Son dönemde büyük küçük demeden insanların hayatında önemli bir yer işgal eden eğlence kavramlarından biri de bilgisayar oyunlarıdır. Söz konusu oyunlar, akıllı telefonların hayatımızda yaygınlaşması ile birlikte PC versiyonlarının yanı sıra Android ve IOS versiyonları ile de popülaritesini sürdürmüştür. Bahse konu oyunlar arasında hayatta kalma oyunları, oyun severlerin ayrıca ilgisini çekmektedir.

Bilgisayar oyunu geliştiren firmalar arasında hayatta kalma oyunları büyük bir pazar halini almıştır. Bu nedenle piyasada ücretsiz hayatta kalma oyunlarını bulmak oldukça zordur. Hayatta kalma oyunlarına olan talebin yoğunluğu nedeniyle bir kısım oyun platformlarında, ücretsiz oyunların nasıl temin edileceği konusunda oyun severlere bilgi verilmektedir. Biz de sizler için en iyi hayatta kalma oyunları listesi hazırladık. Aşağıdaki oyunları çeşitli platformlardan ücretsiz şekilde indirerek oyun çılgınlığına siz de dâhil olabilirsiniz.

 

Dayz

Arma 2 türünde geliştirilen bu oyun, zamanla bir proje haline gelmiştir. Oyun, zombilerin istila ettiği Chernarus şehrinde geçmektedir. Oyun içerisinde oyuncular kaynak temin eder, eşya üretir, avlanır, üs inşa eder ve elbette savaşır. Birçok dilde satışı yapılan oyun, ülkemizde de yaygın olarak tercih edilen oyunlar arasındadır.

 

Fortnite Battle Royale

2017 yılında Epic Games firması tarafından piyasaya sürülen oyun, oyun tutkunları tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Kısa sürede büyük bir kitle tarafından tutku haline gelen oyun, oyunculara etkin bir hayatta kalma deneyimi sunar. Söz konusu oyunun PC versiyonunu bilgisayarda oynayabileceğiniz gibi tüm cep telefonu işletim sistemlerinde, Xbox One ve Playstation 4 sisteminde de deneyimleyebilirsiniz.

 

Don’t Starve

Don’t Starve, Tim Burton filmlerini andıran bir senaryoya sahiptir. Oyun içinde vahşi doğada hayatta kalmaya çalıştığınız bir senaryo mevcuttur. Tuhaf yaratıklardan kaçarak, onları öldürerek hayatta kalmaya çalışırsınız. Oyun içerisinde karnınızı doyurmak, sağlıklı kalmak ve hayatta kalmak için amansız bir mücadele vermeniz gerekir. Özellikle hava karardığı zaman hayatta kalmak için ayrıca tedbir almanız zaruridir. Örneğin gece şartlarında yakacak bir ateşiniz yoksa mücadele etmek oldukça zordur. Oyuna basit eklentiler yükleyerek bu macerayı arkadaşlarınızla yaşayabilirsiniz.

 

Realm Royale

2018 yılında piyasaya sürülen Realm Royale, PUBG türünde bir adada hayatta kalma oyunu olarak değerlendirilebilir. İlk çıktığı dönemde büyük ses getiren oyun, günümüzde de oyun severlerin vazgeçemediği eğlence platformlarından biridir. 2018 yılından günümüze, zaman zaman yapılan güncellemeler ile oyun daha da geliştirilmiştir. İlk etapta oyun PC sürümü ile piyasaya çıkmış, kısa sürede tüm işletim sistemlerine sahip olan akıllı telefonlarında oynanır hale getirilmiştir.

 

Frostpunk

Frostpunk, dünyanın dondurucu soğukla mücadele ettiği bir senaryo üzerine kuruludur. Hayatta kalmanın çok zor olduğu bu ortamda kendinizi ispatlayarak kabiliyetlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Liderlik yaptığınız bu oyunda bazı oyunculara inşa ya da kaynak toplama görevleri de verebilirsiniz. Vereceğiniz kararlar ve görevlendirmeler oyunun kaderini değiştirir.

 

Stay Out

2019 yılında piyasaya çıkan Stay Out, PC hayatta kalma oyunlarına nazaran biraz daha zor bir mücadeleyi konu almaktadır. Söz konusu oyun, birçok platform tarafından gelmiş geçmiş en iyi ücretsiz hayatta kalma oyunları arasında gösterilmektedir. Oyunun diğer oyunlardan biraz farklı ve zor olması kimilerine göre bir dezavantaj olarak algılansa da oyuna şans vermenizde fayda olduğunu düşünüyoruz.

 

Fallout Shelter

Bethesda Game Studios tarafından 2015 yılında piyasaya çıkmış olan oyun, büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Bir inşaat ve yönetim simülasyonu senaryosu ile geliştirilen oyun, kullanıcıya farklı bir hayatta kalma deneyimi de sunar. İlk etapta PC versiyonu ile piyasaya sürülen oyun, günümüzde akıllı telefonlarda da rahatlıkla oynanabilir.

 

The Hunter Classic

Avalanche Studios firması tarafından 2014 yılında geliştirilen oyun, avcılık yetenekleri üzerine geliştirilmiştir. Oyun içinde yapmanız gereken tek şey hayvanları avlamaktır. Bunun yaparken de hayatta kalmanız gerekir. Oyunun PC ve akıllı telefonlar için geliştirilmiş birçok versiyonunu indirebilirsiniz.

 

Call Of Duty: Mobile

Call Of Duty, yıllardır oyun tutkunlarının en gözde oyunları arasında yer alır. Firma 2019 yılında çıkardığı mobile versiyonu ile de oyun severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır. PUBG türünde oyunlardan sıkıldıysanız Call Of Duty Mobile ile aradığınızı bulabilirsiniz. PUBG’ye nazaran daha farklı bir senaryo ile kurgulanmış oyunda da amaç, hayatta kalmaktır.

 

Last Day on Earth: Survival

2017 yılında piyasaya sürülmüş olan oyun, zombi teması ile kurgulanmıştır. Mobil versiyonu ile hayatta kalma oyunları arasında en popüler oyunlar arasında sayılan oyun, en çok tercih edilenler arasındadır. Oyunda zombilerden kaçarak hayatta kalmalısınız. Bunun yanında ne kadar çok zombi öldürürseniz hayatta kalma şansınız da o kadar fazla olur.

 

Saga Of Survival

2019 yılının gözde oyunlarından biri de Saga of Survival’dır. Yerleşik hayata geçme mücadelesi üzerine senaryo edilmiş bu oyun Dark Fantasy Survival türünde yapılmıştır. Oyunda toplayıcılıktan başlayarak yavaş yavaş yerleşik hayata doğru ilerleyebilirsiniz. İlerleme kaydettikçe hayatta kalma şansınız da artar.

 

Rebel Inc

Bu oyun küresel bir salgını konu alır. Oyun içinde oyuncunun rolü, bu salgını durdurmak ve hayatta kalmaktır. Yani oyunda liderlik yapacağınız bir senaryonun var olduğunu söyleyebiliriz. 2019 yılında piyasaya sürülmüş olan oyunda amaç, toplumun ekonomik ve toplumsal refahını sağlamaktır. Oyun ilk bakışta kolay gibi gözükse de çok fazla detayları bünyesinde barındırmaktadır. Bu oyunun strateji tabanlı oyunlar arasında oldukça sevildiğini söyleyebiliriz. Hayal gücünüz ölçüsünde hayatta kalmanız ve oyunda başarıya ulaşmanızın yüksek ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

 

Night Falls

2019 yılında piyasaya çıkan oyun, zombi senaryosu üzerine kurulmuştur. Oyun büyük bir salgın sonrasında zombiye dönüşen insanlara karşı mücadeleyi konu alır. Zombilere yakalanmadan ilerleyebildiğiniz ölçüde hayatta kalabilir ve oyunu kazanabilirsiniz.

 

Cowboy RPG

Helio Games tarafından 2018 yılında geliştirilen oyun son yılların en iyi hayatta kalma oyunları arasındadır. Android ve IOS versiyonları ile kullanıcının beğenisini kazanan bu oyun ile stratejik düşünme kabiliyetinizi geliştirebilirsiniz.

 

Dark Fantasy Survival

Bu oyun da yine zombi senaryosu ile hazırlanmış bir hayatta kalma oyunudur. 2018 yılında geliştirilen oyunun IOS ve Android sürümlerini piyasada bulmanız mümkündür. Bir yandan zombilerle mücadele ederken bir yandan da orta çağ dönemine ait ekipmanlarla hayatta kalmaya çalışırsınız. Son derece eğlenceli ve mücadele stratejisine sahip olan bu oyunda mücadele kabiliyetinizin ön plana çıkacağına emin olabilirsiniz.

 

Survival Evolved

İlk etapta sadece ücretli şekilde temin edilen bu oyun, günümüzde Google Play Store ve IOS üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Medfinger Games tarafından 2015 yılında geliştirilen oyunun çeşitli platformlarda aldığı puan da oldukça yüksektir. Mücadele ruhu yüksek olan oyuncular, oyunda hayatta kalarak kendilerini ispatlamaya çalışır.

 

Dead Trigger 2

Dead Trigger 2, uzun yıllardır sevilerek oynanan hayatta kalma oyunlarından biridir. Oyun, 2013 yılında geliştirilmiştir. Eğer PUBG türündeki oyunlardan sıkıldıysanız bu oyunun tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun PC ve akıllı telefon versiyonları da piyasada bulunmaktadır.

 

Wasteland Zombie

Oldukça yaygın olarak oynanan zombi oyunlarından biri de Wasteland Zombie’dir. Zombilerin istilasına uğrayan dünyada mücadele ederek hayatta kalmaya çalışırsınız. Hayatta kalmayı başaran oyuncu, stratejik bir şekilde oyunu kazanır.

 

En İyi Oyun Deneyimi Millenicom'da!

En kaliteli oyun deneyimi için Millenicom'un fiber hızlı, düşük pingli internet paketleri uygun fiyatlarla seni bekliyor! Başvuru için hemen tıkla.