BD - Kaliforniya merkezli şirketin Türkiye’deki Geforce macerası biraz çetrefilli geçse de bu macera mutlu sonla noktalanıyor. Bilgisayar âleminin yüksek performanslı grafik işlemcileri (GPU) icat etmesiyle yakından tanıdığı NVIDIA, her geçen gün bilgisayarların performansını ve kullanıcılarının memnuniyetini artıracak yenilikçi ürünlerini vitrine çıkarıyor.

Dijital dünyanın liderlerinden NVIDIA’nın sunduğu bulut tabanlı oyun deneyimi hizmeti artık ülkemizde de kullanılıyor. Dünya vitrinine çıkardığı herürünüyle sektöre yön veren ve sektörün vizyonunu geliştiren şirket, oyun meraklısı olup da yüksek hızlı İnternet'e verecek yeterli parası olmayan kullanıcılar için 2015 yılında Geforce’u piyasaya çıkardı.

Geforce, günümüzde Android ve PC platformlarında kullanılabiliyor ve düşük İnternet hızında bile 2K, 4K gibi yüksek çözünürlük isteyen oyunları oynamanıza olanak tanıyor. Online oyun pazarının büyümesi ve yaygınlaşmasıyla oyuncuların oluşturduğu kaliteli İnternet talebine 2020 yılından beri en makul çözümü getiren Geforce NOW, bilgisayara oyun indirme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

 

Geforce Now Nedir?

NVIDIA tarafından oyun meraklılarının kullanımına sunulan GeForce NOW, bilgisayar dünyası ilgililerinin artık çok iyi bildiği bulut tabanlı bir oyun akış servisidir. Geleneksel olarak bilgisayarda oyun oynamak için gerekli donanımlar, her yeni çıkan oyunun ardından geliştirilmeye ihtiyaç duyar. Çünkü; yeni çıkan oyunlar, yüksek seviyede görüntü ve medya destekleri istiyor, dolayısıyla bilgisayar ekipmanlarının da buna uyumlu olmasını zorunlu kılıyor. Hâl böyle olunca, oyun meraklılarının önemli bir kısmı sürekli olarak bu maliyet yükünü kaldıramıyor. Burada ortaya çıkan tıkanıklığı ise nvidia GeForce NOW oyun yayınlama servisini geliştirerek aşıyor.

GeForce NOW sayesinde, dizüstü, masaüstü, MAC tabanlı bilgisayarlarınız, Android cihaz veya akıllı televizyonunuz ile bulut üzerinden oyun servislerine bağlanıp, gerçek zamanlı oyun deneyimine sahip olabiliyorsunuz. GeForce NOW ile ister İnternet kütüphanenizdeki oyunları ister ücretsiz sunulan oyunları oynayabiliyor, hatta oyun ilerlemelerinizi kaydederek İnternet bağlantısı olan herhangi bir yerde, GeForce NOW’u destekleyen cihazınızla oyununuza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Kısacası GeForce NOW, son sürüm oyunları yüksek kalitede ve hak ettiği gibi İnternet hızına takılmadan oynamanıza olanak tanıyor.

 

Geforce Now Fiyatları

GeForce NOW hizmeti, güncel olarak Türkiye’nin de içinde olduğu Kuzey Amerika ve Avrupa’da 80’den fazla ülkede kullanılıyor. Kullanıcı tipleri sosyo-ekonomik açıdan farklılık gösterdiği için GeForce NOW hizmeti de farklı fiyat aralıklarında oyun meraklılarının kullanımına sunuluyor. GeForce NOW kullanımı için sisteme üyelik gerekiyor. GeForce NOW ülkemizde, temel olarak iki üyelik tipi ile müşterilerinin karşısına çıkarılıyor. Oyun meraklıları, ücretsiz veya founders üyelik tipinde GeForce NOW hizmetinden faydalanıyor.

 

Ücretsiz üyelik imkânından yararlanmak isteyen oyun meraklıları; ücretli kayıt yaptıranların ardından oyunları kullanabiliyor, kısacası oynamak için sıralarını bekliyor. Ayrıca ücretsiz üyeliği seçenler, süre kısıtlamasına tabi tutuluyor. Founders üyelikte; oyuncular, oynamak istedikleri oyunlar için sıra beklemiyor ve herhangi bir süre kısıtlamasına da tâbi tutulmuyorlar. Üyelere altı saatlik bir oyun oynama imkânı veren founders üyelik seçeneği, bu süre bitince yeniden altı saat daha kullanım için sıralamada önceliği üyesine sağlıyor. Buna karşın ücretsiz üyelik için herhangi bir ödeme yapmak gerekmiyor.

 

Geforce Now Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılar, GeForce NOW hizmetinden IOS, Android, Windows, Mac ve Chromebook gibi cihazların tümüyle faydalanabiliyor. NVIDIA’nın İnternet sitesi üzerinden GeForce NOW kullanma planınızı oluşturarak, bu eşsiz deneyime giriş yapıyorsunuz. Sonrasında sahip olduğunuz Epic Games veya Steam sisteminizi GeForce NOW ile eşleştiriyorsunuz. Bu sayede sistemde bulunan oyun kütüphanesi kullanımınıza açılıyor.

GeForce NOW, kendi sisteminden oynanabilecek oyunların listesini kullanıcılarına sunuyor. Bu oyunlardan en az bir tanesine sahip olmak gerekiyor ki GeForce NOW hizmetinden faydalanabilesiniz. Bu arada da oyun dünyasında oldukça popüler olan 75’ten fazla oyunun da ücretsiz olarak sunulduğunu belirtmeliyiz.

GeForce NOW, indirimin ardından sıra bekleme konusunda sürekli size uyarı veriyor, kaçıncı sırada olduğunuzu hatırlatıyor. Bunun yanında sunulan yayın akış kalitesine karar verme seçeneği de kullanıcıların oyun zevkine göre hızını belirlemesine olanak tanıyor. Dört farklı seçeneğe sahip olan bu kanal üzerinden komutlarınızın çok hızlı gitmesi için “Yarış” modu, İnternet kullanımını daha az seviyede tutmak için “Veri Tasarrufu” modu, gecikme ve görüntü kalitesi arasındaki dengeyi otomatik olarak iyileştiren “Dengeli” modu ve yayının hız ve kalitesine kendinizin karar verebileceği “Özel” modu ücretsiz olarak kullanımınıza sunuluyor.

 

Geforce Now Sistem Gereksinimleri

Günümüz modern bilgisayar sistemlerinin GeForce NOW hizmetine ulaşılabilirlik konusunda sıkıntı yaşamadığı görülüyor. Diğer bir açıdan; sistem gereksinimlerini öğrenmek isteyenler, NVIDIA’nın İnternet sitesinden gerekli bilgileri alabiliyor. Hizmeti kullanmak için gereken ana elementler olarak; bir monitör ve orta-yüksek hızlı bir İnternet bağlantısının yeterli olduğunu belirtebiliriz. GeForce NOW, anlaşma sağladığı oyun üreticilerinin oyunlarına kendi kütüphanesinde yer vererek, onların da daha geniş bir kullanıcı skalasına sahip olmasına imkân tanıyor.

 

Millenicom ile Geforce Now Deneyimi

GeForce NOW’un en verimli kullanım deneyimini Millenicom sunuyor. Oyun severler Millnicom’un sağladığı GeForce NOW hizmetine, kotasız bir biçimde, sınırsız İnternet seçeneğiyle ya da hızlı İnternet akışı ile sahip olabiliyorlar. Millenicom, oyuncuların oyun keyfinin sınırlarını zorlayan GeForce NOW sistemine sahip olmanın en verimli yollarını sunuyor, oyun meraklıları da bu hizmete sahip olup GeForce NOW’u deneyimlemek için fiber hızında İnternete sahip oluyor.