Dizi izlemek birçoğumuz için günümüzü daha eğlenceli hale getiren en keyifli aktiviteler arasında yer alıyor. Dizilere olan talep ve ilgilinin artması ile birlikte önde gelen yayın platformlarının da izleyicilere hitap edecek başarılı dizilerin yapımlarına daha çok ağırlık verdiğini görebiliyoruz. 2020 yılının Eylül ayında Amazon’un Prime üyeliği kapsamında Türkiye’de kullanıma açılan Prime Video konu dizi izlemek olunca ülkemizde ilk akla gelen platformlar arasında kendisine yer buluyor. Son dönemlerde bünyesinde bulunan Amazon Stüdyoları ile de birçok başarılı diziye imza atan Amazon hem kendi ürettiği Prime Video dizilerini hem de farklı yapım şirketlerine ait çok sayıda diziyi Prime Video üzerinden izleyicilerin beğenisine sunuyor.

Dizi seçeneklerinin artması sevindirici bir gelişme olsa da bir yandan da bolca alternatif arasında zamanımızı ayırmaktan keyif alacağımız doğru diziyi bulmakta zorlanabiliyoruz. Hele de severek izleyip bitirdiğimiz bir dizinin ardından başlayacağımız yeni dizinin mutlaka önceki diziyi aratmayacak kadar güzel olmasını isteyebiliyoruz. Yeni bir dizi seçmenin ne kadar önemli bir karar olduğunu bildiğimiz için sizlere keyifle izleyebileceğiniz Amazon dizi önerilerini derlediğimiz kapsamlı bir liste hazırladık ve Amazon Prime dizileri arasında yer alan en iyi 15 yapıma kısa özetleri ve IMDb puanları ile birlikte bu listede sizler için yer verdik. Dramdan komediye, maceradan fantastiğe her türlü zevke hitap eden bu Amazon dizilerini bir an önce izlemeye başlamanızı önerir, şimdiden iyi seyirler dileriz!

 

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri / The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022) - IMDb 6.9

Duyurulduğundan beri Yüzüklerin Efendisi hayranlarının heyecanla beklediği Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin 2022 Amazon Prime dizileri arasında en ses getirenlerden biri olmaya aday olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hikayesi Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi eserlerinde anlatılanlardan binlerce yıl öncesinde geçen dizi J.R.R. Tolkien’in bazıları ölümünden sonra yayımlanan çeşitli eserlerine dayanıyor ve İkinci Çağ’da Orta Dünya’da kötülüğün yeniden ortaya çıkışına karşı verilen mücadeleyi konu ediyor. Amazon’un yapımına yaklaşık 1 milyar Amerikan doları harcadığı Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dünya çapında gelmiş geçmiş en pahalı dizi olma özelliğini taşıyor. Yayımlandığı ilk 24 saatte yaklaşık 25 milyon izleyiciye ulaşan yapım aynı zamanda Amazon’un şu ana kadar ilk gösterimi en çok izlenen dizisi olma rekorunu da elinde bulunduruyor.

 

Zaman Çarkı / The Wheel of Time (2021) - IMDb 7.1

Amerikalı yazar Robert Jordan’ın toplam 14 kitaptan oluşan ve tüm dünyada 90 milyondan fazla satışa sahip fantastik roman serisinden uyarlanan dizinin hikayesi sihrin var olduğu fakat sadece kadınlar tarafından kullanılabildiği fantastik bir dünyada geçiyor. Aes Sedai adını taşıyan bir topluluğun güçlü üyelerinden biri olan Moiraine dünyayı ya kurtaracağı ya da tamamen yok edeceği kehanet edilen efsanevi Dragon’un reenkarnasyonu olabileceğinden şüphelendiği beş genci nefes kesici ve tehlikelerle dolu bir maceraya sürüklüyor. Gone Girl filmi ile en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı da bulunan Rosamund Pike, Moiraine rolündeki başarılı performansı ile dikkat çekiyor.

 

Yükleme / Upload (2020) - IMDb 7.9

Bir bilim kurgu ve komedi dizisi olan Yükleme’de olaylar insanların bilinçlerini dijital bir ahirete yüklemelerinin mümkün olduğu 2033 yılında geçiyor. Ölümcül bir trafik kazası geçiren Nathan’ın bilinci kız arkadaşının isteği ile Lakeview adındaki sanal bir lüks cennete yükleniyor. Nathan burada dünyadaki konularla ilgilenen müşteri hizmetleri meleği Nora ile tanışıyor ve aralarında beklenmedik bir bağ gelişiyor. İlginç ve eğlenceli dizinin yapımcılığını The Simpsons, The Office ve Parks and Recreation gibi başarılı dizilerin de yapımcıları arasında bulunan 5 Primetime Emmy ödülüne sahip Greg Daniels üstleniyor.

 

Yüksek Şatodaki Adam / The Man in the High Castle (2015) - IMDb 7.9

Ünlü bilim kurgu yazarı Philip Kindred Dick’in 1962 yılında yayımlanan aynı isimli romanından esinlenen dizi II. Dünya Savaşı’nı Müttefik Devletler yerine Mihver Devletlerin kazandığı alternatif bir dünyada Nazi Almanya’sı ve Japon İmparatorluğu tarafından yönetilen distopik bir Amerika’yı konu alıyor. Genç bir kadının gizemli bir film keşfetmesi baskıya rağmen özgürlüğün kazanılabileceğini işaret eden bir umut ışığı oluyor. Dizi orijinal konusunun yanı sıra içeriğinde yaratılan alternatif dünyanın gerçekçi olabilmesi için yapılan özellikle teknoloji, müzik ve kostüm odaklı derin kültürel araştırmalarıyla da ön plana çıkıyor.

 

Modern Aşk / Modern Love (2019) - IMDb 7.9

Amazon Stüdyoları ve New York Times’ın ortak yapımı olan dizi ilhamını New York Times gazetesinde yayımlanan ve oldukça popüler olan Modern Love isimli köşe yazıları serisindeki gerçek hikayelerden alıyor. Her bölümde mutluluk ve hüznün bir arada olduğu farklı bir ilişkiyi anlatan dizi aşk ve sevgi kavramlarının mutluluğu ve hüznü bir arada yaşatan doğasına, karmaşık ama güzel yapısına dikkat çekiyor. Filmin oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü Anne Hathaway’in yanı sıra başarılı dizi ve filmlerden hatırlayabileceğimiz Andy Garcia, Tina Fey, Dev Patel, Cristin Milioti ve John Slattery gibi birçok yıldız oyuncu bulunuyor.

 

Good Omens (2019) - IMDb 8.0

Terry Pratchett ve Neil Gaiman’ın 1990 tarihli aynı isimli fantastik mizah türündeki romanından uyarlanan dünyadaki hayatlarından oldukça memnun olan bir melek ve iblisin dizi kıyamet adım adım yaklaşırken dünyayı kurtarmak için yaptıkları sıra dışı iş birliğini anlatıyor. Melek Aziraphale ve iblis Crowley dünyanın sonunu getirmekle görevli olan ve bunu farkında olmayan 11 yaşındaki deccalı bulmaya çalışırken komik ve heyecan dolu bir maceraya atılıyorlar. Dizinin başrollerin Michael Sheen ve David Tennant paylaşırken Tanrı karakterine ise 4 Oscar ödülüne sahip efsane oyuncu Frances McDormand can veriyor.

 

İnfaz Listesi / The Terminal List (2022) - IMDb 8.0

Aksiyon ve gerilim türündeki bu nefes kesici dizi eski bir deniz komandosu olan Jack Carr’ın kitap serisinden uyarlanıyor. Chris Pratt’in başrolde olduğu dizide gizli bir görev sırasında pusuya düşürülerek bütün askeri birliğini kaybeden ve ailesinin yanına dönen deniz komandosu James Reece’in hikayesi anlatıyor. James Reece yaşadığı olayın ardından suçluluk duygusu ve karmaşık anıları ile mücadele ederken ortaya çıkan bazı kanıtlarla pusunun arkasında bazı gizemli güçlerin olduğunu fark ediyor ve kendi yöntemleriyle intikam almak için sorumluların peşine düşüyor.

 

Reacher (2022) - IMDb 8.1

Emekli bir polis memuru olan Jack Reacher işlemediği bir cinayet ile suçlanarak tutuklanıyor ve ölümcül bir komplonun ortasında kaldığını fark ediyor. Reacher, arkasında tehlikeli iş adamlarının, kirli polislerin ve entrika çeviren siyasetçilerin bulunduğu bu komplodan kendini kurtarabilmek ve gerçekleri ortaya çıkarabilmek için kendini sadece zekasına güvenebileceği karmaşık bir mücadelenin içerisinde buluyor. İngiliz yazar Jim Grant’in Lee Child kalem adı ile yazdığı Jack Reacher serisinden uyarlanan dizide başroldeki Alan Ritchson’ın serinin o döneme kadar yayımlanmış tüm kitaplarını okuyarak rolüne hazırlanmış olması ilgi çekici bir detay olarak öne çıkıyor.

 

The Expanse (2015) - IMDb 8.5

Bilim kurgu türündeki dizide olaylar güneş sisteminde kolonilerin kurulduğu ve Mars’ın bağımısız bir askeri güç haline geldiği 24. yüzyılda geçiyor. Zengin bir ailenin kaybolan kızını bulmak için görevlendirilen Ceres’li Detektif Josephus Miller bu zorlu görevin altından kalkabilmek için The Rocinante isimli bir uzay gemisinin kaptanı olan James Holden ile iş birliği yapıyor. İkili genç kadının kayboluşunu araştırırken kendilerini beklediklerinden çok daha büyük bir komplonun ortasında buluyorlar. Dizi heyecan verici olay örgüsünün yanı sıra uzay gemisinin ismi başta olmak üzere Cervantes’in klasikleşen romanı Don Kişot’a yapılan çeşitli göndermeler ile de dikkat çekiyor.

 

Mr. Robot (2015) - IMDb 8.6

Başrolünde Oscar ödüllü başarılı oyuncu Rami Malek’in yer aldığı dizi yapımcı Sam Esrail’in bilgisayar korsanlığının gerçekçi bir şekilde yansıtıldığı bir yapıma imza atma hayali ile ortaya çıkıyor. Dizide gündüzleri E-Corp isimli büyük bir şirkette sıradan bir siber güvenlik mühendisi olarak çalışan ve geceleriyse kendince adalet sağlama amacına sahip bir bilgisayar korsanı olan Elliot’ın hikayesi anlatılıyor. Elliot’ın hayatı gündüz çalıştığı yozlaşmış şirketi yok etmeye çalışan F-Society adındaki bir yeraltı bilgisayar korsanı grubunun liderinden aldığı iş teklifi ile birlikte tamamen değişiyor.

 

Fleabag (2016) - IMDb 8.7

Yapımda aynı zamanda başrolü de üstlenen Phoebe Waller-Bridge’in kaleme aldığı tek kişilik oyundan uyarlanan dizide hikâye Londra’da geçiyor. Duygularını gizlemek için sıklıkla mizaha başvuran zeki bir genç kadın olan Fleabag yaşadığı büyük trajedinin ardından hayatına devam etmeye ve karmaşık aile ilişkilerini, ihmal edilmiş iş yerini ve belirsizliklerle dolu aşk hayatını yoluna sokmaya çalışıyor. Yaşamın karmaşasında yolunu çizmeye çalışan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bu samimi ve etkileyici dizi kazandığı toplam 6 Primetime Emmy ödülü ile orijinal Amazon Prime içerikleri arasında en çok ses getirenler arasında yerini alıyor.

 

This is Us (2016) - IMDb 8.7

Güncel ve geçmişte gerçekleşen olayların paralel olarak izleyiciye aktarıldığı ve başarılı olay örgüsü ile dikkat çeken komedi dram türündeki dizi Pearson ailesinin farklı dönemlerdeki yaşamlarına gerçekçi bir yaklaşımla ışık tutuyor. Üçüz bebek bekleyen mutlu bir çift olan Jack ve Rebecca’nın hayatlarının akışı doğum sırasında gelişen beklenmedik bir durum ve yapılan önemli bir seçim ile birlikte tamamen değişiyor. Üçüz kardeşler Kate, Kevin ve Randall’ın çocukluklarında ve ergenlik dönemlerinde yaşadıkları olaylar ve ebeveynleriyle olan iletişimleri ise kişilik gelişimlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve bir yetişkin olarak hayata bakış açılarını derinden etkiliyor.

 

Muhteşem Bayan Maisel / The Marvelous Mrs. Maisel (2017) - IMDb 8.7

Renkli karakterlere sahip iç ısıtan dizilere imza atmasıyla ünlü Amy Sherman-Palladino’nun yapımcılığını ve yazarlığını üstlendiği dizide olaylar 1950lerin New York’unda geçiyor. Kendisini ailesine ve çocuklarına adamış neşeli ve enerjik bir kadın olan ve hayallerindeki gibi bir yaşam süren Midge Maisel yaşadığı sürpriz bir olaydan sonra hayatına yeni bir yön vermek durumunda kalıyor. Bir gece kulübünde kazara kendini sahnede bulması sonucu komedi konusunda yetenekli olduğunu fark eden Mrs. Maisel o dönemde daha çok erkeklerin hâkim olduğu bir meslek olan stand-up komedyenliğine adım atıyor. En iyi Amazon dizileri arasında yerini her geçen gün sağlamlaştıran bu keyifli ve başarılı dizinin güncel olarak tam 20 adet Primetime Emmy ödülü bulunuyor.

 

The Boys (2019) - IMDb 8.7

Hikâye ve diyalogları Garth Ennis tarafından yazılan ve çizimleri Darick Robertson tarafından yapılan aynı isimdeki başarılı çizgi roman serisinden uyarlanan dizi yozlaşmış süper kahramanların güçlerini kötüye kullandığı alternatif bir bakış açısından ilham alıyor ve sıra dışı hikayesi ile dikkat çekiyor. Dizide The Boys isimli adalet arayan sıradan insanlardan oluşan bir grubun büyük bir şirket olan Vought International tarafından yönetilen Seven adındaki bir süper kahraman takımına karşı olan mücadelesi ve saklanan kirli gerçekleri açığa çıkartma çabası konu ediliyor.

 

Ofis / The Office (2005) - IMDb 9.0

Ofis dizisinde Scranton, Pennsilvania’da bulunan Dunder-Mifflin isimli ortalama bir kağıt şirketinin bölge yöneticisi ve çalışanlarının başından geçen sıradan ama bir o kadar da sıra dışı ve komik olaylar anlatılıyor. Dizi aynı zamanda günümüz dünyasındaki çalışma hayatının ve patron-çalışan ilişkilerinin kusurlarına da mizahi bir dille dikkat çekiyor. Dünya çapında büyük ilgi gören ve kendisine geniş bir hayran kitlesi oluşturarak klasikleşen sitcom dizileri arasında yerini alan The Office dizisinde bölge yöneticisi Michael Scott karakterine usta oyuncu Steve Carell hayat veriyor.

 

Siz de birbirinden ilgi çekici ve sürükleyici Amazon Prime dizilerini yüksek görüntü kalitesinden ödün vermeden kesintisiz ve konforlu bir şekilde Millenicom fiber internet ile izlemek istiyorsanız hemen Millenicom'a geçebilirsiniz.