Dünyanın önde gelen streaming platformlarından olan Netflix, zengin içerikleriyle milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor. Birbirinden farklı pek çok kategoride film, dizi, belgesel ve oyunun yer aldığı global platform 2016 yılından beri Türkiye’de hizmet veriyor. Film ve dizi sektöründe sunduğu yeniliklerle tanınan Netflix’in popüler olduğu alanlardan biri de bilim kurgu filmleri. Bilim ve teknoloji alanındaki fütüristik unsurları ele alan bilim kurgu filmleri Netflix platformunun en çok talep gören içerik türleri arasında. Distopik maceralardan dünya dışı formların keşfine ve uzak gezegenlere yapılan yolculuklara kadar farklı temalara sahip Netflix filmleri izleyicileri soluksuz bir serüvene davet ediyor. Peki, Netflix bilim kurgu filmleri öneri ve tavsiyeleri neler? Bu yazımızda Netflix’te yer alan 2024'ün en iyi bilim kurgu filmlerini mercek altına aldık. 

Bird Box (2018) IMDb: 6.6

 

Bilim kurgu, korku ve dram türündeki Bird Box, Josh Malerman’ın romanından ekrana uyarlanmış bir yapım. Dijital platformun en çok konuşulan filmlerinden biri olan Bird Box, distopik bir dünyada yaşayan kişilerin hayat mücadelesini anlatıyor. Sandra Bullock ve Trevante Rhodes gibi ünlü oyuncuların başrolde olduğu yapımda gözle görülmeyen varlıkların dünyayı ele geçirme hikayesi ve yaşanan ölüm kalım mücadelesi soluksuz bir şekilde ekrana yansıyor. 

Black Mirror: Bandersnatch (2018) IMDb: 7.1

 

Netflix en iyi bilim kurgu filmleri arasında gösterilen Black Mirror: Bandersnatch, ünlü bilim kurgu dizisi Black Mirror’ın devamı niteliğinde çekilen bir film. İzleyicilere farklı senaryolar seçme şansı sunan yapım seçilen senaryo doğrultusunda gerçekleşen konu örüntüsüyle ilerliyor. 19 yaşında bir yazılımcının sürükleyici hikayesinin ele alındığı filmde bir kitabın video oyununa uyarlanma serüveni detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bilim kurguya ek olarak dram ve gizem ögelerinin de yer aldığı filmde Fionn Whitehead, Will Poulter gibi isimler başrolde.

Tau (2018) IMDb: 5.8

 

Bilim kurgu ve gerilim türünde olan Tau, sıra dışı senaryosu ile bilim kurgu filmi sevenlerin dikkatini çekiyor. Günümüzdeki yapay zeka teknolojisinin ele alındığı film 20’li yaşlarında bir genç kızın kaçırılmasıyla başlıyor. Gözlerini açtığında kendini bir laboratuvarda bulan genç kız, çok geçmeden bir denek olarak kullanılacağının ve işin içinde yapay zeka sistemlerinin olduğunun farkına varıyor. Ünlü oyuncu Gary Oldman’ın başrolde olduğu filmin kadrosundaki diğer isimler ise Ed Skrein ve Maika Monroe.


I Am Mother (2019) IMDb: 6.7

 

2019 yılında Netflix’te gösterime giren I Am Mother, bilim kurgu kategorisinde en çok izlenen yapımlar arasında. İnsan neslinin tükendiği bir çağda geçen filmde dünya nüfusunu arttırmak için görevlendirilen bir robot sığınakta genç bir kızın büyümesine yardım ediyor. Robot ve kız arasında zamanla gelişen ilişki sığınağa gelen yabancı bir ziyaretçiyle farklı bir boyut kazanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Rose Byrne, Maddie Lenton gibi isimler var.

Everything Everywhere All at Once (2022) IMDb: 7.8

 

Son günlerde adından sıkça söz ettiren filmler arasına giren Everything Everywhere All at Once, dünyayı kurtarmak için görevlendirilen bir kadının macera dolu hikayesini konu alıyor. Sıradan bir hayatı olan Evelyn, alternatif hayatlarla bağlantı kurduğunun farkına vardığı an kendini heyecanlı olayların içinde buluyor. Michelle Yeoh, Ke Huy Quan gibi isimlerin başrolde olduğu film “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” dalları başta olmak üzere birçok farklı kategoride Oscar ödülüne sahip.

Stowaway (2021) IMDb: 5.6

 

Bilim kurgu ve gerilim dalında vizyona giren Stowaway, Mars gezegenine giden bir grubun başına gelenleri anlatıyor. Uzay gemisi Dünya’dan iyice uzaklaştığında içeride kaçak bir yolcunun olduğunu fark eden mürettebat bu konuda ne yapacağını düşünüyor. Uzay aracındaki tıbbi araştırmacı ise kaçak yolcu konusunda farklı bir tutum izliyor ve olaylar bambaşka bir yöne evriliyor. Joe Penna tarafından yönetilen filmin başrollerinde Anna Kendrick, Toni Collette gibi isimler bulunuyor.

Project Power (2020) IMDb: 6.0

 

Aksiyon, macera ve bilim kurgu alanında öne çıkan yapımlardan biri olan Project Power, New Orleans sokaklarında geçen amansız bir mücadeleyi ekrana taşıyor. Şehirde gizemli bir hapla ilgili söylentiler hızla yayılırken hapı kullananların çeşitli süper güçler elde edebileceği konuşuluyor. Söz konusu hapı kullanan kişiler bir süre sonra görünmezlik ve cilt yenileme gibi sıra dışı özelliklere sahip oluyor. Ancak hapın hızla yaygınlaşması şehirdeki suç oranını da önemli oranda arttırıyor. Sürükleyici filmin kadrosunda Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt gibi isimler başrolde.

Code 8 (2019) IMDb: 6.1

 

Bilim kurgu, gerilim ve aksiyon türündeki Code 8, heyecan dolu sahneleriyle izleyenleri ekrana kilitleyen yapımlardan biri. Nüfusun küçük bir bölümünün doğaüstü yeteneklerle doğduğu bir yerde geçen film bu özel insanların yaşadığı ayrımcılığı konu alıyor. Yoksulluğa mahkum edilen yetenekli insanlar bir süre sonra suç işlemeye başlıyor. Hasta annesi için para kazanmak isteyen bir genç ise özel güçlerini sonuna kadar kullanmaya karar veriyor. Jeff Chan’ın yönetmen koltuğunda olduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Stephen Amell, Robbie Amell gibi isimler dikkat çekiyor.

The Platform (2019) IMDb: 7.0

 

Netflix’in en iyi bilim kurgu filmleri arasında gösterilen The Platform, alanında yüksek izlenme rakamlarına ulaşan yapımlardan. Dikey bir hapishane içerisinde geçen film sıra dışı senaryosu ile öne çıkıyor. Her katta iki kişinin yaşadığı hapishanedeki ayrımcılık ve sınıfsal haksızlıkların anlatıldığı filmde yiyeceğe ulaşmak için verilen zorlu mücadele çarpıcı bir şekilde izleyiciye aktarılıyor. Filmde Ivan Massagué ve Zorion Eguileor başrolde.

Paradise (2023) IMDb: 6.3

 

Netflix bilim kurgu filmleri 2023 listesinde yer alan Paradise, insan ömrünün satın alındığı bir evrende geçiyor. Sigorta borcu nedeniyle ömründen 40 yılını feda etmek zorunda kalan Elena kısa sürede hayatının mahvolduğunu anlıyor. Kocası ile birlik olan genç kadın bu sisteme savaş açmaya karar veriyor. Değişik konusu ile izleyicileri ekrana toplayan filmin oyuncu kadrosunda  Kostja Ullmann, Marlene Tanczik gibi isimler yer alıyor.

AI Love You (2022) IMDb: 4.4

 

Bilim kurgu, romantik ve dram kategorilerinde boy gösteren AI Love You, yapay zeka konulu senaryosuyla dikkat çekiyor. Yapay zeka programının yazılımında yaşanan hata nedeniyle bir kadına aşık olan yapay zeka sistemi bir erkeğin bedenine girerek kadını kendine aşık etmeye çalışıyor. İlginç olay örgüsü ile öne çıkan filmde modern temalı bir aşk öyküsü işleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda David Asavanond bulunurken başrollerde ise Sahajak Boonthanakit ve Maria Maurer var.

Millenicom ile Kesintisiz Film Keyfi Sizi Bekliyor

Film izlerken yüksek hızda internet ile akıcı bir deneyim yaşamaya hazır mısınız? Millenicom, seçtiğiniz internet paketi aracılığıyla HD ve 4K video, film, dizileri izleme imkanını sizlerle buluşturuyor. Üstelik kota aşım derdi olmadan fiber hızda internet kullanımına olanak tanıyan aboneliklerde taahhüt vermenize de gerek yok. 7/24 müşteri desteğine sahip olabileceğiniz Mllenicom internet paketi seçenekleri uygun fiyatlarla sizlere sunuluyor. Dilerseniz internet hız testi ile hemen internet bağlantınızın hızını ve kalitesini öğrenebilirsiniz. Daha yüksek hızda internet deneyimi için Millenicom tarafından size sunulan internet paketlerini hemen inceleyebilirsiniz.