Dijital platformların her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesi sayılarının artmasına neden olur. 2019 yılında ilk kez duyurusu yapıldığı andan itibaren merakla beklenen ve 14 Haziran 2022 tarihinde Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney Plus’da bunlardan biri. Şüphesiz ki yayın hayatına başladığı andan itibaren başarılı içerik seçimleri ile adından sıkça söz ettirip daha fazla üye çekmeye devam eder.

 

Disney Plus filmleri, dizileri, belgeselleri ve daha birçok içeriği başarılı seçimlerden oluşur. Ayrıca platformun geniş bir kitleye hitap etmesini sağlayan seçimleri 7’den 77’ye birçok yaş grubundan insan tarafından merak edilir. Sinemanın en çok beğeni toplayan filmleri ve Disney tarafından yapımcılığı üstlenilen içerikler arasında sana uygun olanları mutlaka bulursun.

 

Yıllarca en sevilen animasyon filmlerini üreten Walt Disney Company şirketinin bir uzantısı olarak kurulan Disney+ sadece kendi yapımları ile sınırlı kalmaz. National Geographic, Pixar, Marvel ve Star Wars gibi markalarla iş birliği yaparak içeriklerini her geçen gün çeşitlendirir. Disney filmleri ve dizileri arasında orijinal yapımlarda var. Bu yapımları sadece Disney Plus platformundan izleyebilirsin. Kategorilerine göre Disney Plus hangi filmler var? Kategorilerine ve IMDb puanlarına göre sırayla inceleyebilirsin.

 

Disney Plus'ta İzleyebileceğin Aksiyon Filmleri

 

Disney Plus film önerileri arasında ilk önce heyecan dolu macera ve aksiyon filmlerine yer vermek gerekir. Tek bir solukta izleyebileceğin Disney Plus aksiyon filmleri şunlardır:

 

The Eternals, IMDb: 6.3, 2 saat 36 dakika

 

Dünyayı kurtarmak için zorlu şartlarda tekrar bir araya gelen bir grup kahramanın macerasını konu alan bir filmdir. Geçmiş dönemde insanlığın varlığını tehdit eden büyük düşman Devinantların artık yok olduğu düşünülmektedir. Oysa ki Devinantlar beklenmedik bir şekilde tekrar ortaya çıkar ve insanlığın var olduğu günden beri en büyük koruyucusu olan Eternallar’a tekrar ihtiyaç duyulur.

 

Zehirli Öfke / Venom, IMDb: 6.6, 1 saat 52 dakika

 

Eddie Brock nişanlısını ve işini kaybetmenin acısıyla yıkılmış bir adam olsa da onu bekleyen büyük olaylar vardır. Sıradan bir dünya vatandaşı olan Brock uzaylı bir organizmaya bedenini konak haline getirdiğinde olağanüstü güçlere kavuşur ve Marvel’in baş belası karakteri olan Venom’a dönüşmeye başlar.

 

Black Panther: Yaşasın Wakanda / Black Panther: Wakanda Forever, IMDb: 6.7, 2 saat 41 dakika

 

Wakanda halkı düzenlerini ve özgürlüklerini korumak için krallarının ölümünden sonra büyük mücadele vermek zorunda kalır. Kraliçe Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye ve Dora Milaje Wakanda’yı tehdit eden düşmanlara karşı bir araya gelir. Wakandalılar’a yardım eden kahramanlar sayesinde savaş bolca aksiyon sahnesi içeren görsel bir şölene dönüşür.

 

Karınca Adam / Ant-Man, IMDb: 7.3, 1 saat 57 dakika

 

Aksiyon dolu maceraları izlerken heyecanlanmak kadar gülmeyi de isteyenler için Ant-Man ideal bir karakterdir. Bir hırsız olan Scott Lang ve Dr. Hank Pym dünyayı onu bekleyen felaketten kurtarmak için bir plan yapmak zorunda kalır. Lang’ın daha önce hırsızlık için kullandığı istediğinde boyutunu büyütüp küçültme gücü ise şimdi dünyayı kurtarmak için onu bir kahraman yapar.

 

Shang-Chi ve On Halka Efsanesi / Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, IMDb: 7.4, 2 saat 12 dakika

 

Babası Shang-Chi’ni bir suikastçi olması için yetiştirirken bunun kendi başına bela olacağını hesap edemez. Babasından aldığı eğitimi geliştirerek insan üstü güçlerle dövüşmek için kendini eğiten Shang-Chi babasının yıkıcı imparatorluğuna karşı savaş açar. Ölümsüz bir büyücü olan babasını yenebilmek için çıktığı yolda birçok kahramanla buluşur.

 

Doctor Strange, IMDb: 7.5, 1 saat 55 dakika

 

Stephen Vincent Strange başarı bir doktorken geçirdiği trafik kazası sonucunda ellerinde kontrol kaybı yaşamaya başlar. Her ne kadar mesleğine geri dönebilmek için birçok tedavi geçirse de bunların işe yaramadığını görünce Tibet’te yaşayan Büyücü Ancient One’dan yardım istemeye karar verir. Büyücünün yanına gittiği zaman bir tedaviden çok daha fazlasına ulaşır.

 

Yıldız Savaşları 7: Güç Uyanıyor / Star Wars: Episode VII The Force Awakens, IMDb: 7.8, 2 saat 18 dakika

 

Star Wars tutkunlarını ikiye ayıran ve seven kadar beğenmeyen de olan bir yapım. Galaktik İç Savaş’tan yaklaşık 30 yıl sonra İlk Düzen, Galaktik İmparatorluk sınırlarına yükselerek Yeni Cumhuriyet’i ortadan kaldırmaya çalışır. General Lea yönetimindeki Direniş ise buna izin vermemek için direnmeye başlar.

 

Avatar, IMDb: 7.8, 2 saat 42 dakika ve Avatar: The Way of Water / Avatar: Suyun Yolu, IMDb: 7.8, 3 saat 10 dakika

 

Dünyanın doğal kaynaklarını tüketen ve farklı gezegenlerde hayat arayan insanlar Pandora’yı keşfeder. Pandora’nın en değerli minerali olan unobtanium madenlerini ele geçirmek için planlar yapar. İnsan bedeni için zehirli olan Pandora’da yaşayabilecek insanların ortaya çıkarılması ile başlayan ve savaşlarla süren ilk hikaye 2. filmde çok daha başka şekillerde seyircinin karşısına çıkar.

 

Iron Man / Demir Adam, IMDb: 7.9, 2 saat 6 dakika

 

Çizgi romanın beyaz perdeye uyarlanması ile hazırlanan filmde Tony Stark tam bir mühendislik dehasına sahip. Yeni ürettiği bir füze tanıtımını yaparken kaçırılan Stark kurtuluşu kendini daha da güçlendirecek ve onu Iron Man’a çevirecek icadını yapmakta bulur.

 

Disney Plus'ta İzleyebileceğin Komedi Filmleri

 

Disney Plus film listesi komedi türündeki yapımları izlerken kahkahalarını durduramayacaksın. Disney Plus komedi filmleri ile günün stresini atmak istiyorsan şu yapımları tercih edebilirsin:

 

Nate’in Hayali / Better Nate Than Ever, IMDb: 6.4, 1 saat 31 dakika

 

Better Nate Than Ever romanından uyarlanan bir müzikal komedi filmi olduğu için güldürürken kulaklarının pası silinir. 13 yaşındaki Nate Foster Broadway hayaliyle yanıp tutuşurken bunlara ulaşmak için her yolu dener. Nate ve en yakın arkadaşı Libby hayatının fırsatını elde etmek için Big Apple’a kaçarken birçok maceraya atılır.

Acemi Prenses / The Princess Diaries, IMDb: 6.4, 1 saat 55 dakika

 

Mia bir yandan prenses olmanın inceliklerini büyükannesinden öğrenirken diğer taraftan zorlu lise hayatını sürdürmek zorundadır. Lisede arkadaşlıkları için mücadele verirken prenses olmayı öğrenmek hiç de kolay olmaz. 15 yaşında sıradan bir kız çocuğundan prensese dönüşme macerasının üç filminden ilkidir.

 

Bursa Bülbülü, IMDb: 6.9, 2 saat

 

Sesine çok güvenen ve kaset çıkarma hayaliyle yanıp tutuşan Cengiz sadece Bursa’da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapar. Bir gün kendisine kaset çıkarma konusunda yardım edeceğini düşündüğü Taşkın ile tanışır. Taşkın’ın kız kardeşi Arzu’nun da katılımıyla onlar için talihsiz seyirciler için birbirinden komik anlar yaşanır.

 

Gerçek Kahraman / Free Guy, IMDb: 7.2, 1 saat 55 dakika

 

Deadpool ile komedi türünde yıldızı parlayan Ryan Reynolds’ın 2021 yapımı film de izleyenlerden takdir toplar. Free City adı verilen bir açık dünya oyununda sıradan bir bankada çalışan Guy bir anda tüm rutinlerin dışına çıkar. Güzel bir kızın peşine takılarak her gün oyun içinde yaptığı arka plan karakteri görevlerini terk eden Guy bir müddet sonra tüm gerçeği anlar. Arka plan daha doğrusu figüran karakter olduğunu anladığı andan itibaren kendi hikayesini yazmaya başlarken tüm figüranları da özgürlük yoluna doğru sürükler.

 

Enkanto: Sihirli Dünya / Encanto, IMDb: 7.2, 1 saat 42 dakika

 

Kolombiya’nın eşsiz manzaraları içerisinde saklanmış bir kasabada sihirli bir evin içinde yaşayan ailenin hikayesini konu alır. Sihirli ev Enkanto sayesinde ailenin her çocuğu özel bir güce sahip olsa da Mirabel bu durumun dışındadır. Ailenin tek normal çocuğu, anti prenses bir karakter olan Mirabel Enkanto’daki sihri korumak için tek çaredir. Müzikal olarak işlenen animasyon filmi komediyi ve umudu bir arada vadeder.

 

Luca, IMDb: 7.4, 1 saat 35 dakika

 

Animasyon filmi olarak hazırlanan Luka “En iyi Animasyon Filmi” ödüllerinde Oskar’a aday gösterilen bir yapım. İtalya’nın bir sahil kasabasında yaşayan Luka ve yeni arkadaşı Alberto bir anda onları olgunlaştıran bir maceraya atılmak zorunda kalır. Su yüzeyinin altında saklanan canavarları fark ettiklerinde çocukluğu geride bırakarak birer yetişkin olarak mücadele etmeye karar verirler.

 

Yaman Tilki / Fantastic Mr. Fox, IMDb: 7.9, 1 saat 27 dakika

 

Mr. Fox her akşam ailesi için üç zengin çiftliğe girerek tavuk, hindi ve ördek çalsa da çiftçiler artık bu duruma dur demeye kararlıdır. Ailesini beslemek için yaptığı bu hırsızlıklar ayağına dolanan ve sonuçta yakalanan kurnaz tilkinin kaçış hikayesini kahkahalarla izleyeceksin.

 

IMDb Puanına Göre En İyi Disney Plus Film Sıralaması

 

Disney Plus izlenecek filmler listesine yüksek IMDb puanı ile giren filmler farklı kategorilerden olmasına rağmen ortak özellikleri büyük beğeni toplamaları. Disney Plus en iyi filmler düşük IMDb puanından yüksek puana doğru sıralanmıştır. Disney+ en iyi filmler şunlardır:

 

Soul, IMDb: 8.0, 2 saat 10 dakika

 

Ortaokulda müzik öğretmenliği yapan Joe Gardner’ın en büyük hayali bir caz piyanisti olmaktır. New York sokaklarında ilk müzisyenlik deneyiminin ardından dolaşırken birden bambaşka bir dünyanın kapılarını aralar. Yolda yürürken kanalizasyona düşmesi ile kendini farklı bir dünyada bulan Gardner hayaline ulaşmak üzereyken fırsatı kaçırmamak için geri dönmenin yollarını arar.

 

İnanılmaz Aile / The Incredibles, IMDb: 8.0, 2 saat 3 dakika

 

Mr. Incredible lakabı ile dünyayı kötülere karşı korumak için mücadele eden Bob Par’ın emekliye ayrılmasıyla hikaye başlar. Hayatını normal bir insan olarak sürdürmek istediği için eşi ve çocuklarını da yanına alarak sıradan bir aile gibi yaşamaya başlar ve sigortacılık yapar. Ne yazık ki bu yeni düzen de ona sıkıcı gelir ve içten içe evrenden yeni bir görev istemeye başlar. Çok geçmeden yeni görevi için ailesi ile birlikte maceralara atılır.

 

Ratatuy / Ratatouille, IMDb: 8.0, 1 saat 50 dakika

 

Remy büyük bir şef olmak isteyen ve lezzetli yemekler yapmayı çok seven bir fare olsa da hayallerini gerçekleştirmesi için hiç imkanı olmaz. Bir gün yanlışlıkla yolu şehrin en başarılı restoranına düşer ve buradaki temizlik görevlisiyle bir anlaşma yapma şansı olur. Remy artık şehrin en iyi mutfaklarında lezzetli yemeklerini rahatlıkla hazırlamaya başlasa da insanlığa bir fare tarafından yapılan lezzetleri kabul ettirmek hiç de kolay olmaz.

 

Ters Yüz / Inside Out, IMDb: 8.1, 1 saat 35 dakika

 

En İyi Animasyon Ödüllü yapım 11 yaşındaki Riley’in iç dünyasının nasıl değişim geçirdiğini farklı bir perspektifle anlatır. Yeni bir şehre taşınan Riley’in duygu ve deneyimleri somut birer animasyon karakterine dönüşür.

 

Oyuncak Hikayesi / Toy Story, IMDb: 8.3, 1 saat 17 dakika

 

Oyuncak koleksiyoneri Andy, Kovboy Woody ve diğer tüm oyuncakların eğlenceli ve düşündüren maceralarını ilk filmden itibaren seri olarak izleyebilirsin. Oyuncak Hikayesi serisinin 3 filmi de Disney+ platformundan seyredebilirsin.

 

WALL-E, IMDb: 8.4, 1 saat 37 dakika

 

Çevre kirliliği nedeniyle artık dünya yaşanmaz hale geldiğinde insanlık başka bir gezegende hayat kurar. Dünyayı temizlemesi için kullanılan robotlardan biri de WALL-E yeni gelen Eve’e karşı bir anda duygu hissetmeye başlayınca olaylar farklı bir hal alır.

 

Aslan Kral / The Lion King, IMDb: 8.5, 1 saat 29 dakika

 

Yıllardır eskimeyen ve hala en başarılı filmler arasında gösterilen küçük aslan Simba’nın hikayesini alan yapım dramatik görüntülerle umudu bir araya getirir. Simba, Timon ve Pumbaa ile filmin her anı keyifle geçerken Hakuna Matata felsefesi oldukça iş görür. Fakat Simba sorumlu olduğu sürüsü için yaşından büyük kararlar almak zorunda kaldıkça hikaye derinleşir.

 

Sen de Disney Plus’la 2024’ün en iyi filmlerinin tadını çıkarabilir, sevdiklerinle sinema geceleri planlayabilirsin!