Türkiye pazarına son derece iddialı bir giriş yapan Disney Plus dijital platformu; kendine has özgün içerikleri kadar fark yaratan dizileriyle de daha şimdiden geniş kitleleri heyecanlandırdı. Başarılı lansmanı ile dikkat çeken Disney Plus’ın dijital kütüphanesinde daha şimdiden yüzlerce film, belgesel, dizi ve özel içerik söz konusu.

 

Başarılı platformun özellikle yakın zaman önce Fox ile gücünü birleştirmesi, kullanıcıların pek çok kült film ve diziye kolayca erişebileceği anlamına geliyor. Sizler için Disney+ dizileri; Fox klasiklerinden Marvel dünyasından yansıyan dizilere kadar oldukça geniş bir seçenek havuzu sunuyor. Özellikle 2024 Disney dizi önerileri, en yeni yapımları kolayca keşfetmenizi sağlıyor.

 

Bu listede de sizler için kaçırmamanız gereken en yeni ve güncel dizilere yer vermeye çalıştık. Sizler için özenle hazırladığımız Disney dizi önerileri ile pek çok kaliteli diziye öncelik verebilirsiniz. Hepinize şimdiden iyi seyirler dileriz!

 

She Hulk (2022) IMDb 5.1

“Disney en iyi diziler” listelerinde genellikle kendine yer bulmayı başaran She Hulk, çizgi roman severlere güzel bir nostalji yaşatıyor. Modern bir çizgi roman formunda olan başarılı yapımın oyuncu kadrosunda, Tatiana Maslany ve Jameela Jamil ön plana çıkıyor. Disney Plus’ın 2022 yılı içinde piyasaya sunduğu She Hulk’ta; Bruce Banner karakterinin kuzeninin kan naklinden dolayı dişi bir Hulk’a evrilme sürecine tanıklık ediyoruz. Walters’ın ciddi bir kaza geçirene dek oldukça derece rutin bir yaşamı vardır. İyileşmesi adına kuzeni olan Bruce Banner’dan kan nakli yapılır. Aynı zamanda bir avukat olan Jennifer Walters, kuzeninin ikinci karakteri olan Hulk’un bazı özelliklerini alır. Fakat Walters, bu süper güçleri kendi öz güveni ve zekâsıyla da birleştirmek zorundadır.

 

Moon Knight / Ay Şövalyesi (2022) IMDb 9.2

Marvel dünyasına özel bir yakınlık gösteren izleyicilerin favori izleme listelerinde yer alan Moon Knight, 30 Mart 2022’den itibaren platformdaki yerini aldı. Bir Marvel karakteri olan Marc Spector’ı odak noktasına alan Moon Knıght, hiç şüphesiz ki Disney Plus’ın en iddialı yapımları arasında. Bilindiği üzere pek çok kişi Marc Spector karakterini, 1975 senesindeki Werewolf by Night’ta tanıma şansı buldu. Dizide başarılı oyuncu Oscar Isaac’ı, çoklu kişilik bozukluğu problemi ile karşı karşıya olan Marc Spector karakteriyle izliyoruz. Marc, eski bir ABD askeridir ve yaşamına özel olarak seçilmiş bir Mısır ay tanrısı olarak devam eder. Fakat bu lütuf, beraberinde bir laneti de peşine takacaktır. 6 bölümlük mini dizide tam anlamıyla bir oyunculuk şöleni ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

 

Kaçış (2022) IMDb 6.1

Disney Plus Türkiye içerikleri, son derece güçlü bir yerli yapımla geliyor. Disney Plus’un şans verdiği ilk Türk içeriği olan Kaçış’ın yakalayacağı muhtemel bir başarı, platformun bundan sonraki yatırımlarına da yön verecek gibi görünüyor. Kaçış dizisi için şu ana dek yapılan promosyon çalışmaları, sadece dizinin değil aynı zamanda Disney Plus’ın da tanıtımı açısından oldukça etkili oldu. Senaryosunu Ali Doğançay’ın kaleme aldığı yerli yapımda Aziz Çapkurt, İrem Helvacıoğlu, Onur Bay ve Levent Ülgen gibi deneyimli isimler bulunuyor. Kaçış dizisi savaş fotoğrafçısı olan Mehmet’in hikayesini ekrana taşıyor. Bir araştırma yapmak adına eski bir Ezidi köyüne giden Mehmet, araştırma grubunda yer alan diğer kişilerle beraber radikal bir terör örgütünün eline düşer. Dizi, bir yandan sınır ötesinde yaşanan insanlık dramını bir yandan da araştırma grubunun terör örgütü elemanlarının elinden kurtulmak için verdiği mücadeleyi mercek altına alıyor.

 

The Mandalorian (2019) IMDb 8.8

The Mandalorian dizisi, Star Wars dünyasından çıkan ilk “live action” dizisi olarak kabul ediliyor. 2019 senesinden bu yana platformda kendine yer bulan başarılı yapım, Star Wars tutkunları tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Dizi içerisinde geçen tüm aksiyonlar, sadece Yıldız Savaşları’nın kendine has büyülü evreninde geçiyor. Gina Carano, Pedro Pascal ve Carl Weathers gibi sevilen oyuncuların yer aldığı The Mandalorian, Bebek Yoda ve Mandaloryalı bir ödül avcısının nefes kesen maceralarına odaklanıyor. Bu arada dizide kovboyluk kültüründen ve “Vahşi Batı” evreninden de bazı izler yakalamanız mümkün.

 

The Simpsons / Simpsonlar (1989-2022) IMDb 8.6

Disney+ içerikleri incelendiğinde en dikkat çeken yapımlardan birinin hiç şüphesiz ki The Simpsons olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. 1989 senesinden bu yana düzenli olarak yayınlanmaya devam eden ve tam anlamıyla kült bir yapım olarak görülen Simpsons, yeni maceralarıyla Disney Plus dijital platformunda. Sadece ABD’nin değil aynı zamanda tüm dünyanın en uzun soluklu sit-com ve animasyon programı olan efsane yapım, tüm dünyada ciddi fanlara sahip. Karakterleri ve yaratıcı animasyonları kadar geleceği ön görme konusundaki şaşırtıcı başarısıyla Simpsonlar, bir kez daha komedi türünün en iyi örneklerinden biri olduğunu kanıtlıyor. Springfield’de geçen ve orta sınıf Amerikan ailesi parodisi olarak geçen bu özel diziden 150’den fazla karakter olduğunu anımsatalım.

 

How I Met Your Mother/Annenle Nasıl Tanıştım (2005-2014) IMDb 8.4

Sit-com alanında klasiklerden biri olarak kabul gören How I Met Your Mother dizisi, bu listede olmayı fazlasıyla hak ediyor. Disney Plus ayrıcalığıyla tüm bölümlerini izleme şansı bulabileceğiniz dizi, toplamda 9 sezon boyunca istikrarlı bir şekilde devam etti. Her bölümün 20 dakika olduğu How I Met Your Mother’ın hikayesi 2030 yılında başlıyor. Adından da anlaşılacağı üzere dizide; başrol karakteri Ted, çocuklarına 2005 senesinde anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlatıyor. O süreçte, yakın dostlarıyla sık sık bira içmek için bir araya gelen Ted’in aşk arayışına ve renkli yaşamına tanıklık ediyoruz.

 

Lost (2004-2010) IMDb 8.4

Yayınlandığı dönemde tüm dünyada ciddi bir etki yaratan fenomen dizi Lost da Disney Plus’ın geniş kütüphanesinde kendine yer bulmayı başardı. Dizi; Sydney’den Los Angeles’a uçan bir yolcu uçağının Güney Pasifik tarafında yaptığı kaza ile başlar. 815 kodlu yolcu uçağı, bu kaza sonucunda oldukça gizemli bir adaya düşer. Kazazedelere, başarılı bir doktor olan Jack Shepard yardımcı olur ve hayatta kalmalarını sağlar. Bu ıssız ve tuhaf adada tek başlarına kalan yolcular, bir kurtarma ekibinin kısa sürede bölgeye gelip kendilerini kurtaracaklarından emindirler. Fakat adada yaşanan gelişmeler, bu iyimser düşünceleri boşa çıkaracaktır.

 

Loki (2021) IMDb 8.3

Disney içerikleri içerisinde yer alan ve kullanıcıları bu platformu almaya teşvik eden bir diğer başarılı dizi de 2021 yapımı Loki dizisi. Loki, Marvel evreninin de en çarpıcı karakterleri arasındadır. Bilimkurgu ve macera türünde seyircinin karşısına çıkan dizi, özellikle Avengers: Endgame filmini sevenlerin oldukça benimseyeceği bir yapım. Diziye adını veren Loki karakteri, Marvel evreninin en kötü karakterlerinden biri olan Thor’un kardeşidir. Hatırlanacağı üzere Avengers: Endgame filminde Loki, Tesseract’ı alarak Avengers takımından bir biçimde sıyrılmayı başarmıştı. Dizi, işte tam da bu kaçış hikayesinden başlıyor.

 

The Walking Dead/Yürüyen Ölüler (2010-2022) IMDb 8.2

Aynı isimli bir çizgi romandan uyarlanan ve ilk bölümü 2010 senesinden yayınlanan The Walking Dead, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de müthiş bir patlama gerçekleştirdi. Dizi alanında korku ve gizem türünün en çarpıcı örneklerinden biri olarak görülen bu özel dizi, aslında oldukça klişe gibi görünen zombi temasına farklı bir boyut kazandırmayı başarıyor. Zombilerin yarattığı felaketi toplumun perspektifinden aktaran dizinin odağında; gizemli bir şekilde ortaya çıkan bulaşıcı bir beyinsel hastalık söz konusudur. Bu hastalığın neticesinde ortaya, modern toplumu tam anlamıyla bitirecek bir zombi salgını çıkmıştır.  

 

WandaVision (2021) IMDb 8.0

Toplamda 23 ayrı kategoride ödüle aday olmuş bir yapımı bu özel listeye almamak elbette olmazdı. Özgüb Disney Plus içerikleri arasında gösterilen WandaVision, Marvel evreninden beslenen yapımlardan biri durumunda. 15 Ocak 2021 tarihinde platformdaki yerini alan bu mini dizide Marvel evreninden tanıdığımız Wanda Maximoff, Vision ve Scarlet Witch karakterlerinin maceralarına tanıklık ediyoruz. Dizi, Avengers: Endgame filmine kıyasla çizgi romandaki olay kurgusuna çok daha sadık kalınarak çekilmiş görünüyor. Diziye başlamadan önce Avengers: Endgame filmini izlemenizi tavsiye ediyoruz. Zira başarılı yapım, söz konusu filmden tamamlanan hikayeden pas alıyor. Dizinin her bir bölümünde farklı bir dönemin sit-com stilini yakalamak mümkün. Bu bilinçli tercih, hikayede dinamik ve özgün bir mizahın da yakalanmasını sağlıyor.

 

The Book of Boba Fett / Boba Fett’in Kitabı (2021-2022) IMDb 7.4

Bir tür Star Wars macerası olarak bilinen The Book of Boba Fett dizisinde tahmin edileceği üzere çok başarılı bir ödül avcısı olan Boba Fett, hikayenin merkezindedir. Boba Fett ile paralı bir asker olan Fennec Shand, geçmişte bir suç örgütünce kontrol altına alınan ve yönetilmeye devam edilen Tatooine adlı bölgede hak iddia ederler. Bu nedenle kumlu Tatooine bölgesini, bu suç imparatorluğundan almak için kendilerini zorlu bir mücadelenin içinde bulurlar.

 

Ms. Marvel (2022) IMDb 6.2

2022 Disney dizileri, platformun kütüphanesinde sıklıkla aratılıyor. İşte karşınızda 2022 yapımı olan müthiş bir Marvel dizisi daha: Ms. Marvel. Kısa sürede ciddi bir kitle yakalamayı başaran Ms. Marvel dizisi, Jersey’de yetişen ve Müslüman bir Amerikalı olan Khan’ın yaşamını mercek altına alıyor. Kamala Khan’ın süper kahramanlara karşı özel bir ilgisi ve hayranlığı vardır. Bu yoğun hayranlık, okul yaşamına adapte olmasını dahi zorlaştırır. Khan, günün birinde tıpkı hayranı olduğu süper kahramanlar gibi kendinde çok özel bir güç keşfedecektir. Peki Khan’ın yaşamı, süper güçlerle gerçekten de umduğu gibi kolaylaşacak mıdır?

 

Agents of Shield (2013-2020) IMDb 7.50

Listemizin son sırasında yer verdiğimiz Agents of Shield, yine Marvel sinematik evreninden. 2013 yılında ilk bölümü yayınlanan ve 7 sezon boyunca devam eden çarpıcı yapım, Disney Plus kütüphanesinde en çok aratılan dizilerden biri olarak dikkat çekiyor. Dizi, sıra dışı ve gizemli olaylardan dünyayı korumak adına kurulan özel bir takımın maceralarına eğiliyor. Ajan Coulson, özel süper güçleri olmasa bile en azından kendi alanlarında oldukça yetenekli olan 4 kişiyi kendi etrafında toplar. Özellikle de dövüş, yazılım ya da casusluk gibi alanlarda becerikli olan Shield ekibi, dünyayı bu tehditlere karşı koruma motivasyonuyla bir araya gelir.

 

Disney Plus dijital platformunda yer alan ve özgün senaryoları ile birlikte görsel açıdan da fark yaratan en başarılı dizileri sizler için bir araya getirdik. Sevdiklerinizle beraber bu başarılı dizileri herhangi bir hız problemi yaşamadan, kesintisiz bir şekilde izlemek için siz de Millenicom fiber internet paketlerine geçiş yapabilirsiniz.