Marvel evreni ilk kez 1939 yılında tanıtıldı, ancak o zamanlar Timely Comics olarak adlandırılıyordu ve yalnızca çizgi romanlar yayınlanıyordu. Yıllar geçtikçe birçok kahraman ortaya çıktı ve çizgi romanların yanı sıra film serileri ile popülerlik kazanmaya başladı. Marvel, yıllar boyunca binlerce süper kahramanla birlikte, kötü ve diğer renkli karakterlere de yer verdi. Çünkü tüm Marvel serileri iyilerin kötülere karşı mücadelelerini konu aldı.

Örneğin yıllar içinde Avengers, X-Men ve diğer Marvel süper kahramanlarının büyük bir kısmı birçok dönüşümden geçti. Bu yüzden artık Marvel karakterleri söz konusu olduğunda film serilerine odaklanıyoruz. Peki Marvel sinema evrenindeki en güçlü süper kahramanlar hangileri? Gelin, gelmiş geçmiş en güçlü Marvel karakterleri ve öne çıkan isimlere birlikte göz atalım.

Marvel Evreninin En Güçlü Karakterleri

Marvel karakterleri isimleri arasında aslında güçsüz kahraman yoktur. Ancak bazı kahramanlar, kötü adamların ve varlıkların zaman zaman güç artışı yaşadığı için diğerlerinden daha güçlü olduğu anlar vardır. Bu nedenle de en güçlü karakteri belirtmek neredeyse imkansız. Fakat filmlerden yola çıkıldığında ise daha çok galibiyete sahip karakterlerden bir Marvel listesi yapmak mümkün. İşte Marvel evreninde yaşayan en güçlü isimler!

Hulk

Bu listeye yeşil kaslı Hulk ile başlıyoruz. Doktor Robert Bruce Banner (Mark Ruffalo), Süper Asker Serumunu geliştirmek için görevlendirilen zeki bir bilim insanıdır. Kaptan Amerika'yı yaratan Süper Asker Serumu’nu geliştirirken tehlikeli maddelerle temasa geçer ve Hulk ortaya çıkar. Bu talihsiz kazadan sonra her öfkelendiğinde ise yeşil dev bir canavara dönüşür. Süper güçleri olan insanlar söz konusu olduğunda, neredeyse hiç kimse Bruce Banner'ın ikinci kişiliği kadar güçlü değildir. Hulk devasa bir Chitauri Leviathan'ı tek yumrukla devirebilir ve aynı zamanda neredeyse ölümsüzdür. Çünkü çok çabuk iyileşir. Bu da, süper kahramanı alt etmeyi neredeyse imkansız hale getirir. Hulk karakterini Avengers, Avengers: End Game gibi filmlerde izleyebilirsiniz.

Magneto

Erik Magnus Lehnsherr, manyetizmanın ustasıdır. Sadece çizgi romanlarda değil, filmlerde de en güçlü mutantlardan biri olarak kabul edilir. Mutantların serbest kalması için mücadele eder, ancak kahraman mı yoksa kötü adam mı olduğunu söylemek bazen zordur. Manyeto, herhangi bir metalik maddeyi, hatta başkalarının kan akışını bile manipüle edebilir. En güçlü haliyle Dünya'nın manyetik kutuplarını bile etkileyebilir. Erik Magnus Lehnsherr ayrıca manyetik bir güç alanıyla uçabilir ve kendini koruyabilir. Bu yüzden telepati ile etkilenmeyen nadir kahramanlar arasındadır. Ian Mckellen ile hafızalara kazınan Magneto devam filmlerinde Michael Fassbender ile karşınıza çıkar.

Vision

Vision, en güçlü Marvel süper kahramanları listesinden eksik olmaması gereken karakterlerden biri. Kendi kütlesini ve dolayısıyla yoğunluğunu ayarlayabilen Vision, havaya yükselebilir ve duvarlardan geçebilir. Böylece farklı bir konumda olan olaylara da müdahale edebilir. Ayrıca kendi kütlesini artırdığı için düşmanlarına kat kat daha güçlü şekilde saldırabilir. Bununla birlikte Avenger, Infinity Stone ve Mind Stone'dan güç alabilir. Fakat Wolverine gibi kendini iyileştirici bir gücü yoktur. Spider-Man: Far from Home filmi ile karşınıza çıkan Vision karakterini Paul Bettany üstlenmiştir.

Professor X / Xavier

Charles Xavier ya da Professor X, dünyadaki en güçlü ikinci telepattır. Profesör X, süper kahraman ekibi X-Men'in kurucusudur. Tekerlekli sandalyede olabilir ama aynı zamanda zihin okuyabilen ve etkileyebilen dünyanın en güçlü mutantlarından biridir. Telepatik güçleri sınır tanımaz. X-Men'in babası olarak da bilinen Xaiver, kendisini ve başkalarını görünmez yapabilir, zihinsel olarak iletişim kurabilir ve bedenleri kontrol edebilir. Wanda gibi felç etme veya sakinleştirebilme yeteneğinin yanı sıra kişilerde illüzyonlar ve anılar yaratma yetenekleri de vardır. Ayrıca psiyonik patlamalara neden olabilir. Onu bu kadar güçlü yapan şey ise Xavier'in kendisinin psiyonik saldırılara karşı bağışık olmasıdır. Profesör X'in rol aldığı yedi film vardır. Profesör X'i esas olarak Patrick Stewart canlandırır, ancak X-Men: First Class'tan (2011) beri James McAvoy tarafından oynanan daha genç versiyon öne çıkar.

Spider-Man / Peter Parker

Arkadaş canlısı Spider-Man (Tom Holland), en büyük kötü adamlarla savaşırken mahallesinde (ve çok ötesinde) suçla savaşır. Hemen herkesin bildiği gibi örümcek ısırığı ile değişen ve birtakım örümcek yeteneklerine sahip olan Peter, New York sokaklarını güvende tutmak için savaşır. Diğer Avengers karakterleri ile pek çok seride yer alsa da Örümcek Adam serisi ile genç-yaşlı pek çok hayrana sahiptir. Tobey Maguire ve Andrew Garfield'ın oynadığı Spider Man'i 2016'dan bu yana herkesin bildiği Tom Holland canlandırır.

Dr. Strange

Dr. Strange, Marvel çizgi romanlarında 1963'te tanıtılmıştır, ancak karajterle ilk film 2016'da yapılmıştır. Benedict Cumberbatch'in canlandırdığı Stephen Strange, bir araba kazası sırasında elleri kötü bir şekilde yaralanarak kariyerini sonlandırmak zorunda kalan kibirli bir cerrahtır. Ancak Strange bu kazayı yenilgi olarak kabul etmez ve iyileşmenin yollarını ararken gizli bir dünyanın sırlarını keşfeder. Ancak belli bir noktada bir seçim yapması gerekir: eski hayatına dönmek ya da karanlık güçlere karşı savaşmak!

Wolverine

En güçlü Marvel karakrleri listesi yaparken Wolverine'den bahsetmemek olmaz. Çünkü Wolverine X-Men ve Avengers'ın bir parçası olan bir süper kahramandır. Kurt duyularına ve reflekslerine sahip bir mutanttır. Süper gücü, herhangi bir yaralanmadan süper hızlı iyileşmesidir. Wolverine şiddet kullanmaktan korkmaz ve bu nedenle en popüler X-Men karakterlerinden biri olmasına rağmen bir anti-kahraman olarak görülür. Çeşitli X-Men filmlerinde Wolverine'i Hugh Jackman oynamıştır ve sadece karakterle ilgili Logan filmini de yine bu süre karakterle özdeşleşen Hugh Jackmen oynamıştır.

Captain America

Kaptan Amerika'nın kendine ait bir süper gücü yoktur, ancak bir serum sayesinde olağanüstü dayanıklılığa sahip zeki, güçlü ve hızlı bir insana dönüşmüştür. Bu güçleri, diğerlerinin yanı sıra, Nazilere (II. Dünya Savaşı sırasında) ve komünistlere (Soğuk Savaş sırasında) karşı mücadelede kullanır. Arması, iyi bilinen yuvarlak discus kalkanıdır. 2011'den bu yana, Chris Evans'ın Kaptan Amerika'yı canlandırdığı Captain America: The First Avenger, The Winter Soldier dahil olmak üzere 5 yeni film vizyona girmiştir.

Deadpool

Deadpool, X-Men serisinin sekizinci filmi ve Şubat 2016'da gösterime girdmiştir. Hikaye, eğlenmeyi seven ve kararlı bir ilişki içinde olan Ryan Reynolds'un canlandırdığı genç bir suikastçı olan Wade Wilson hakkındadır. Hikaye Wade'in kanser olduğunu öğrendiğinde başlar. Sonra Wade'i bir süper kahramana dönüştürerek iyileştirebileceğini iddia eden gizli bir organizasyon Wade'e yaklaşır. Wade her şeye karşı bağışıklı hale gelir ama aynı zamanda ciddi şekilde sakatlanır. Maskeli kırmızı kıyafeti ve Deadpool adıyla, kendisini ömür boyu sakat bırakan örgütün peşine düşer.

Iron Man

Tony Stark, 21 yaşında babasının silah geliştirmede uzmanlaşmış şirketini devralan teknik bir dahidir. Vietnam'daki bir saha testi sırasında göğsüne şarapnel saplanır ve bu esnada kendileri için bir silah yapmasını isteyen komünistler tarafından yakalanır. Şarapnel hala göğsündeyken başka bir mahkumla birlikte bulunduğu yerden kaçar. Kendi için bir elektromanyetik zırh yaratır ve Iron Man ortaya çıkar. Iron Man'in kendisi hakkında üç film var ancak karakter The Incredible Hulk ve The Avengers dahil olmak üzere toplam 11 filmde karşınıza çıkar. Iron Man'i ise tabii ki Robert Downey Jr canlandırmaktadır.

Marvel Kadın Karakterleri

Marvel evrenin en güçlü karakterlerinden bahsedildiğinde Iron Man, Hulk, Hawkeye, Deadpool gibi erkek karakterler öne çıkar. Ancak hemen her filmde de göreceğiniz üzere kötülere karşı verilen her mücadelede en az bir kadın karakter de vardır. Geçmiş film serilerinde yan karakter olarak karşınıza çıkan bazı kadın kahramanların ana karakter olarak yer aldığı filmler bulunur. Ancak film ve seriler olmasa da Marvel evrenin güçlü ve popüler kadın kahramanlarını rahatlıkla listeleyebiliriz.

Gamora

Bu listeye Thanos'un iki evlatlık kızından biri olan Gamora ile başlıyoruz. Gamora'yı Guardians of the Galaxy ve Avengers: Infinity War filmlerinde görebilirsiniz. Gamora, Titan gezegeninde, ailesini ve arkadaşlarını öldürdükten sonra Thanos tarafından evlat edinilmiştir. Ancak Gamora, üvey babasına karşıdır. Filmlerde yeşil kahramanı Zoë Saldana oynar.

Scarlett Witch

Scarlet Witch namı diğer Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen). Scarlet Witch, Marvel Evrenindeki gelmiş geçmiş en güçlü karakterlerden biridir. Bu büyücü, resmi Avengers güç sıralamasında Iron Man, Vision, Captain Marvel, Spider-Man ve Captain America'nın bile üzerindedir. Gerçek adı Wanda Maximoff olan Scarlet Witch, aslen X-Men'in bir parçasıdır ve Magneto'nun kızıdır. Karakter ilk ortaya çıktığında Scarlet Witch'in güçleri oldukça belirsiz olsa da daha sonra gerçekliği büyük, uzamsal ölçekte değiştirebildiği ve istediği zaman çarpıtabildiği ortaya çıkmıştır. Muazzam gücü, evrenleri yok etmesine ve hatta yenilerini oluşturmasına izin verir. Avengers: End Game'de izleyebilirsiniz.

Black Widow

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) çocukken Red Room organizasyonu tarafından büyütülmüş en iyi casuslar arasındadır. Ancak bir süre sonra 'iyi tarafa' geçip Black Widow takma adını almıştır ve SHIELD için çalışmaya başlamıştır. Nat tüm hayatı boyunca her zaman başkalarını kollayan ve hiçbir zaman kavgadan kaçmayan güçlü karakterlerden biridir. Avengers:End Game'de ve Black Widow karakter filminde Scarlett Johansson'ın muhteşem performansını görebilirsiniz.

Captain Marvel

Marvel evreninde öne çıkan kadın karakterlerden bir diğeri ise tabii ki Captain Marvel'dır. Savaş pilotu Carol Danvers, kendi karakter filminde geri dönüşlerde ortaya çıkan Captan Marvel'a dönüşmesinin ardından, Marvel çizgi romanlarındaki güçlü insanlar ve uzaylılardan oluşan panteonun en güçlü süper kahramanıdır. Brie Larson tarafından canlandırılan Captain Marvel, Kree tarafından yaratılan "psyche-magnitron" cihazına maruz kaldıktan sonra güç kazanmıştır. Bu cihaz, onun DNA'sını bir insandan bir Kree'ninkine dönüştürdüğü için güçle birlikte, hız ve uçma yeteneği gibi süper güçlere de sahiptir.

Wasp, Nebula ve gibi kadın karakterlere sahip Marvel evreni sadece filmlerden ibaret olmadığından tanımanız gereken karakter çok daha fazlasıdır. Ancak neyse ki günümüzde pek çok Marvel filmi çekiliyor ve ana karakterlerden yan karakterlere kadar tanıma fırsatı sunuyor. Bu film serileri ise artık sinemadan daha çok Disney+, Netflix gibi platformlarda yer alıyor. Bu nedenle Marvel karakterlerini, iyi ve kötünün savaşını takılma, donma olmadan net bir şekilde görüntüleyebilmeniz için ihtiyacınız olan tek şey iyi bir internet hızı. Siz de evinizin konforunda sinematik deneyim yaşamak için Millenicom'um sunduğu kararlı bağlantı ve hızlı internet hizmetlerinden yararlanabilir, hiçbir sahneyi kaçırmadan Marvel karakterlerin heyecanlı mücadelelerine tanık olabilirsiniz.