Filmleri, orijinal içerikleri ve dizileriyle kısa sürede büyük beğeni toplayan BluTV, en sevilen dijital platformlar arasındaki yerini almış durumda. İçeriklerini her sene daha da zenginleştiren BluTV, yüksek kalite standardıyla farkını ortaya koyuyor. Sizler için “Blutv en iyi diziler” ve “Blutv en iyi filmler” kategorisinde ön plana çıkan yapımları bir araya getirmeye çalıştık. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

 

Diziler

Game Of Thrones (2011-2019) IMDb 9.4

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Game Of Thrones, daha şimdiden dizi tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmış durumda. Hikayesi, kendine has atmosferi, cast seçimindeki başarısı ve en önemlisi fark yaratan yönetmenlik performansı, kült bir dizi olarak kabul edilmeyi sonuna dek hak ediyor. Westeros olarak bilinen kurgusal bir alanda, İki halkın taht mücadelesinde ortaya çıkan müthiş entrikalara odaklanan GOT, aynı zamanda bir kitap uyarlaması. BluTV’nin açık ara farkla en çok izlenen Emmy ödüllü dizisi, tam 8 sezon boyunca başarılı bir şekilde devam etti.

 

Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi (2020) IMDb 8.2

BluTV’nin orijinal yapımlarından biri olan Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi’nde; Erkan Can, Nejat İşler, Miray Daner ve Boran Kuzum gibi oyuncularla karşılaşıyoruz. Son dönemin en iyi yerli polisiye dizilerinden biri olan Saygı, merkezine bir antikahramanı alıyor. Behzat Ç. Dizisinden tanıdığımız Ercüment Çözer karakterinin yolları, Savaş ve Helen isimli iki gençle karşılaşır. Hukukun işlemediğini düşündükleri ülkede kendilerini seri cinayetlerin ortasında bulurlar ve bir anlamda kendi adaletlerini oluşturmaya çalışırlar. Toplumsal sorunlara “saygı” olgusu üzerinden yaklaşan dizi, Türkiye’deki pek çok probleme dair ezberleri bozuyor.

 

Masum (2017) IMDb 8.4

Başrollerinde usta oyuncu Haluk Bilginer’in oynadığı Masum dizisi, kusursuza yakın senaryo yapısı ve anlatım tekniğiyle yayınlandığı dönemde büyük bir beğeni toplamıştı. BluTV farkıyla izleme şansı bulabileceğiniz dizide Ali Atay, bir komiser (Yusuf) karakterine hayat verir. Akli dengesini kaybeden Tarık, ufak bir sahil kasabasında anne ve babasıyla yaşar. Komiser Yusuf’un çocukluğunun geçtiği kasabaya tatil için gelmesi ise aile etrafından dönen suç ağının çözülmesine neden olacaktır.

 

Alef (2020) IMDb 8.1

Başarılı dijital platformun bir diğer iddialı yapımı da Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen’in başrolde olduğu Alef. İki sezon boyunca BluTV’de yer alan dizi; seyirciyi gizemli bir cinayetin etrafında yer alan edebi, tarihi ve mitolojik izlerin peşinde gezdirir. İstanbul Boğazı’nda işlenen bir cinayeti çözmeye çalışan iki komiser, zamanla bu cinayetin Osmanlı ve İslam tarihi ile olan bağlantılarına yoğunlaşmak durumunda kalır.

 

Chernobyl (2019) IMDb 9.3

BluTV’nin en yüksek IMDb puanına sahip dizilerinden biri olarak dikkat çeken Chernobyl, yanıbaşımızda 1986 senesinde gerçekleşen Çernobil faciasını mercek altına alıyor. 5 bölüm olarak yayınlanan ve tüm dünyada önemli bir yankı uyandıran dizi, Ukrayna’daki Çernobil nükleer santrali patlamasından sonra yaşanan süreci tüm boyutlarıyla işlememeyi başarıyor. Çernobil’den Sesler kitabının referans alındığı dizi, büyük ölçüde gerçeklere dayanıyor. 3 Emmy ödülünün sahibi olan dizide komşumuz Ukrayna’nın Pripyat şehrinde yaşanan trajediye tanıklık edebilirsiniz.

 

Normal People (2020) IMDb 8.5

BluTV’nin en sempatik dizilerinden biri olarak gösterilen Normal People, en az adı kadar ilginç bir iş. Dizinin baş karakterleri olan Marianne ile Connel, lise çağında iki gençtir. Birbirlerine zıt karakter özelliklerine sahip olsalar da bir süre sonra aralarındaki ilişki, sürpriz bir şekilde aşka dönüşür. Alışılmış entrikalardan ve yüksek sahnelerden uzak duran dizi, nitelikli diyaloglarına ve iki insan arasındaki aşkı basit bir çizgide anlatabilme becerisine fazlasıyla güveniyor. Dizi, Marianne ile Connel’in üniversiteye başladıktan sonra değişen arkadaş çevrelerinin ilişkilerini nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Bir gençlik dizisi olarak başlasa da her yaştan izleyiciden tam not alan Normal People, sırtını büyük ölçüde sıradan hikâyelere yaslıyor.

 

Euphoria (2019) IMDb 8.4

2019 yılında izleyicisiyle buluşan Euphoria’da 17 yaşındaki Rue isimli genç kızın yolculuğuna tanıklık ediyoruz. Rue’nin yaşam karşısındaki zorlu mücadelesi, onu yılgın ve her şeyden uzaklaşmak isteyen birine dönüştürür. Ailesiyle yaşadığı kronik sorunlar, uyuşturucu, sosyal medya bağımlılığı, kimlik arayışı ve benzer problemlerle daha da büyür.

 

The Handmaid’s Tale (2017) IMDb 8.4

The Handmaid’s Tale, platformun Altın Küre ödüllü dizileri arasında kendine yer bulur. Aynı adlı diziden uyarlanmış olan başarılı dizide; doğal faktörlerden dolayı nüfusu azalmaya başlayan bir toplulukla karşılaşıyoruz. Böyle bir topluluk içinde kadınlar, tam anlamıyla devletin bir malı gibi görülür. Offred, nüfusun yeniden eskisi gibi artması adına üreme hizmetine zorlanır. Offred, bu sert şartlarda yaşama tutunmaya çalışır.

 

Doğu (2021) IMDb 7.3

Blutv içerikleri denilince akla gelen ilk projelerden biri olan Doğu, hiç düşünmeden favori listenize alabileceğiniz oldukça başarılı bir yapım. Doğu Demirkol’un gerçek yaşam öyküsüne dayanan dizide, sevilen komedyene Ege Kökenli eşlik ediyor. Mütevazi cast seçimlerine ve sade anlatımına rağmen yoğun bir ilgi gören dizi, yaptığı birçok işte başarısız olan Doğu karakterinin ailesine ve yakın çevresine karşı kendini kanıtlama çabalarına yoğunlaşıyor. Doğu, kimseden pek destek göremediği yaşamında komedyen olma hayallerinin peşinden inatla gitmeye devam eder.

 

İlk ve Son (2021) IMDb 8.1

Cem Karcı yönetmenliğinde çekilen İlk ve Son dizisi, Özge Özpirinçci ve Salih Bade gibi iki yetenekli oyuncuyu aynı çatı altında birleştiriyor. Dizide Barış ve Deniz karakterleri, yaklaşık 10 yıldır sıkı bir ilişki içindedir. İlk ve Son, çiftin tanıştıkları ilk andan boşanma aşamalarına kadar olan süreçlerini mercek altına alıyor. Dizide hem Deniz ve Barış’ın ilişkilerini ayakta tutma çabalarına hem de çocukluk dönemlerinde yaşadıkları ağır travmalara tanıklık ediyoruz.

 

Yeşilçam (2021) IMDb 7.8

Başrollerinde Çağatay Ulusoy gibi popüler bir oyuncunun yer aldığı Yeşilçam, sadece orijinal senaryo fikriyle değil aynı zamanda yapım için özel olarak oluşturulan 300 bin metrekarelik devasa film platosuyla da adından sıklıkla söz ettiriyor. Çağan Irmak’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Yeşilçam filmi, 1960’lı yıllarda geçiyor. Ulusoy tarafından canlandırılan Semih, o dönemlerde aktif bir film yapımcısıdır. Sinemaya olan tutkusuna rağmen iflası eşiğine gelmiştir. İzleyici bu özel dizide; Semih’in sinemaya tutunma çabasını, dönemin toplumsal ve siyasi koşulları içinde görme şansı buluyor.

 

Filmler

Sofra Sırları (2017) IMDb 6.8

Listemize biraz da Blutv filmleri ile devam edelim. 2017 yılında, usta yönetmen Ümit Ünal tarafından çekilen Sofra Sırları, beyaz perdede önemli bir yankı uyandırmıştı. Demet Evgar’ın başrole olduğu yapım, son derece özgün bir anlatım stiline sahip. Neslihan, kocası tarafından tam anlamıyla eve hapsedilmiş bir kadındır. Tesadüflerin de sürüklediği pek çok olayla beraber etrafındaki insanları genellikle yemek sofrasında öldüren bir seri katile dönüşür. Neslihan, bu tuhaf ve ardı arkası kesilmeyen cinayetlere dair soruşturmalar yapılırken, şüpheleri üzerinden uzaklaştırmayı başarır. Çünkü kendisi, eşini henüz kaybetmiş, masum ve yapayalnız bir kadın olarak görülür.

 

Abluka (2015) IMDb 7.2

Hapishanede geçen 20 senenin ardından Kadir serbest kalır. Emniyette görevli olan Hamza sayesinde bir iş bulur. Görünürde çöp toplayıcısı olarak çalışan Kadir, esasen bu işi bir paravan olarak kullanır. Çünkü paravanın arkasında esasen bir muhbir olarak çalışmaya başlar. Hapisten sonra uğradığı ilk yer, kardeşi Ahmet’in evidir. Ahmet’in içine kapanık ve mahcup halleri, Yusuf’un kafasındaki komplo teorilerini büyütecektir.

 

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011) IMDb 6.8

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, ne yazık ki bir kaza sonucu erkende kaybettiğimiz Seyfi Teoman’ın en çarpıcı filmlerinden biri. Aynı zamanda bir kitap uyarlaması olan bu özel filmde, eskiden bu yana sıkı bir dost ve ev arkadaşı olan Ender ve Çetin’in yaşamlarına eğiliyoruz. İkilinin yakın arkadaşı olan Fikret, anne ve babasını kaybeder ve cenaze için Almanya’ya gitmek zorunda kalır. Ankara’da öğrenci olan kız kardeşi Nihal’i, yalnız kalmaması için Ender ve Çetin’e emanet eder. Peki bu iki eski dostun ilişkisi, Nihal’in gelişinden sonra nasıl etkilenecektir?

 

Kelebekler (2009) IMDb 7.4

Kelebekler filminin, BluTV bünyesinde izleyebileceğiniz en iyi yerli yapımlardan biri olduğunu net şekilde ifade edebiliriz. Komedi türünde görünse de alışılagelmiş yerli komedi yapımlarından birçok noktada ayrılan Kelebekler’in başrollerinde Tolga Tekin, Tuğçe Altuğ ve Bartu Küçükçağlayan gibi isimler bulunuyor. Filmde üç kardeşi canlandıran bu isimler, babalarının ölümü sonrası, yıllar sonra köylerinde bir araya gelecektir. Farklı şehirlere dağılan ve birbirinden kopuk yaşamlar süren bu üç kardeş, cenaze vesilesiyle geldikleri köylerinde birbirlerini tanımaya çalışır. Bu çatışma, kasabadaki bir dizi absürt olay ve durumla birleşir.

 

Captain Fantastic (2016) IMDb 7.9

BluTV dijital platformunda aileniz ve sevdiklerinizle sıcacık bir hikâyeye tanıklık etmek istiyorsanız, Captan Fantastic sizin için oldukça ideal bir seçin olacaktır. Lesslie ile Ben, kendi çocuklarını doğdukları ilk zamandan itibaren modern yaşamın dışında, izole bir alanda yetiştirirler. Kendi dünyalarında medeniyetin izlerine rastlamak olanaksızdır. Lesslie’nin yaşamını kaybetmesi sonucunda bu yapı yıkılır ve şehre göç etme kararı alırlar. Her biri için, ilk kez tanık oldukları bu “modern” yaşama adapte olmaları hiç de kolay olmayacaktır.

 

Snowpiercer (2020) IMDb 7.1

Kar Küreyici ismiyle de anılan Snowpiercer filmi, bilim kurgu türünün en eşsiz örnekleri arasında bulunuyor. Felaketle neticelenen bir deneyden dolayı gezegenimizde canlı yaşamı tükenme noktasına ulaşmıştır. Gezegende kalan son insanlar ise hiç durmaksızın giden bir trenin içinde yaşama tutunmaya çalışırlar. Yaşamlarının devam etmesi, trenin çalışmasına bağlıdır. Tren içerisinde sınıfsal farklardan kaynaklı hiyerarşik ilişkiler kendini ele verir. Distopik atmosferde geçen ilginç bir film arıyorsanız, Kar Küreyici filmine mutlaka şans vermelisiniz.

 

Ghost in the Shell (2017) IMDb 6.3

Yine bilimkurgu türünde karşımıza çıkan Ghost in The Shell filminin başrolünde efsane oyuncu Scarlett Johansson yer alıyor. Türkçeye Kabuktaki Hayalet şeklinde geçen yapım, 1995 senesinde yayınlanmış olan bir anime filmin yeniden uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Binbaşı rolündeki Scarlett Johansson, büyük bir kazadan kurtarılır. Vücudu kurtarılamayan Binbaşı, kendisine yapılan yeni vücutla beraber, dünyadaki tehlikeli suçluları durdurmak adına kusursuz bir askere dönüştürülür. Büyük bir deneyin parçası olarak insan-sayborg hibriti birine dönüşen Binbaşı, insanların zihinlerine girerek büyük suçlar işleyen oluşumlara karşı cesur bir mücadeleye girişir.