En iyi aksiyon filmlerini artık Netflix, Amazon Prime ve Disney Plus gibi farklı dijital yayın platformları aracılığıyla izlemek mümkün. Red Notice, Army of Thieves, Snake Eyes: G.I. Joe Origins ve daha birçok farklı aksiyon filmleriyle soluk soluğa maceralara atılabilir, film gecelerini görsel bir şölene dönüştürebilirsiniz! Peki en çok izlenen aksiyon filmleri neler? Sizin için derledik.

Netflix’de Bulabileceğiniz Aksiyon Filmleri

Red Notice (2021) – IMDB: 6,3

Yönetmenliğini Rawson Marshall Thurber’ın üstlendiği Red Notice’in başrollerinde Ryan Reynolds, Gal Gadot ve Dwayne Johson gibi ünlü oyuncular bulunur. Üst düzey Interpol ajanı olan John Hartley (Dwayne Johnson), ünlü sanat eseri hırsızı olan The Bishop’ı (Gal Gadot) yakalamak ile görevlendirilir. Daha sonrasında John, bir başka hırsız Nolan Booth (Ryan Reynolds) ile işbirliği yapmak zorunda kalır. Şu anda Netflix’de bulunan Red Notice, aksiyon filmi sevenler için oldukça iyi seçim.

Nobody (2021) – IMDB: 7,4

Breaking Bad ve Better Call Saul gibi yapımlardan aşina olduğumuz Bob Odenkirk, filmin başrol oyuncularından biri olarak öne çıkar. Filmin diğer başrol oyuncuları ise Aleksey Serebyakov ve Connie Nielsen’dır. Ayrıca filmin yönetmen koltuğunda ise Ilya Naishuller bulunur. Birçok ödül kazanan bu film, uysal aile babasının evi iki küçük hırsız tarafından soyulduktan sonra gerçek kimliğini ortaya çıkarmasını anlatır. Daha sonrasında tesadüfen gelişen olaylar babanın, Rus mafya babası ile kanlı bir savaşa girişmesine neden olur.

Army of the Thieves (2021) - IMDB: 6,4

Senaristliğini Zack Snyder ile Shay Hatten’ın üstlendiği filmin başrollerinde Matthias Schweighöfer, Nathalie Emmanuel ve Ruby O. Fee bulunur. Army of the Dead filminden 6 yıl öncesini konu alan filmde gizemli bir kadın olan Gwendoline Starr (Nathalie Emmanuel), Avrupa’nın farklı noktalarında yer alan banka kasalarını soyabilmek için banka memuru olan Ludwig Deiter’ın (Matthias Schweighöfer) desteğini ister. Army of the Thieves, aksiyon ve macera türünü sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken filmlerden.

Army of the Dead (2021) – IMDB: 5,8

Tıpkı Army of Thieves gibi Army of Dead’in de senaristliğini Zack Snyder ile Shay Hatten üstleniyor. Filmin başrollerinde Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera yer alır. ABD hükümetinin hatası sonucu çıkan zombi salgını nedeniyle Las Vegas şehri, tüm giriş çıkışlara kapatılır. Ünlü milyarder Bly Tanaka (Hiroyuki Sanada) şehrin içinde güvenli bir kasada yaklaşık 200 milyon dolar unuttuğunu fark eder. Tanaka, parasını kurtarmak için Scott Ward (Dave Bautista) ve özenle seçilmiş ekibine 50 milyon dolar ödemeye razı olur. Netflix’te yer alan Army of the Dead, tıpkı Army of the Thieves gibi izlemeye değer.

Everything Everywhere All at Once (2022) – IMDB: 7,8

Daniel Kwan ile Daniel Scheinert’ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği bu bağımsız yapımın, baş rollerinde Michelle Yeoh, Stephanie Hsu ve Jamie Lee Curtis bulunur. ABD’ye Çin’den göç eden bir kadın olan Evelyn (Michelle Yeoh), alternatif evrenlerin varlığından haberdar olur. Sonrasında ise bir anda kendini çok çılgın bir maceranın içinde bulur. 2022 yılının en beğenilen filmlerinden biri olan Everything Everywhere All at Once, aynı yıl 11 dalda Oscar’a aday gösterildi ve en iyi film ödülü de dahil olmak üzere 7 dalda Oscar almayı başardı.

Extraction (2020) – IMDB: 6,8

Sam Hargrave’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaristleri ise Joe Russo, Ande Parks ve Anthony Russo’dur. Extraction filminin başrollerinde ise Chris Hemsworth, Bryon Lerum ve Ryder Lerum var. Silah tüccarlarının hakim olduğu yeraltı dünyasındaki uyuşturucu baronları arasındaki savaşta genç bir çocuk piyon haline gelir. Dünya üzerindeki girilmesi en zor şehirlerden birinde suç baronlarından birinin oğlu esir tutulur. Söz konusu görev için paralı asker Tyler Rake (Chris Hemsworth) tutulur. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Rake ise bu görevi seve seve kabul eder.

The Dark Knight (2008) – IMDB: 8,4

Cristopher Nolan’ın klasikleri arasında yer alan The Dark Knight, Batman serisinde de önemli bir yer üstleniyor. The Dark Knight’ın oyuncu kadrosunda Christian Bale, Heath Ledger, Gary Oldman ve Morgan Freeman gibi önemli isimler bulunur. The Dark Knight filminde Batman, Jim Gordon (Gary Oldman) ve Harvey Dent (Aaron Eckhart)’ın desteğiyle şehirdeki suç oranını en aza düşürmeye çalışır. Öte yandan filmde Gotham halkı için yeni bir tehlike ortaya çıkar. Bu tehlikenin adı Joker’dır. Joker (Heath Ledger) ve Batman (Christian Bale) amansız mücadeleye başlar. Klasik bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, The Dark Knight’ı tercih edebilirsiniz.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021) – IMDB: 5,4

Yönetmen koltuğunda Robert Schwentke’nin oturduğu filmin başrollerinde Henry Golding, Andrew Koji ve Anna Waterhouse bulunur. Film, bir Japon klanının varislerinin hayatını kurtarması sonucunda klana kabul edilen Snake Eyes’ın (Henry Golding) hikayesini konu alır. Japonya’ya giden Snake Eyes, Arashikage klanından ninja olmanın yollarını öğrenir ve kendine bir yuva da bulur. Geçmişinden gelen sırların ortaya çıkması, Snake Eyes’ın hem onurunun hem de sadakatinin sorgulanmasına neden olur. Snake Eyes: G.I. Joe Origins, Uzakdoğu dövüş sanatlarını sevenlerin oldukça hoşuna gidecek.

Mortal Kombat (2021) – IMDB: 6,0

Simon McQuid’in yönetmeni olduğu filmin senaristleri ise Greg Russo, Dave Callaham ve Oren Uziel’dir. 2021 yapımı Mortal Kombat filminin başrollerinde ise Lewis Tan, Jessica McNamee ve Josh Lawson bulunur. Cole Young (Lewis Tan), hem geçmişinden hem de kendisine kalan mirastan bir haber şekilde para için dövüşen biridir. Bu esnada Outworld imparatoru, en iyi adamlarından biri olan Sub-Zero’yu (Joe Taslim) Cole’u yenmesi için gönderir. Yaşanan bu olaydan sonra Cole, ailesinin güvenliğinden şüphe eder ve Sonya Blade’i aramaya başlar. Daha sonrasında Binbaşı Tax’ın da yardımıyla kadim tapınakta Raiden ile tanışır. Burada tecrübeli savaşçılar ile antrenman yapmaya başlar ve bu savaşçılar ile beraber dünyayı Outworld’ün saldırılarından korumaya hazırlanır.

The Gray Man (2022) – IMDB: 6,5

Yönetmenliğini Joe ve Anthony Russo kardeşlerin üstlendiği filmin başrollerinde Ryan Grossling, Chris Evans ve Ana de Armas var. Tecrübeli bir CIA ajanı olan Court Gentry (Ryan Grossling), hem sessizce hem de profesyonel şekilde yaptığı suikastleriyle adından söz ettirmeye başlar. Bu esnada CIA’in üst düzey yöneticileri tarafından Court’a komplo kurulur fakat Court’un bu komployu açığa çıkarması fazla uzun sürmez. Öte yandan Court, eş zamanlı olarak hem ailesinin hem de müşterisinin güvende olmasını sağlamaya çalışır. Klasik aksiyon filmi olan The Gray Man, Netflix’ten rahatlıkla izlenebilir.

Amazon Prime’da Bulabileceğiniz Aksiyon Filmleri

Venom (2018) – IMDB: 6,6

Yönetmenliğini Ruben Fleischer’ın üstlendiği Venom’un baş rollerinde Tom Hardy, Michelle Willians ve Riz Ahmed yer alır. Eddie Brock (Tom Hardy), başına gelen kötü olaylardan sonra işlerini ve hayatını tekrar yoluna sokabilmek için Life Foundation’ın gizli faaliyetlerini ortaya çıkarmaya çalışır. Bu araştırma esnasında Life Foundation’ın sadece simbiyot olarak yaşayabilen uzaylı organizmayı keşfettiğini ve firmanın bu organizmayı insan deneklerle birleştirmeye çalıştığını anlar. Araştırma esnasında Eddie Brock, simbiyot adı verilen bu organizma ile temas edince Venom adı verilen yaratık oluşur. 2018 yapımı Venom filmini Amazon Prime aracılığıyla izleme imkânınız bulunur.

The Tomorrow War (2021) – IMDB: 6,5

Yönetmenliğini Chris McKay’ın ve senaristliğini Zach Dean’in üstlendiği bu filmin başrollerinde Chris Pratt, Yvonne Strahovski ve J.K Simmons bulunur. 2048 yılında dünya uzaylılar tarafından işgal edilmiş ve dünya nüfusunun büyük çoğunluğu uzaylılar tarafından yok edilmiştir. Değişen düzene uyum sağlayabilmek için bilim insanları, uzaylılarla mücadele edebilecek askerler yetiştirmeye karar verir. Bu askerlerin vereceği mücadele, insan ırkının geleceği konusunda büyük rol oynar. Hem bilim kurgu hem de aksiyon ögelerinin birleştiği The Tomorrow War, her iki türü de sevenler için seyir keyfi oldukça yüksek bir filmdir.

Operation Fortune (2023) – IMDB: 6,3

Sherlock Holmes filmlerinin de yönetmenliğini üstlenen Guy Ritchie, Operation Fortune’un da yönetmen koltuğunda oturur. Filmin başrollerinde Jason Statham, Aubrey Plaza ve Cary Elwes var. Filmde süper ajan Orson Fortune (Jason Statham), hem yeni hem de ölümcül bir silah teknolojisini takip etmeli ve ünlü silah tüccarı Greg Simmonds (Hugh Grant) tarafından satışına engel olmalıdır. Dünyanın en iyi casuslarıyla gönülsüzce ekip olan Fortune, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Danny Francesco’yu (Josh Hartnett) dünyayı kurtarmak için yola çıktıkları bu zorlu görevde yardım etmesi için ikna etmeyi başarır.

Uncharted (2022) – IMDB: 6,3

Venom’da adına rastladığımız Ruben Fischer, 2022 yapımı Uncharted filminde de yönetmen koltuğunda bulunur. Filmin başrollerinde ise Tom Holland, Mark Whalberg ve Antonio Banderas gibi ünlü oyuncular var. Sokakların zeki çocuğu Nathan Drake (Tom Holland), ünlü define avcısı Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg) tarafından Ferdinand Magellan’ın sahip olduğu 500 yıldır kayıp bir serveti geri almak üzere işe alınır. İkili için soygun olarak başlayan bu iş, gerçek mirasçılardan biri olan Santiago Moncada (Antonio Banderas)’ın ortaya çıkması ile bir yarış haline gelir. Aynı ada sahip bilgisayar oyunundan uyarlanan Uncharted filmini Amazon Prime üzerinden izleyebilirsiniz.

Moonfall (2022) – IMDB: 5,1

Roland Emmerich’in hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği Moonfall’ın başrollerinde Halle Berry, Patrick Wilson ve John Bradley gibi isimler bulunur. Filmde gizemli bir güç, ayı yörüngesinden çıkarır. Daha sonrasında ay hızla dünyanın üzerine doğru düşmeye başlar. Eski bir astronot, dünyayı kurtarmanın formülünü bildiğini iddia eder fakat ona sadece sevgilisi ve bir yabancı inanır. Hem aksiyon hem de bilimkurgu ögelerini barındıran bir film arayanlar için Moonfall ideal bir tercih olarak öne çıkar.

Mortal Engines (2018) – IMDB: 6,8

Yönetmen koltuğunda Christian Rivers olan Mortal Engines’in senaristleri ise Fran Walsh, Philippa Boyens ve Peter Jackson’dır. Ayrıca filmin başrollerinde ise Hera Hilmar, Robert Sheehan ve Hugo Weaving bulunur. Mortal Engines, genel olarak büyük yıkımın ardından ayakta kalabilen insanların yeni düzene ayak uydurarak hayatta kalabilme çabasını anlatır. Dünyada gezen dev tekerlekli ve yırtıcı şehirler, küçük kasabaları vahşice ezip geçer. Önüne çıkan her şeyi ezmesi ile bilinen tekerlekli, yırtıcı ve dev şehirleri durdurabilecek tek kişi Hester Shaw (Hera Hilmar)’dır. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) ise yürüyen büyük şehirlerin alt kasabalarında yaşayan biridir. Bu ikili hayatta kalabilmek için birlikte savaşmak zorunda kalır. İhtimal dışı gelişen bu ortaklık dünyanın kaderini değiştirecektir.

TV Plus’da Bulabileceğiniz Aksiyon Filmleri

Iron Man (2008) – IMDB: 7,9

Marvel filmleri arasında bir klasik olan bu filmin yönetmen koltuğunda Jon Favreu oturuyor. Mark Fergus, Hawk Ostby ve Art Marcum’un senaristliğini üstlendiği Iron Man filminin baş rollerinde ise Robert Dawney Jr., Gwyneth Paltrow ve Terrence Howard var. Tony Stark (Robert Dawney Jr.), askeri bir ekipmanın sunumunu yapmak için Irak’a gönderilir. Bu esnada terörist bir grubun saldırısına uğrayarak esir düşer. Tony Stark, göğsüne saplanmış araba aküsü ve şarapneller ile zor da olsa hayatta kalmayı başarır. Hayatta kalabilmek için aküyü küçültmenin bir yolunu bulur ve aküyü başka bir şeye bağlayarak güç sağlayabileceğini anlar. Ürettiği bu ilkel cihazı kullanarak esir düştüğü mağaradan kaçar. Böylelikle Iron Man de doğmuş olur. Irak’ta bir mağarada esir tutulduktan sonra ünlü milyarder mühendis Tony Stark (kötülerle mücadele etmek için zırhlı ve silahlı bir kıyafet üretir.

Bullet Train (2022) – IMDB: 7,3

Brad Pitt, Joey King ve Aaron Taylor-Johson’ın başrollerinde oynadığı Bullet Train’in yönetmenliğini ise David Leitch üstlenir. Şansız bir suikastçi olan Ladybug (Brad Pitt), birkaç işte başarısız olduktan sonra bu görevde her şeyi yoluna koymak ister. Ladybug’un son görevi onu hepsi birbiri ile bağlantılı ölümcül düşmanların olduğu dünyanın en hızlı trenine getirir. Üstelik bu düşmanların çelişkili hedefleri de vardır. Aksiyon dozunun hiç düşmediği Bullet Train’i, TV Plus platformundan izleme şansınız var.

John Wick (2014) – IMDB: 7,4

Ünlü John Wick serisinin ilk filminin yönetmenliğini Chad Stahelski ile David Leitch üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Keanu Reeves, Micheal Nyqvist ve Alfie Allen var. John Wick (Keanu Reeves), emeklilik günlerinin tadını çıkaran bir tetikçidir. Hayatı, karısının amansız bir hastalığa yakalanıp ölmesi sonucu alt üst olur. John’un eşinden geriye kalan tek varlığı can dostu köpeğidir fakat John Wick’in evine 3 gangster tarafından yapılan saldırıda bu köpek hayatını kaybeder. Biricik can dostu köpeğinin de öldürülmesinden sonra John, sadece intikam almak için yaşamaya başlar.

Tenet (2020) – IMDB: 7,3

Christopher Nolan’ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği bu filmin başrollerinde John David Washington, Robert Pattinson ve Elizabeth Debicki yer alır. Tenet, dünyayı çok büyük bir tehlikeden kurtarmak için mücadele eden bir kahramanın hikayesini anlatır. Zamanın çok ötesinde bir yerde casusluk görevini yerine getiren isimsiz kahraman (John David Washington), dünyayı kurtarabilmek için amansız bir mücadele verir. İsimsiz kahramanın görevi Rus oligark Andrei Sator’un üçüncü dünya savaşını başlatmasına engel olmaktır.

The Plane (2023) – IMDB: 6,5

The Plane filmininin yönetmenliğini Jean-François Richet üstleniyor. Öte yandan Charles Cumming ile J.P Davis’in senaristi olduğu filmin başrollerinde Gerard Butler, Mike Colter ve Tony Goldwyn bulunur. Pilot Brodie Torrance (Gerrard Butler), savaşın harap ettiği bir adaya acil iniş yaparak uçağındaki yolcuları yıldırım çarpmasından kurtarır fakat bu inişten sağ çıkmanın olayların başlangıcı olduğunu kısa sürede anlar. Yolcuların çoğu, adadaki isyancı grup tarafından rehin alınmasıyla olaylar gelişmeye başlar. Bu esnada Torrace’ın güvenebileceği tek kişi acil iniş öncesinde FBI tarafından nakledilmekte olan katil zanlısı Louis Gaspare (Mike Colter)’dır. Torrace, Gaspare’nin yardımına fazlasıyla ihtiyaç duyacak. Torrace, Gaspare’nin göründüğünden fazlası olduğunu kısa sürede anlayacaktır.

Dijital platformlarda aksiyon filmlerini izlerken takılmalar yaşamak keyfinizi bölebilir. Amazon Prime, Disney Plus ve Netflix gibi çeşitli dijital platformlarda yer alan filmleri; donma, takılma gibi sorunlar olmadan izlemek için Millenicom internet hizmetinden yararlanabilir, internet paketleri arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz.