2020 tarihinde yayına başlayan HBO Max, WarnerMedia çatısı altında sunulan özel bir yayın platformudur. Abonelik tabanlı sistemi ile Netflix, Disney+, Amazon Premium gibi platformlara alternatif sunan HBO Max, kendi HBO Originals yapımlarının yanı sıra Friends ve The Big Bang Theory gibi yakın zamanda Netflix'ten kaldırılan hit dizilere de sahiptir. HBO Max ayrıca tüm Harry Potter filmlerini de izleyicilerle tekrar buluşturur.

HBO Max platformu çok yönlüdür. Çünkü Game of Thrones, Sex and the City ve The Wire gibi dizileri platformdan izleyebilirsiniz ama portföylerinde başka birçok kaliteli dizi de vardır. Bu sayede HBO Max, film ve dizi tutkunlarına farklı yapımlar sunarak kullanıcıların evde sinema keyfini zenginleştirmeyi amaçlar. Yayına başladığından bu yana bazı dizileri diğerlerinden daha fazla tutulmuş ve izleyiciler arasında favori olarak belirlenmiştir. Siz de HBO Max'in büyülü dünyasına adım atmak isterseniz bu başarılı yapımlarla başlayabilir, büyük bir ekran ve hızlı internet ile seyir zevkinizi artırabilirsiniz.

Barry (2018) IMDB: 8,4

Barry (Bill Hader) kiralık bir katildir ve bir tiyatro oyuncusunu öldürmek için görevlendirilmiştir. Tiyatro oyuncusunu yakından takip ederken kendini yanlışlıkla sahnede bulur ve sahnede asıl tutkusunun oyunculuk olduğunu keşfeder. Kara mizah ve acımasız dramın mükemmel karışımıdır. Başrolde Bill Hader ve tiyatro oyuncusu olarak karşınıza çıkan Sally yani Sarah Goldberg bulunur. Öte yandan Henry Winkler (72) dizideki yardımcı erkek rolüyle Emmy kazanmıştır. 2 sezon süren Barry sürükleyici ve farklı konusu ile klasik dizilere alternatif arayanlar için mükemmel bir seçim.

Big Little Lies (2017-2019) IMDB: 8,5

Big Little Lies, Kaliforniya'nın sahil kasabası Monterey'deki Pitoresk Pirriwee Devlet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yıllık veli partisi ile başlar. Parti esnasında ölen bir veli, kaosun sadece başlangıcıdır. Çünkü kasabada hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve bu arada 3 veli cinsiyet, evlilik, ebeveynlik ve arkadaşlık sorunları ile mücadele etmektedir. Başrollerde Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley ve Laura Dern'ün yanı sıra Zoë Kravitz ve Alexander Skarsgård (True Blood) yer alır. İlginç kadın karakteri sayesinde Big Little Lies gerçekten izlenmesi gereken bir dizi.

Euphoria (2019) IMDB: 8,3

Son yılların en büyük HBO Max sansasyonlarından biri Euphoria, Amerika'nın köhne bir kasabasında 'Z Kuşağı'nın deneyimlerini konu alıyor. Lise dizisi olarak yayına başlayan yapım klasik bir lise draması olmadığını ilk bölümlerden ortaya koyan bir hikâyeye sahip. "Euphoria", yazını aşırı dozdan sonra rehabilitasyonda geçiren ancak temiz kalmaya hiç niyeti olmadan okula dönen 17 yaşındaki Rue'nun hikayesini anlatır. Babasının ölümünden sonra teselliyi madde kullanımında arayan kahraman Rue (Emmy ödüllü Zendaya) aynı zamanda bu zorlu süreçte vereceği mücadele ile izlemeye değer.

Sopranos (1999-2007) IMDB: 9,3

Anthony "Tony" Soprano (James Gandolfini) ailesiyle birlikte New Jersey'de yaşmaktadır ve iki hayatı vardır. Bir yanda, bir atık işleme şirketinin patronu gibi davrandığı aile hayatı öte yanda New Jersey suç örgütünün patronu. Burada her gün yasadışı kumar uygulamaları, gasp, soygun ve kara para aklama ile uğraşır. Gangster patronu Tony Soprano yaşadığı ikili hayatla ilgili sorunları nedeniyle panik atak geçirir ve bir psikiyatra gitmeye karar verir. Bu nedenle 'The Sopranos'ta psikiyatr Jennifer Melfi (Lorraine Bracco) ile olan ilişkisi ile öne çıkar. Farklı konusu tüm zamanların en iyi HBO dizileri arasında yer alır.

Game of Thrones (2011-2019) IMDB: 9,2

HBO Max dizileri söz konusu olduğunda Game of Thrones efsanesinden bahsetmemek olmaz. George RR Martin'in 'A Song of Ice and Fire' adlı kitap serisinden uyarlanan dizi, Westeros krallıkları arasındaki savaşın çığır açan destanı, ayrıntılara gösterilen özen ve zengin bir hikaye ile ilk bölümden itibaren büyüleyici bir atmosefere sahiptir. Özellikle iki güçlü soy (hüküm süren Baratheonlar ve sürgündeki Targaryenler) Demir Taht'ı ele geçirmeye ve Westeros'un Yedi Krallığını yönetmeye hazırlanırken eski bir güç mücadelesi ortaya çıkar. Ancak ihanetin, entrikanın ve doğaüstü güçlerin hüküm sürdüğü bir dünyada, bu savaşın öngörülemeyen ve geniş kapsamlı sonuçları olacaktır. Bütün bunlar olurken Westeros'un uzak kuzeyindeki Wall adı verilen buz duvarının arkasında, soğuk, doğaüstü bir tehdit ülkeyi istila etmeye hazırlanır. G.O.T efsanesini hala izlemediyseniz HBO Max sayesinde bu büyülü mücadeleye siz de tanık olabilirsiniz.

The Office (2005–2013) IMDB: 9

Sahte belgesel olarak çekilen "The Office", Pensilvanya, Scranton'daki kurgusal Dunder-Mifflin Paper Company'nin ofis çalışanlarının günlük yaşamlarını konu alır. Patron Michael Scott (Steve Carell) kendi yöntemiyle işleri devam ettirmeye çalışır. 'The Office'in bu Amerikan versiyonu, aynı adlı İngiliz dizisinin yeniden yapımıdır. Durum komedisi sevenler için mükemmel bir seçimdir.

Friends (1994-2004) IMDB: 8,9

Friends dizisi, çok eski bir yapım olsa da artık en iyi HBO dizileri arasında yer alır. Çünkü bu efsanevi dizi New York'taki Rachel Green (Jennifer Aniston), Chandler Bing (Matthew Perry) Ross Geller (David Schwimmer), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Monica Geller (Courteney Cox) ve Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) dahil olmak üzere altı arkadaşın günlük yaşamlarını konu alır. Hikaye, Manhattan'da farklı apartmanlarda geçer. Ayrıca köşedeki kahve dükkanı Central Perk dizinin en meşhur mekanlarından biridir. Bununla birlikte HBO Max, Friends: The Reunion ile tekrar buluşmanızı sağlıyor. Çünkü bu yeni yapımda Jen An ve Courteny Cox'tan Matt LeBlanc'a kadar dizinin tüm yıldızları ekran başına geri dönüyor.

The Last of Us (2023- ) IMDB: 8,8

HBO Max eski ve çok popüler dizilerin yanı sıra orijinal dizileri sayesinde de sizi ekran başına kilitleyecek gibi görünüyor. Bu yapımlardan biri olan The Last of Us, dram, macera ve aksiyon sahneleri ile hayatta kalma dizileri arasından sıyrılan bir yapım. Yaşadıkları dünyanın zor koşullarına rağmen birbirine kenetlenen Joel ve Ellie, salgın sonrası Amerika'da yaptıkları bir yolculukta acımasız koşullara ve katillere katlanmak zorunda kalır. Zombilere hiç ilgi duymuyor olsanız bile, kıyamet sonrası drama dizisi The Last of Us kaçırılmaması gereken bir şaheser.

Over the Garden Wall (2014) IMDB: 8,8

HBO mini dizileri arasında yer alan Over the Garden Wall, aile arasında izlenebilecek animasyonlardan biridir. Wirt ve Greg üvey kardeşlerdir ve karakterleri tamamen farklıdır. Büyük olan Wirt kendi başına olmayı severken evin küçüğü Greg ise daha heyecanlı ve endişeli biir yapıya sahiptir. Kardeşler bir gün ormanda gezinirken gizemli bir dünyada kapana kısılır ve eve dönüş yolunu bulmak için büyülü ormanı geçmek zorundadır. Bu yolculukta yaşlı bilge oduncu Woodsman ve ardıç kuşu Beatrice onlara yardım etmektedir.

Six Feet Under (2001–2005) IMDB: 8,7

Six Feet Under, cenaze işleri ile ilgilenen Fisher ailesinin gözünden yaşam ve ölümü ele alır. Şirketin sahibi ve babası Nathaniel Fisher bir otobüsün altında kalarak ölünce, aile için dünya alt üst olur. Eşleri ve çocukları yeniden hayatlarına dönmeli ve aile şirketini ayakta tutmalıdır. Dizi, dul eş Ruth (Frances Conroy), oğulları Nate (Peter Krause) ve David (Michael C. Hall) ve kızı Claire (Lauren Ambrose) gibi geri kalan aile üyelerinin iniş çıkışlarını takip eder. Kara mizahla dolu tam bir aile dramasıdır.

Schitt’s Creek (2015-2020) IMDB: 8,5

Aile babası Johnny (Eugene Levy) başarılı bir iş adamı, karısı Moira (eşsiz Catherine O'Hara) ünlü bir pembe dizi oyuncusudur. Zengin Rose çiftinin David (Dan Levy, yaratıcı) ve Alexis (Annie Murphy) adında iki çocuğu vardır. Ancak aile, bir olaydan sonra aniden tüm mal varlığını kaybeder ve ellerinde kalan tek şey baba Johnny'nin bir zamanlar oğluna doğum günü şakası olarak satın aldığı 'Schitt's Creek' kasabasıdır. Tüm aile üyeleri, köydeki kirli bir motele taşınmak ve burada köylüler ve onların yoksulluk içindeki yaşamına dahil olmak zorunda kalırlar. Her sezon daha popüler hale gelen ve 2020'de rekor sayıda Emmy kazanan dizi, son yılların en komik ve en dokunaklı kendini iyi hissettiren komedilerinden biri olmuştur.

The Night Of (2016) IMDB: 8,4

Öğrenci Naz Khan, NY, Doğu Yakası'ndaki bir partiye davet edilir. Kimsenin onu almaya gelmediğini anlayınca, sormadan babasının taksisine almaya karar verir. Yolda güzel bir genç kadını tavlamak için verdiği fevri karar, kaderini belirleyecektir. Çünkü içki ve uyuşturucuyla geçen maceralı bir gecenin ardından Naz, tavladığı kadının cansız bedeninin yanında uyanır. Daha sonra işlemediğini iddia ettiği bir suçla itham edilir ve hukuk sisteminin kaosunu ve manipülasyonunu iliklerine kadar yaşar.

Samuray Jack (2001–2017) IMDB: 8,5

HBO dizileri oldukça çeşitli olduğu için animasyon yapımları da bulmanız mümkün. Bunlardan biri de Samuray Jack. Samuray Jack, kötü büyücü Aku tarafından uzak geleceğe sürülen ve diziye adına veren samuray hakkındadır. Aku ve kötü robotları tarafından yönetilen dünya kasvetli bir yer haline gelmiştir. Samuray Jack, dünyayı eski haline getirmek ister ve Aku'yu geldiği yere döndürebilecek bir zaman portalı bulmak için bu garip dünyayı dolaşmaya başlar.

My Brilliant Friend (2018– ) IMDB: 8,6

My Brilliant Friend, İtalyan yazar Elena Ferrante'nin Napoli Romanları serisinde yer alan ilk kitabının uyarlamasıdır. 1950'lerin kasvetli Napoli'sinde yaşayan en yakın arkadaşlar Elena ve Lila'nın hikayesidir. Yaşlı bir kadın olan Elena gece yarısı en iyi arkadaşının ortadan kaybolmasıyla ilgili bir rüya görür ve uyanır. Dizi de rüyadan sonra Elena'nın bu özel arkadaşlığı kağıda dökmeye karar vermesiyle başlar.

The Bridge (2011–2018) IMDB: 8,6

İsveç ile Danimarka'yı birbirine bağlayan köprünün çevresinde bir suç işlendiğinde, her ülkenin polisi, katili bulmak için birlikte çalışmak zorunda kalır. Bu da, yargı alanında bir soruna neden olur ve Malmö'den zeki ve kendine özgü tavırlara sahip Saga Norén (Sofia Helin) ile Kopenhag'dan aile babası Martin Rohde'nin (Kim Bodnia) ortak olması anlamına gelir. Polisiye dizilerinden hoşlanıyorsanız soluksuz izleyebileceğiniz en iyi HBO dizileri arasında yer alan The Bridge'i kaçırmamanız tavsiye edilir.

Sherlock (2010–2017) IMDB: 9,1

Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch), bir yazılım geliştiriciyi kravatından, bir pilotu baş parmağından tanıyan benzersiz bir dedektiftir. Eşsiz analitik beyninin bu dünyada eşi benzeri yoktur. Boş vakitlerini olayları çözerek değerlendirir. Şans eseri bir karşılaşma, onu asker John Watson (Martin Freeman) ile temasa geçirir. Bu sayede Sherlock'un zekası ve John'un pragmatik yaklaşımı birlikte kırılmaz bir bağ oluşur. Birlikte şifreli ipuçlarını çözer, ölümcül katilleri avlar ve çözülemeyecek gibi görünen suçları ortaya çıkarır. Dizi daha çok Sherlock Holmes'un çağdaş yorumudur.

Roma (2005–2007) IMDB: 8,7

Roma dizisi, Roma İmparatorluğu'nun son zamanlarında iki sıradan Romalı asker ve ailelerinin hikayesini anlatır. 1. sezon, Julius Caeser'in Galya'yı fethini ve Roma konsülünden cumhuriyet fatihi konumuna geçişini konu alırken 2. sezonda Sezar'ın öldürülmesi ve İmparator Augustus'un yükselişinden sonrası yer alır. Tarihe, özellikle Roma tarihine ilgi duyanlarla birlikte dram sevenlerin ortak noktada buluşabileceği bir dizidir.

HBO Max dizileri tabii ki bu kadarla sınırlı değildir. Daha pek çok eski ve yeni yapımla izleyicileri ekran başına toplamayı başarır ancak Türkiye'de yayın hayatına geçmediğinden tüm bu dizileri farklı platformlarda izlemeniz gerekebilir. Bu nedenle siz de “HBO dizileri nereden izlenir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Neyse ki listede yer alan dizilerin büyük bir çoğunluğu Netflix, Amazon Prime ve Blue TV gibi farklı platformlarda da sunulduğundan henüz bir şey kaçırmış değilsiniz. Ayrıca platform kadar önemli olan diğer bir konu ise internet hızınızdır. Kararlı ve hızlı bir internet, diziden alacağınız keyfi maksimum seviyeye çıkarır ve biten bölümün ardından hız kesmeden bir diğerine geçmenize yardımcı olur. Siz de yıllar geçse de popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeyen bu dizileri hala izlemediyseniz ya da tekrar izlemek isterseniz hızı ile öne çıkan Millenicom internet hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.