kampanyalarla internet hızınızı arttırabilecek paketlere uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Millenicom evde internet kampanyaları bilgi almak ve Millenicom'a geçmek için tıklayın.