Gün geçmiyor ki Netflix, abonelerini sevindirecek yeni bir yapımın haberini vermesin. Son yıllarda isimleri dudaklardan düşmeyen içerikleriyle dijital yayın tacını giyinen Netflix'in en çok rağbet gören yapımları hakkındaki bu yazımızda, izleyenleri ekran başına kitleyecek 2024 Netflix dizi önerileri ile karşınızdayız. Şimdiden keyifli okumalar ve seyirler dileriz.

 

Breaking Bad | 2008 - 2013 | IMDB: 9.5/10

Amerika'nın New Mexico eyaletinin Alberquerque şehrindeki bir lisede kimya öğretmeni olarak çalışan Walter White'ın hayatı kendisine ileri seviye akciğer kanseri tanısı konmasıyla beraber aniden değişmeye başlar. Walter, engelli oğlu ve ikinci çocuğuna hamile olan güzel eşinin kendisi öldükten sonra finansal zorluk çekmemesi için kimya dehasını dünyanın en kaliteli metamfetaminini üretmek için kullanır.

Walter'ın bu uğraşına ortak olan eski öğrencisi Jesse Pinkman ise onla beraber uyuşturucu satıcılığı yapmaya başlar. Bir anda uyuşturucu dünyasına dahil olan Walter ve Jesse'nin farklı yaşantıları narkotik polisini peşine takar. Her biri 50 dakikalık bölümlerden oluşan dizi, 5 sezon boyunca seyircinin nabzını yükseltmeye devam eder.

Tür: Suç, Drama, Gerilim

 

Our Planet (Bizim Gezegenimiz) | 2019 | IMDB: 9.3/10

Mini belgesel serisi olarak her biri 50 dakikalık 8 bölümden oluşan Bizim Gezegenimiz, dünyadanın dört bir yanındaki yaşam alanlarının gizemli ve vahşi derinliklerine ışık tutar. Afrika'dan Güney Amerika'ya, kutuplardan okyanusun derinliklerine uzanan bu eşsiz yolculuk boyunca gezegenimizin enteresan sırları açığa çıkarılır. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş en çok merak uyandıran çöl, orman, kutup ve okyanus alanlarındaki canlı çeşitliliği, izleyenleri şaşkınlık ve hayret içerisinde bırakmaya yetecek şekilde işlenir.

Tür: Belgesel

 

The Last Dance | 2020 | IMDB: 9.1/10

NBA tarihine adını kazımış olan Chicago Bulls takımının 1990'lı yıllardan başlayarak sahip olduğu ünü ve başarıyı nasıl elde ettiğini anlatan The Last Dance, 10 bölümden oluşan tek sezonluk bir mini dizidir.  50 dakikadan oluşan bölümlerin her birinde basketbol heyecanını, takım ruhunu ve mücadele hırsını yaşatan dizi, başta Michael Jordan olmak üzere Bulls takımının koçu Phil Jackson gibi ünlü isimlerin gerçek tecrübelerini başarıyla aktarır.

Tür: Belgesel , Biyografi, Tarih, Spor

 

Rick and Morty | 2013 | IMDB: 9.2/10

Yetişkinler için yaratılan animasyon serisi Rick ve Morty, dahiyane zekasının yanı sıra alkolik ve dikkatsiz bir bilim adamı olmasıyla dikkat çeken Rick'in 14 yaşındaki torunu Morty ile atıldıkları bilimsel maceraları konu alır. Fakat her bölümde sarkastik varoluşları ile izleyicileri gülümsetmeyi sürdüren Rick ve Morty'nin başı ne yazık ki beladan kurtulmaz.

 

Dizinin ana karakterleri arasındaki dede-torun ilişkisi etrafında gelişen satirik espriler, Rick ve Morty'nin yalnızca animasyon olmaktan çıkarak tam teşekküllü bir sitcomu çağrıştırmasını sağlıyor. Her biri yaklaşık 23 dakikalık kısa bölümlerden oluşan dizinin 6 sezonunun nasıl hızla geçtiğini anlamak ise mümkün olmuyor.

Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Bilimkurgu

 

Sherlock | 2010 - 2017 | IMDB: 9.1/10

İngiliz yazar Sir Arthur Conan Doyle'in hayat verdiği Sherlock karakterinin bugüne kadar pek çok uyarlama ile televizyon dünyasına aktarıldığına şahit olduk. Ne var ki Sherlock Holmes'un ilginç ve ukala kişiliğini Benedict Cumberbatch kadar başarıyla yansıtan bir aktör olmuş mudur bilemiyoruz. Her biri 3 ya da 4 bölümden oluşan 4 sezon boyunca dizi, 1,5 saatlik bölümleri ile adeta film tadında geçiyor.

Sherlock Holmes, 1900'lü yıllarda Londra'da yaşayan bir özel dedektiftir. Ünlü dedektif Sherlock'un cinayetleri çözmesinde ona eşlik eden Dr. John Watson ise Conan Doyle'in "A Study in Scarlet" isimli romanındakine paralel olarak Afganistan'dan henüz dönmüş bir gazidir. Cinayetlerin gizemi ayrılmaz ikilinin eşsiz dehaları sayesinde bir bir çözülürken Sherlock karakterinin sınırları aşan davranışları bir yandan izleyicileri gülümsetmeyi beceriyor.

Tür: Suç, Drama, Gizem, Gerilim

 

When They See Us | 2019 | IMDB: 8.9/10

Toplamda 4 bölümlük tek sezondan oluşan mini dizi, New York şehrinin ünlü lokasyonlarından biri olan Central Park'ta bir koşucunun taciz ve tecavüze maruz kalması nedeniyle suçlanan beş gencin hikayesini konu alır. Yıllar boyunca aklanmayı bekleyerek üzerlerine atılan ithamlarla mücadele eden beşlinin bu hikayesi 1989 yılından başlayarak beraat ettikleri 2002'ye kadar takip edilir.

Tür: Biyografi, Suç, Drama

 

Friends (Sıkı Dostlar) | 1994 - 2004 | IMDB: 8.9/10

Yıllar geçse de güncelliğini ve tadını korumayı başaran Friends, sitcom tarihinin bugüne kadarki en başarılı yapımları arasında sayılmaktadır. 200'den fazla adaylığı bulunan dizi bugüne kadar toplamda 77 ödüle layık görülmüştür. Friends - isminin de ortaya koyduğu üzere - 25-26 yaşlarındaki birbirinden çok başka kişiliklere sahip altı arkadaşın New York şehrindeki yaşantılarını konu alır.

 

Ross Geller, Rachel Green, Monica Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing ve Phoebe Buffay isimli karakterlerin kahkahalara boğan yaşantılarının 10 yılını işleyen dizi, aynı zamanda aile; arkadaşlık ve ikili ilişkiler hakkında unutulmaması gereken noktalara vurgu yapıyor.

Tür: Komedi, Romantik

 

Narcos | 2015 - 2017 | IMDB: 8.8./10

Kolombiya'nın uyuşturucu tarihine adını altın harflerle kazıyan Pablo Escobar hakkındaki yapımlardan biri olan Narcos, kokain kralı milyarder Escobar ile Escobar'ın peşine düşen narkotik ajanları Javier Pena ve Steve Murphy'nin etrafında şekillenir. Kokain uyuşturucu kartellerinin dünya çapında nasıl büyüyerek yayıldığına dair gerçek bir hikayeyi konu alan dizide, kanunsuzluklar, acımasızlık, kan ve mücadele capcanlı bir şekilde perdeye yansıtılır.

 

Pedro Pascal'ın karizmatik polis Javier Pena'yı oynadığı ve Pablo Escobar'ı Wagner Moura'nın canlandırdığı dizi 1980'lerin Kolombiyasında geçer. Dünyanın en değerli mallarından biri olan kokaini kontrol altına almak için çaba harcanırken, yasal, siyasi, kolluk, askeri ve sivil birçok kişi ve kurum da kendisini bu çatışmanın ortasında bulur.

Tür: Biyografi, Suç, Drama, Gerilim

 

Peaky Blinders (Keskin Kasketliler) | 2013 - 2022 |  IMDB: 8.8./10

1900'lerin ortalarında İngiltere'nin mafyatik yüzünü konu alan Peaky Blinders'ın ana karakteri Thomas Shelby, Cillian Murphy'nin takdire değer oyunculuğu ile seyircilerini etkilemeyi başarmıştır. Adını Thomas Shelby'nin liderlik ettiği çetenin isminden alan Peaky Blinders, grubun Birmingham şehrinde adeta terör estirmesini konu alır.

 

Thomas Shelby ve kardeşleri, Birinci Dünya Savaşı'nda İngiltere ordusunda hizmet ettikten sonra Birmingham'a geri dönerler. Ne var ki Peaky Blinder çetesinin Birmingham'da kurduğu krallık, Thomas Shelby'nin şehrin sınırlarını aşma hırsına kapılmasıyla sallanmaya başlar.

Tür: Suç, Drama

 

Stranger Things | 2016 | IMDB: 8.7./10

Severlerinin 2023'te yayımlanacak 5. sezonunu merakla beklediği Stranger Things, 1980'lerde Indiana eyaletinin Hawkins adındaki kurgusal kasabasında bir çocuğun kaybolmasını takip eden olaylar zincirini konu alır. ABD devlet kurumlarının bilimsel araştırmaları neticesinde kasabadaki garipliklerin kapısı ilk kez aralanmıştır. Kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuğun yardımına ise psikokinetik güçlere sahip Eleven koşar.

Tür: Drama, Fantastik, Korku

 

Black Mirror | 2011 - 2019 | IMDB: 8.8./10

Black Mirror, ileri seviye teknolojinin, gelecekte ulaşabileceği noktalarda hayatlarımızı neye dönüştürebileceğini konu alan bir antoloji dizisi. Hayranlık uyandıran tekolojik gelişmeler karşısında insanlığın yaşadığı korkutucu ve gerilim dolu anlar, izleyenlerine 1 saat süren bir korku filmi havası yaşatıyor. Toplamda 5 sezondan oluşan Black Mirror'un her bölümü birbirinden bağımsız konuları ele alırken her bir bölümde farklı aktörler baş role oturuyor.

Tür: Drama, Gizem, Bilimkurgu, Gerilim

 

House of Cards | 2013 - 2018 | IMDB: 8.7/10

Politik drama temalı dizi House of Cards, Amerika Birleşik Devletleri'nin politik merkezi Beyaz Saray'ın kapıları ardında yaşanan politik güç savaşlarını merak uyandıracak şekilde gözler önüne seriyor. Kevin Spacey'nin başrolünü oynadığı dizi, Demokrat Francis Underwood'un kendisine haksızlık yaptığına inandığı politik kimliğe sahip kişilerden intikam almasını kou alıyor.

 

Hükümet içerisinde yaşanan yozlaşmalar, medyanın manipüle edilişi ve entrikalar etrafında kurgulanan House of Cards, her biri 50 dakikalık bölümlerden ve toplam 6 sezondan oluşuyor. Washington'ı kasıp kavuran bu mücadele, dahiyane bir senaryoda seyircilerle buluşturuluyor.

Tür: Drama

 

Better Call Saul | 2015 - 2022 | IMDB: 8.9/10

Breaking Bad dizisini seyredenlerin tebessümle anımsayacağı kurnaz ve dişli avukat Jimmy McGill'in kişisel hikayesini anlatan Better Call Saul, Breaking Bad'in başrolü Walter White'ın avukatının önceki hayatını konu alır. Toplam 6 sezondan oluşan dizinin her bölümü 45 dakikadır.

 

İzleyicisinde bambaşka duygular uyandıran başrol Jimmy McGill'in avukatlık kariyeri bitmek bilmeyen belalar, mücadeleler ve kurnazlıklarla döşenmiştir. Hedefine ulaşmak için her yolu göze alan Jimmy ise, Saul Goodman kimliğiyle Albuquerque şehrinin yeraltı dünyasına giriş yapar. Senaryonun yavaş yavaş ve incelikle işlendiği bölümler arasında izleyicilerin ilgisi, ileri ve geri tarihlere yapılan dönüşlerle canlı tutulur.

Tür: Suç, Drama

 

Bojack Horseman | 2014 - 2020 |IMDB: 8.8./10

1980 - 90'lı yılların popüler sitcomu "Horsin' Around" un yıldızı Jack Horseman'ın hayatını konu alan Bojack Horseman, tabiri yerindeyse bir yıldızın kayışını gözler önüne serer. Eski yıldız, kaybettiği popülerliğine ve geçmiş günlerine hasret duymaktadır. Tüm bu çöküşle başa çıkabılmek için alkol ve uyuşturucu bağımlısı olarak Hollywood'daki yaşantısına devam eder. Ancak yeniden Hollywood'un ilgi odağı haline gelmek isteyen Bojack'in geçmişi peşini bırakmaz.

Tür: Komedi, Animasyon, Drama

 

Dark | 2017 - 2020 | IMDB: 8.7/10

Gizemli olayların yaşandığı bir Alman kentinde geçen Dark, iki çocuğun kaybolmasının ardından dört aile arasındaki ilişkilerin birbiriyle olan bağlantılarının keşfedilmesini anlatır. Karmaşık zaman ve insan ilişkilerinin ustalıkla ilişkilendirildiği senaryo, 1986 yılında gerçekleşen doğaüstü olaylar etrafında gelişir.

Tür: Suç, Drama, Gizem, Bilimkurgu, Gerilim

 

The Crown | 2016 - | IMDB: 8.7/10

İngiltere Kraliyet ailesinin tanınan isimlerinden II. Kraliçe Elizabeth'in yaşamının bir dönemine odaklanan The Crown, henüz gençlik çağında İngiltere monarşisinin başına geçmek zorunda kalan Kraliçe'nin dönemin başbakanı Sir Winston Churcill ile ilişkisi etrafında gelişir.

 

Westminster ve Buckingham Sarayı'nın kapıları ardında yaşanan politik savaşları ve güç gösterilerini açıklıkla sunan dizi, çöküşe geçmiş bir imparatorluğun yeni bir dönemin perdelerini aralamasını ilgi çekici şekilde işler. Severlerine ufak bir müjde olarak The Crown'un 5. sezonunun Kasım 2022'de gösterime sunulacağı haberini de vermiş olalım.

 

Anne with an E | 2017 - 2019 | IMDB: 87./10

Kanadalı yazar L.M. Montgomery'nin "Anne of Green Gables" isimli romanının modern bir uyarlaması olan Anne with an E, 1800'lü yılların başlarında yetim bir genç kız olan Anne'in hayatını izleyicilerle buluşturur. İki kardeş tarafından evlet edinilmesiyle hayatı aniden değişmeye başlayan Anne oldukça parlak zekalı, konuşkan ve hayal gücü kuvvetli bir gençtir.

 

Başarılı incelemeleri ile en iyi Netflix dizileri arasında girmeyi hak eden dizinin her bölümü 1 saat uzunluğunda olup toplam 3 sezondan oluşmaktadır.

Tür: Aile, Drama

 

The Queen’s Gambit (Vezir Gambiti) | 2020 | IMDB: 8.6/10

Tek sezonluk mini dizi Vezir Gambiti, son derece içe dönük bir genç kız olan Beth Harmon'un  satranç ustasına dönüşmesini işler. ABD'de ünü hızla yayılan 16 yaşındaki Beth sporunda geliştikçe karşılaştığı riskler ve yalnızlığı da artmaktadır. Ulusal satranç ustası Bruce Pandolfini ve satranç ustası Garry Kasparov'un danışmanlık ettiği Vezir Gambiti, oyunun kurallarına dair oldukça gerçekçi sahneler ortaya koyar.

Tür: Drama

 

Vikings (Vikingler) | 2013 - 2020 | IMDB: 8.5/10

6 sezonluk bir dizi olan Vikingler, döneminin namı duyulmuş kahramanı acımasız Ragnar Lothbrok'un yükselişini anlatır. Viking kabilelerinin kralı olma yolunda ilerleyen Ragnar'ın savaş tanrısı Odin'in soyundan geldiğine dair efsaneyi adeta doğrulayan bu gösteri, korkusuz ve aynı zamanda geleneksel bir İskandinav savaşçısı olan Ragnar'ın hikayesiyle izleyicileri tarihi bir yolculuğa çıkarır.

Tür: Aksiyon, Macera, Drama, Tarih, Romantik, Savaş

 

La Casa De Papel (Büyük Soygun) | 2017 - 2021 | IMDB: 8.2/10

Sezon finaliyle pek çoklarımızı üzen Büyük Soygun, adını Netflix tarihine kazıyan İspanyol  yapımlarından birisi. Oldukça büyük bir soygun planlayan Profesör, ekibine kattığı sekiz soyguncu ile 5 ay boyunca planını ilmek ilmek işler. En nihayetinde etrafı polislerle çevrili olarak, rehinelerle birlikte İspanya'nın Ulusal Madeni Para ve Pul Fabrikasında 11 gün kısılı kalan ekibin planı izleyiciyle adım adım paylaşılarak merak hep dorukta tutulmuştur.

Tür: Aksiyon, Suç, Drama, Gizem, Gerilim

 

Suits | 2011 - 2019 | IMDB: 8.5/10

1 diplomadan 2 avukat çıkar mı? Üniversite eğitimini yarıda bırakan Mike Ross, olağanüstü zekaya sahip bir gençtir. Tehlikeli bir uyuşturucu anlaşmasının ortasında kalan Mike'ın yolu New York şehrinin en iyi avukatlarından biri olan Harvey Spectre ile kesişir. Mike'ın akıl almaz görsel hafıza yeteneğinden etkilenen Harvey diplomasız bu genci işe alır ve beraber karşı konulmaz bir ikili halini alırlar.

Tür: Komedi, Drama

 

Masum | 2017 | IMDB: 8.3/10

Netflix'teki etkileyici Türk yapımlarından biri olan Masum, oyuncu kadrosunun zenginliği, zekice kurgulanmış senaryosu ve başarılı sinematografisiyle dikkatleri üzerine topluyor.  Haluk Bilginer'in hayat verdiği polis emeklisi Cevdet Bayrakçı ile eşinin hayatı, kasabanın eski ufaklıklarından polis memuru Yusuf'un ziyaretiyle beklenmedik şekilde değişir.

 

Dizideki tüm karakterlerin yaşantılarının bir noktada hayret verici şekilde birbirine dokunduğu bu psikolojik dramayı tek oturuşta bitirebilirsiniz.  

Tür: Suç, Drama, Gizem

 

After Life | 2019 -2022 | IMDB: 8.4/10

İngiliz komedyen Ricky Gervais'in yazdığı ve başrolünü oynadığı After Life, sarkastik komedinin önde gelen ürünlerinden biri. İngiltere'nin küçük bir kentine ait lokal bir gazetede çalışan Tony, çok sevdiği eşini göğüs kanserinden kaybettikten sonra adeta yaşam ile ölüm arasında asılı kalır.

 

Sevimli eşi Lisa'nın erkek kardeşi ve aynı zamanda kendisinin de patronu olan Matt'in tüm sabrına ve uğraşlarına rağmen mutlu olmayı reddeden Tony, hayatı ve çevresindeki insanları sarkastik şekilde alaya alır. Zihninin arka planında dönüp duran intihar düşüncesi eşliğinde günlük hayatını yaşamaya devam ederken kocasının mezarı başındaki Anne ile tanışır ve ikilinin sohbetleri Tony'nin hayat enerjisini yavaş yavaş geri kazanmasına yardımcı olur.

Tür: Komedi, Drama

 

Lucifer | 2016 - 2021 | IMDB: 8.1/10

Karizmatik aktör Tom Ellis'in canlandırdığı Lucifer Morningstar, cehennemdeki yaşantısından sıkıldığı için dünyaya gelerek Los Angeles'a yerleşir. Tabi ki şeytanlıklarından vazgeçmeyen Lucifer, insanlığın en derin arzu ve düşüncelerini ortaya çıkarmak için yeteneklerini kullanmaya devam eder. Ne var ki olayların beklenmedik akışı onu, hukuk aracılığıyla suçluların cezalandırılmasını sağlayan bir LAPD danışmanı haline getirir.

Tür: Suç, Drama, Fantastik

 

Squid Game | 2021 | IMBD: 8.0/10

Güney Kore'nin hızla tüm dünyada adını duyuran ürünü Squid Game, bir adaya toplanan 456 oyuncunun hayatta kalma mücadelesini ekrana döker. Fakat içlerinden yalnızca birinin  hayatta kalarak büyük para ödülüne ulaşacağı bu büyük oyun, 1970-80'lerde Güney Kore'de oynanan çocuk oyunlarının ölümcül versiyonları halinde kurgulamıştır.

Tür: Aksiyon, Drama, Gizem, Gerilim

 

Blacklist | 2013 | IMDB: 8.0/10

Elizabeth Keen, kocasıyla mutlu bir evliliği olan bir FBI profil uzmanıdır. Yeni işine başladıktan sonra azılı suçlu Raymond Reddington ile tanışan Elizabeth, uzun yıllardır yakalanamayan Red'in konuşmayı kabul ettiği tek kişidir. Red'in FBI'a verdiği gizli bilgiler sayesinde Elizabeth ve eşi Tom ile ilgili bazı soru işaretleri de cevaba kavuşur.

 

Her zaman şüpheyi ayakta bırakan Blacklist, yarattığı karmaşık senaryo ile adrenalin ve merak hissini beslemeye devam ediyor. Her bölümü 45 dakikadan oluşan toplam 9 sezonluk dizinin başrolünde ise enteresan karakterleri oynamasıyla öne çıkan James Spader yer alıyor.

Tür: Suç, Drama, Gizem, Gerilim

 

Arcane | 2021 - | IMDB: 9.0/10

League of Legends (LoL - Efsaneler Ligi) isimli oyunun meşhur karakterlerini canlandıran Arcane, bu animasyon bilimkurgusunda Piltover ve Zaun şehir devletleri arasındaki gerilimi işler. İki şehir arasında süren düşmanlık, şehirdeki yeni gelişmeler sebebiyle parçalanmış toplum yapılarının ve çekişmelerin korkunç boyutlara ulaşmasına evrilir.

Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera, Bilimkurgu, Fantastik

 

The Sandman | 2022 - | IMBD: 7.8/10

DC'nin sevilen çizgi romanından perdeye yansıtılan The Sandman'in hikayesi bir intikam ve yeniden diriliş hikayesidir. 7 Sonsuzluk Tanrısından biri olan ve Morpehues adıyla da bilinen Rüya Tanrısı (Dream), ölümsüzlük peşinde koşan bir insan tarafından abisi Ölüm (Death) yerine kazayla hapsedilir.

 

Yıllar süren esaretinin ardından nihayet cam şişesinden kurtulmayı başaran Dream'in, krallığını ayağa kaldırmak için kaybolan nesnelerine ihtiyacı vardır. Bu soluksuz macerayı görselleştiren The Sandman, 2022 Netflix dizilerinin gözdeleri arasında yerini alıyor.

Tür: Drama, Fantastik, Korku, Gizem, Bilimkurgu

 

The Umbrella Academy (Şemsiye Akademisi) | 2019 - 2023 | IMBD: 7.9/10

Yine bir çizgi roman uyarlaması olan Şemsiye Akademesi, alışılagelenden biraz daha farklı bir süper kahraman profili çiziyor. Sir Reginald Hargreeves, aynı gün doğan 43 bebekten yedisini evlat edinerek Şemsiye Akademesi'ni kurar. Ancak bebekler gençlik yıllarına ulaştıklarında Reginald'ın planları beklediği gibi gitmez ve aile dağılır.

 

Babalarının ölümü ardındaki gizemi çözmek ve dünyayı kıyametten korumak için tekrar bir araya gelen aile üyeleri birbirlerine olan yabancılaşmaları, farklı yetenekleri ve kişilikleri sebebiyle birbirine tutunamaz. Şemsiye Akademisi, her bölümü 1 saatten oluşan toplam 4 sezon boyunca süper kahraman evrenini farklı bir bakış açısından gösteriyor. 

Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Drama, Fantastik, Bilimkurgu

 

Elite | 2018 - | IMDB: 7.4/10

Ortada bir cinayet varsa kimse tamamen masum değildir. Elite, yine Netflix içerikleri arasında ön sıralara yerleşen bir İspanyol eseri. Lise çağındaki gençler arasında çekilen bu dizi, Las Encinas isimli burjuvazi lisesine nakil olan işçi-sınıfından 3 liseli ile okulun geri kalanı arasında ortaya çıkan gerilimi ele alıyor.

Tür: Suç, Drama, Gerilim