Ice Age, Shrek, Şirinler ve Kung-Fu Panda gibi birçok ünlü film, gösterime girdiği ilk andan itibaren izleyicilerin dikkatini çekmeyi başararak klasikler arasına girmiştir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin büyük keyifle izlediği animasyon filmlerine başta Disney Plus, Netflix ve Amazon Prime gibi dijital yayın platformları aracılığıyla erişmek mümkün. Siz de sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için derlediğimiz animasyonlara göz atabilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz!

Netflix’teki Animasyon Filmleri

Başta Shrek, Monster House, The Smurfs, Next Gen, Tom & Jerry gibi Netflix’te izleyebileceğiniz animasyon filmleri hakkında sizin için hazırladığımız detaylı bilgileri bu başlık altında bulabilir, seçiminizi yapabilirsiniz.

Shrek (2001) – IMDB: 7,1

2001 yapımı Shrek filminin yönetmenliğini, Andrew Adamson ile Vicky Jenson üstlenir. Öte yandan Shrek filminin İngilizce seslendirmesi de Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz tarafından yapılmıştır. Shrek, son derece korkutucu görünüme sahip yeşil bir troldür. Ömrünün çoğunu yalnız geçiren Shrek, yaşamının kalanını beraber geçirebilmek için en az kendisi kadar çirkin bir eş arar. Shrek, kendisinin tam tersine güzeller güzeli Fiona ile birbirlerine aşık olurlar. Sonucunda ortaya hem garip hem de enteresan durumlar çıkacaktır. Shrek serisinin tüm filmlerini Netflix aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Monster House (2006) – IMDB: 6,6

Gil Kenan’ın yönetmenliğini yaptığı Monster House’un yapımcılığını ise Robert Zemeciks ile Steven Spielberg üstlenir. Filmin seslendirme kadrosunda Mitchel Musso, Sam Lerner ve Spencer Locke var. 13 yaşındaki bir DJ, ihtiyar komşusu Nebbercracker’ın bahçesine izinsiz olarak giren çocukların üç tekerlekli bisikletlerini parçaladığını görür. DJ’in ailesi Cadılar Bayramı için tatile çıkarken DJ, hiç sevmediği bakıcısı ile baş başa kalır. Bakıcısı, arkadaşını evde basketbol oynamaya çağırır. İkili basketbol oynarken Nebbercracker’ın bahçesine kaçar. Daha sonrasında ise yaşlı adam kalp krizi geçirerek ölür. Daha sonra evin bir canavar olduğunu öğrenirler. Farklı kurgusuyla dikkat çeken Monster House’u Netflix üzerinden rahatlıkla izleyebilirsiniz.

The Smurfs (2011) – IMDB: 5,4

Raja Gosnell’in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Hank Azaria, Katy Perry ve Jonathan Winters bulunur. Film, Şirinler’in baş düşmanı Gargamel’in Mavi Ay kutlamaları esnasında Şirinler’in köyüne saldırmasıyla başlar. Sihirli geçitten geçen Şirinler, bir anda kendilerini 2011 yılında New York şehrinde hatta Central Park’ın tam ortasında bulur. Gargamel ise New York’da sıkışıp kalan Şirinler’in peşinden gelir. Gargamel’in de New York’a geldiğini öğrenen şirinler, evlerine dönmenin bir yolunu aramaya başlar.

Next Gen (2018) – IMDB: 6,6

Kevin R. Adams ile Joe Ksander’in yönetmenliğini üstlendiği Next Gen animasyon filminin başrolünde John Krasinski, Charlyne Yi ve Jason Sudeikis bulunur. Film, robot ile arkadaşlık eden küçük bir kızın hikayesini konu alır. Oldukça yalnız bir kız olan Mai’nin hayatı, robot ile kurduğu arkadaşlık sayesinde bambaşka bir hal almaya başlar. Oldukça sinsi kötü karakterin planlarını öğrenen robot ile mai, aksiyon dozu oldukça yüksek olan bir maceraya atılırlar. Mai ile robot arkadaşı zorlu süreçte çeşitli zorbalarla, kötü robotların yanı sıra oldukça şeytani bir yapıya sahip olan çılgın bir adama karşı mücadele etmek zorunda kalır. Mai ile robot arkadaşının maceralarını konu alan bu filmi, Netflix üzerinden kolayca izleyebilirsiniz.

Tom & Jerry (2021) – IMDB: 5,2

Tarih boyunca görüp görebileceğiniz en şirin rakiplerin arasındaki mücadele tüm hızıyla sürüyor. Jerry, New York’a taşınarak bir otele yerleşir. Otel sahiplerinin tam düğün öncesi Jerry’ye rastlaması herkesin sinirini bozar. Otel sahipleri Jerry’yi yakalaması için Tom’u işe almaya karar verir. Dünyaca ünlü fare ile kedi arasındaki mücadele, düğünü ve düğünün yapıldığı oteli büyük bir tehlikeye atar. Yönetmen koltuğunda Tim Story’nin bulunduğu filmin seslendirme kadrosunda Chloë Grace Moretz, Michael Peña ve Colin Jost yer alır.

Disney Plus’taki Animasyon Filmleri

Disney Plus’ta bulabileceğiniz Ice Age, Toy Story, Guillermo del Toro's Pinocchio, Finding Nemo ve Star Wars: Clone Wars animasyon filmlerine ait detaylı bilgileri bu başlık altında bulabilirsiniz.

Ice Age (2002)- IMDB: 7,5

Günümüzün animasyon klasikleri arasında yer alan Ice Age’in yönetmen koltuğunda Chris Wedge ile Carlos Saldanha oturuyor. Filmin İngilizce seslendirmeyi Micheal J. Wilson, Micheal Berg ve Peter Ackerman yaparken Türkçe seslendirmeyi ise Ali Poyrazoğlu, Yekta Kopan ve Haluk Bilginer yapıyor.

Havaların soğumasıyla beraber buzul çağı da yaklaşamaya başlar. Kuzey bölgelerde bulunan hayvanların tamamı, güney bölgelere göç etmeye başlar. Güneye göç eden hayvanlardan biri de tembel hayvan Sid’dir. Sid, yolda uzun tüylü bir mamut ve sivri dişli kaplan ile beraber, bir bebeğe rastlar. Daha sonrasında kahramanlarımız bebeği, insanlara geri vermeye çalışırlar.

Toy Story (1995) – IMDB: 8,3

John Lasseter’ın yönetmenliğini üstlendiği Toy Story filminin seslendirme kadrosunda Tom Hanks, Tim Allens ve Don Rickles yer alır. Toy Story, oyuncakları ile oynamayı seven Andy isimli bir çocuğun hikayesini anlatır. Andy, özellikle Woody adını verdiği oyuncağıyla oynamayı çok sever fakat Andy’nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. O da Andy odada olmadığında başta Woody olmak üzere oyuncakların canlandığıdır. Bu esnada Andy’ye hediye oyuncak alınır. Yeni oyuncak ile mevcut oyuncaklar arasında ego savaşı patlak vermeye başlar. Yayınlandığı dönemde animasyon teknolojisinde devrim yapmayı başaran Toy Story gerçekten izlemeye değer bir yapım.

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) – IMDB: 7,6

Herkesin bildiği Pinokyo masalı, Guillermo del Toro tarafından farklı bir bakış açısı ile ele alınır. Sonuç olarak ortaya Guillermo del Toro’s Pinocchio filmi ortaya çıkar. Filmin seslendirme kadrosunda Ewan McGregor, David Bradley ve Gregory Mann gibi ünlü aktörler yer alır. Film, yaşayan gerçek bir çocuk olma arzu ile yanıp tutuşan Pinokyo’nun öyküsünü konu alır. 1930’ların İtalya’sında geçen film, genel olarak faşizmin yükseldiği, Benito Mussolini’nin ülkenin kontrolünü ele geçirdiği döneme odaklanıyor. Klasik Pinokyo masalını farklı bir bakış açısıyla izlemek isterseniz, Guillermo Del Toro’s Pinocchio’yu Disney Plus üzerinden izleyebilirsiniz.

Finding Nemo (2003) – IMDB: 8,2

Andrew Stanton ile Lee Unkirch’ün yönetmenliğini üstlendiği Finding Nemo filmi, döneminin en önemli animasyonları arasında yer alır. Albert Brooks, Ellen DeGeneres ve Alexander Gloud gibi ünlü oyuncuların seslendirme kadrosunda yer aldığı film, 2003 yılında en iyi animasyon filmi Oscar’ını da almaya hak kazanmıştır. Finding Nemo, Nemo isimli küçük bir balığın kaybolmasını ve kaybolduktan sonra başına gelenleri konu alır. Nemo, okyanusta yüzerken bir cisme dokunabileceğini iddia eder ve kendini insanın elinde bulur. Oğlunun insanlar tarafından kaçırıldığına inanan babası ise Nemo’yu kurtarmaya kararlıdır.

Star Wars: Clone Wars (2008) – IMDB: 5.9

Bilim kurgu sevenlerin hoşuna giden serilerin başında gelen Star Wars serisinde bir de animasyon filmi bulunur. Dave Filoni’nin yönetmenliğini üstlendiği filmin seslendirme kadrosunda Matt Lanter, Nika Futterman ve Tom Kane yer alır. Star Wars Clone Wars; LucasFilm’in epik hikaye anlatım tarzı ile eşsiz animasyon stilini birleştirerek izleyicilere görsel şölen sunar. Galaktik Cumhuriyet ve Ayrılıkçılar arasında geçen savaşın en ön saflarında Anakin Skywalker, Yoda ve Obi-Wan Kenobi gibi isimlerin yanı sıra Anakin’in Padawan’ı Ashoka Tano da yer alır. Star Wars evreninin zenginliği ve gelişmiş görsel efektler, bilim kurgu severlere iyi bir deneyim sunar.

TV Plus’taki Animasyon Filmleri

TV Plus platformunda bulabileceğiz Wall-E, Ainbo, Lion King ve How to Train Your Dragon? filmlerine ait detaylı bilgileri bu alt başlıkta bulabilirsiniz.

Wall-E (2008) – IMDB: 8,4

Pixar’ın klasik yapımları arasında yer alan Wall-E’nin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini Andrew Stanton üstlenir. 2008 yılı en iyi animasyon filmi Oscar ödülüne sahip olan Wall-E’nin seslendirme kadrosunda ise Ben Brutt, Elissa Knight ve Jeff Garlin gibi isimler de yer alır. Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen Wall-E filminde insanoğlu, aşırı hava ve su kirliliği nedeniyle dünyayı terk etmiş ve başka gezegende hayat devam eder. Dünyadaki binlerce ton ağırlığındaki çöpü temizleme görevi ise robot Wall-E’ye düşmüştür. İnsanlardan arta kalan çöplerle kendine yeni bir dünya kuran Wall-E’nin yalnız bir yaşam sürer. Wall-E’nin yalnızlığı, kendisi gibi bir robot olan Eve’nin gelmesiyle beraber son bulur. İki robotun acıklı ilişkisi, tüm zorluklara rağmen ayakta kalmayı başarır. Pixar’ın bu yapımını TV Plus ile izleyebilirsiniz.

Ainbo (2021) – IMDB: 4,9

Richard Claus ile Jose Zelada’nın yönetmenliğini üstlendiği Ainbo’nun seslendirme kadrosunda ise Lola Raie, Naomi Serrano ve Dino Andrade yer alır. Film, tehlike altında olan ülkesini ve halkını kurtarmaya çalışan Ainbo’yu konu alır. Amazon ormanlarının tam kalbinde doğan ve büyüyen Ainbo, dünya üzerinde başka insanların da var olduğunu ve yaşadığı bölgenin tehlikede olduğunun farkına varır. Doğal ortamda vahşi hayvanlarla yaşayan Ainbo, yaşadığı ormanı açgözlülük, çocuk sömürüsü ve yasadışı madenciliğe karşı korumaya çalışır. Öte yandan Ainbo’nun tek karşı koyması gereken tehlikeler bunlar değildir. Karanlık güç, orman için büyük tehdit oluşturmaya başlar.

Lion King (2019) – IMDB: 6,8

Animasyon klasikleri arasında yer alan 1994 yapımı Lion King filminin gerçekçi animasyon tekniği ile yeniden çekilmiş versiyonu Lion King (2019) filminin yönetmen koltuğunda Jon Favreau yer alır. Ayrıca filmin seslendirme kadrosunda Donald Glover, Beyonce ve Seth Rogen gibi isimler de bulunur. Simba’nın babası Mufasa, 1994 yapımı animasyon filmde olduğu gibi 2019 yapımı filmde de James Earl Jones tarafından seslendirildi.

Lion King, yavru bir aslan olan Simba’nın başından geçenlere odaklanır. Babası ve ormanın kralı Mufasa’ya hayran olan Simba, hem mutlu hem de huzurlu bir yaşam sürmektedir fakat Simba, sinsi amcası Scar’ın planlarından haberdar değildir. Scar, Simba’nın babası Mufasa’yı öldürdükten sonra tahta geçer. Simba da babasının öldürülmesi sonucunda sürgüne gider. Simba, zamanı geldiğinde amcası Mufasa’yı öldürerek hem babasının intikamını hem de hakkı olan tahtı almaya çalışır. Aslan Kral’ın maceralarını TV Plus aracılığıyla izlemeniz mümkün.

How to Train Your Dragon? (2010) – IMDB: 8,1

Döneminin en popüler animasyon filmlerinden biri olan How to Train Your Dragon’un yönetmen koltuğunda Dean DeBlois ile Chris Sanders yer alır. Filmin seslendirme kadrosunda ise Jay Baruchel, Gerard Butler ve Christopher Mintz-Plasse bulunur. Çok uzun zaman önce kuzeyde Berk Ada’sında yaşayan genç Viking Hiccup, köylerine sürekli saldıran ejderhalar ile kasabalıların arasındaki savaşa katılmak ister. Ancak hem köy lideri hem de babası olan Vast Stoik, oğlunun hem zayıf hem de küçük olduğu gerekçesiyle savaşa katılmasına izin vermez. Hiccup, ne yapar eder savaşa girmeyi başarır. Kendi icadı olan gizemli gece öfkesi sayesinde ejderhayı alt etmeyi başarır fakat öldürmeye kıyamaz ve serbest bırakır. Zaman içinde çocuk ile ejderha arasında oldukça fazla sadakat ve samimiyet barındıran bir ilişki gelişir.

Apple TV’deki Animasyon Filmleri

Iphone ve Ipad’e özgü olan Apple TV’de yer alan Kung-Fu Panda, Puss in Boots: The Last Wish, Up ve Wreck-It Ralph animasyonları hakkında oldukça detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz.

Kung-Fu Panda (2008) – IMDB: 7,6

Dream Works’un ilgi çeken animasyon filmleri arasında yer alan Kung-Fu Panda’nın yönetmenliğini, Mark Osborne ve John Stevenson üstlenir. Ayrıca filmin seslendirme kadrosunda ise Jack Black, Ian McShane ve Angelina Jolie gibi ünlü isimler bulunur. 5 yıldan uzun süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan Kung-Fu Panda filmi, Kung-Fu hayranı olan tembel miskin bir pandanın hikayesini konu alır. Kung-Fu fanatiği olan Po, Huzur Vadisi’ni Kar Leopar’ı Tai Lung’un kötü emellerinden kurtarabilmek için Kung-Fu eğitimi almaya başlar. Kung-Fu Panda serisinin tamamını Netflix aracılığıyla izlemek mümkündür.

Puss in Boots: The Last Wish (2022) – IMDB: 7,9

Pinokyo’dan bahsedip de Çizmeli Kedi’den bahsetmemek olmazdı. Evet yanlış duymadnız. Puss in Boots: The Last Wish, bildiğimiz Çizmeli Kedi masalını konu alır. Joel Crawford ve Januel P. Marcado’nun yönetmenliğini üstlendiği filmin senaristliğini ise Paul Fisher, Tommy Swerdlow ve Tom Wheeler yapar. Ayrıca filmin seslendirme kadrosunda ise Antonio Banderas, Salma Hayek ve Harvey Guillén var. Film, 9 canının 8’ini hiç düşünmeden harcayan Çizmeli Kedi’nin maceralarını konu alır. Macera tutkusu nedeniyle 8 canını kaybeden Çizmeli Kedi, son bir maceraya daha atılmaya karar verir. Efsanevi Son Dilek’e ulaşabilme amacıyla yola çıkan Çizmeli Kedi, amacına ulaşabilirse 9 canını da yenileyebilecektir.

Up (2009) – IMDB: 8,3

Birçok kişinin favori animasyonları arasında yer alan Up’ın yönetmenleri, Peter Docter ve Bob Peterson’dır. Toplamda 2 Oscar ödülüne sahip olan animasyonda yer alan oyuncular ise Edward Asner, Josner Nagai ve John Ratzenberger’dır. Film, 78 yaşındaki Carl Fredricksen’in genç bir kaçak yolcuyu da alarak Paradise Falls’a seyahatini konu alır. Maceracı ruha sahip olan Ellie’nin tek arzusu ise dünyayı gezebilmektir. Carl ise sakin ve dingin kimliğiyle Ellie’nin biricik isteğini yerine getirmeye çalışır. İki çocuk zamanla büyür ve evlenir. Daha sonrasında ise Ellie ölür ve Carl, Ellie’nin isteğini tek başına yerine getirmeye çalışır.

Wreck-It Ralph (2012) – IMDB: 7,7

Senaristliğini ve yönetmenliğini Rich Moore’un üstlendiği Wreck-It Ralph filminin başrollerinde John C. Reilly, Jack McBrayer ve Jane Lynch yer alır. Video oyunlarında bina yıkan kötü adam rolünden bıkan Ralph, aynı zamanda iyi adam Felix’in gölgesinde kalmaktan sıkılır. Bu nedenle Ralph, iyilerin tarafına geçerek kahraman olmak isteyen Ralph, video oyunları arasında gidip gelmeye başlar. Ralph, es kaza geçtiği oyunlardan biri olan Sugar Rush oyununu tehlikeye atan düşmanı serbest bırakır. Böylelikle tüm oyun dünyası da tehlikeye girer.

İnternet hızı, dijital platformlar üzerinden animasyon filmleri izlerken sorun yaşamamanız için çok önemlidir. Siz deDisney Plus ve Netflix olmak üzere daha birçok platformda donma veya takılma gibi problemler olmadan film izlemek istiyorsanız, Millenicom’un sunduğu internet paketleri sayesinde kesintisiz bir keyif yaşayabilirsiniz.