VoWifi Nedir?


İletişim kurma ihtiyacı güncel dünyanın getirdiği en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi olarak kabul edilir. Cep telefonunun yaygınlaşmasından itibaren şu ana kadar geçen sürede, her an her yerde istenilen kişi ile iletişim kurma fikri, herkesin hayatının bir parçası durumunda. Bu iletişim kurma işinin çeşitli kesintiler yüzünden sekteye uğraması ise kesinlikle istenmeyen en büyük şeylerden biri olarak bilinir. Teknoloji geliştikçe insanların kullanımına sunulan iletişim kurma araçları ise tamamen alışılan iletişim rutinlerinin korunması adına geliştirilir. Son yıllarda yaygınlaşan VoWifi de bunların arasında en yenisi sayılır. Peki VoWifi nedir ve ne işe yarar? Sorunun cevabı için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Voice Over Wifi şeklinde bir açılıma sahip olan VoWifi, Wi-Fi aracılığı ile görüşme sağlamanıza yarayan bir teknoloji olarak tanımlanabilir. Kimi yerlerde ve alanlarda telefon şebekelerinin çekim gücü, istenen performansın altında kalır. Bu durumun gerçekleştiği o alanlarda görüşme yapmanız mümkün olmaz. İşte VoWifi tam da o anlarda yardımınıza yetişir. Etrafınızda bulunan bir Wi-Fi ağı üzerinden  görüntülü ya da sesli görüşmeler yapmanız VoWifi sayesinde mümkün olur. Hücresel verinizi kullanmakta zorlandığınız bölgelerde de yine bir Wi-Fi aracılığı ile VoWifi sayesinde dış dünya ile iletişiminizi sağlayabilirsiniz. VoWifi ne demek sorusu üzerine araştırma yapan pek çok kişi, halihazırda kullandıkları cihazlarında bu özelliğin var olduğundan bihaberdir. Günlük hayatta iletişim kurmanızı daha kaliteli ve basit hale getirecek olan bu teknolojinin kullanımı aslında oldukça basittir.

İletişim kurmanın sizi zorladığı ortamlar genellikle sinyal gücünün düşük olduğu ya da şebeke yoğunluğu yaşanan kalabalık ortamlardır. Bunun yanı sıra doğal afet, toplumsal bazda etkili olaylar sırasında da başkalarıyla telefonda iletişim kurmak son derece zordur. Aynı zamanda spor müsabakaları, çeşitli konserler ya da önemli etkinlikler gibi kalabalık organizasyonlar sırasında da bağlantı problemleri görülebilmektedir. VoWifi ne işe yarar şeklinde düşündüğünüzde bu sorunun cevabı aslında hayatınızı daha kolay hale getirecek ve size ummadığınız anlarda dahi yardımcı olacak bir teknoloji olarak özetlenebilir.

Wi-Fi arama nedir sorusu klasik telefon kullanıcılarının aklındaki sorulardan biridir. Kablosuz bir internet ağına bağlı olduğunuz zamanlarda kaliteli biçimde arama yapmanıza olanak veren bu teknolojinin bir adım daha öteye taşınmış haline VoWifi denebilir. Tüm zor ya da beklenmedik koşullarda rahatlıkla iletişim kurmanıza yardım eden VoWifi teknolojisi son derece basit biçimde kullanabileceğiniz bir seçenek olarak karşınıza çıkar.

Etrafınızda var olan bir Wi-Fi ağına bağlanmanız ve elinizdeki cihazın VoWifi özelliğini destekliyor olması, bu teknolojiyi anında deneyimlemenize fırsat tanır. VoWifi ile dilerseniz HD kaliteye sahip sesli ya da görüntülü aramalar yapıp yanıtlayabilir, SMS gönderebilirsiniz. Tüm bunları yaparken herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmez. VoWifi aynı zamanda hücresel internetinizin kotasını da düşürmemektedir.

VoWifi Nasıl Açılır?


İletişim kurmakta zorlandığınız her ortamda kullanacağınız VoWifi teknolojisini kullanmanız için öncelikle sahip olduğunuz akıllı cihazların bu teknolojiyi desteklemesi gerekmektedir. Bu özellikle uyumlu olan cihazların işletim sistemleri de son güncellemeye yükseltilmiş olmalıdır. Yani cihazınızın hem donanımsal hem de yazılımsal özellikleri VoWifi ile uyum sağlayacak gerekli şartları sağlamalıdır. Ülkemizde sıklıkla kullanılan Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone GSM operatörlerine kayıtlı olan her hat sahibi, cihazı uyumlu ise VoWifi teknolojisini kullanabilir. VoWifi özelliğinin aktif hale getirilmesi için gerekli olan bir diğer konu ise internet hızı olarak öne çıkar. VoWifi teknolojisinin sağlıklı biçimde kullanılabilmesi için mutlaka 4,5G internet hızına sahip olmanız gerekir. Sim kartınız 4.5G ile uyumlu değilse VoWifi özelliğini kullanmanız mümkün değildir. Bunun yanı sıra cihazınızda var olan 4.5G/Volte özelliğinin de açık olması şarttır. Türü fark etmeksizin herhangi bir Wifi ağına bağlı olduğunuzda VoWifi özelliğini anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazınızda ayarlar menüsü bulunmaktadır. Ayarlar menüsünün içinde yer alan ağlar sekmesine tıkladığınızda cihazınızın ağ ayarlarına erişmeniz mümkün olur. Bu kısımda yer alan Wi-Fi Arama sekmesini aktif hale getirdiğinizde VoWifi özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. VoWifi açma işlemi için yalnızca telefonunuzun ayarlarını kullanmanız yeterlidir.

VoWifi Nasıl Kapatılır?


VoWifi özelliği için gereken şartları sağladınız, bir Wi-Fi ağına bağlı oldunuz, dilediğiniz her an özellik sayesinde istediğiniz kişilerle iletişim kurdunuz. Peki VoWifi özelliğini kapatmak için ne yapmanız gerek? Sorunun cevabı son derece basit. Tıpkı özelliği açarken kullandığınız adımların aynısı izleyerek akıllı cihazınızın ayarlar menüsünden bulacağınız VoWifi özelliğini kolayca deaktif hale getirebilirsiniz. VoWifi kullanmak istemediğiniz durumlarda bu özelliği telefonunuzdan etkisiz hale getirmeniz mümkündür. VoWifi kapatma işlemi de açma işlemi gibi basit bir işlemdir.

 

VoWifi Kullanmanın Yararları Nelerdir?


Wi-Fi arama servisi nedir sorusu pek çok kullanıcının merak ettiği ve hakkında doğru bilgi edinmek istediği konulardan bir tanesi olarak öne çıkar. Hücresel kapsama alanının bulunmadığı ya da var olsa bile dar kaldığı her alanda Wi-Fi bağlantısına sahipseniz bu arama servisinden yararlanabilir ve istediğiniz şekilde iletişim kurabilirsiniz. VoWifi kullanmak size birçok avantajı beraberinde getirir. Şebeke sinyali bulamadığınız durumlarda bağlantı kurmanıza imkan tanıyan bu teknoloji sayesinde çeşitli zor durumlarda başka insanlara ulaşabilirsiniz. Konumunuz ve bulunduğunuz durum hakkında gerekli yerlere kısa sürede bilgi vermeniz yine bu teknoloji sayesinde mümkün hale gelir. VoWiFi teknolojisini kullanmanın size sağlayacağı faydaları kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Yetersiz şebeke uyarısı aldığınız yerlerde bir Wi-Fi ağına bağlıysanız VoWifi özelliğini anında kullanabilirsiniz. Kalabalık alanlarda şebekenin çekmediği durumlarda kaliteli bir biçimde arama yapabilir ve istediğiniz kişi ile iletişime geçebilirsiniz.

  • Doğal afetler gibi iletişimi kurmanın son derece zor olduğu olağanüstü durumlarda VoWifi kullanmak hayat kurtarabilir.

  • VoWiFi özelliğinden yararlanmanız için herhangi bir abonelik sistemi gerekli değildir. Yalnızca bir akıllı telefona sahip olmanız, bu teknolojiyi verimli biçimde kullanmanızı sağlar. Telefonunuzu bir Wi-Fi ağına bağladıktan sonra VoWifi özelliğini aktif etmeniz yeterlidir.

  • Wi-Fi aracılığı ile VoWifi üzerinden yaptığınız görüşmeler için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Ekonomik bir biçimde iletişim kurmanız VoWifi ile sağlanır.

  • Günlük hayatta sıkça kullanılan bodrum kat otoparklar ve bina asansörleri gibi yerlerde çoğunlukla şebeke çekmediğinden iletişim kesilir. Buralarda da VoWiFi üzerinden konuşma yapabilirsiniz.

  • Sesli ve görüntülü görüşmelerin yanı sıra VoWifi kullanarak çeşitli görseller, videolar ve ses dosyalarını rahatlıkla karşı tarafa göndermeniz mümkündür.

  • Yurt dışına çıktığınızda bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuz her alanda VoWifi sayesinde herhangi bir ek ücret ödemeden görüşme yapabilirsiniz.

VoWifi kullanmanız için gerekli olan kaliteli internet altyapısı, çeşitli seçeneklerle size sunulur. Millenicom olarak verdiğimiz altyapı sorgulama, hız testi gibi hizmetlerinizden yararlanarak kendinize uygun olan internet paketini hemen seçebilirsiniz. Taahhüt vermenize gerek kalmadan 7 gün 24 saat hızlı bir biçimde alacağınız müşteri desteği, kota aşım derdi olmadan yararlanacağınız gerçek sınırsız fiber internetin keyfini çıkarabilirsiniz. Siz de kaliteli iletişim kurmak istiyorsanız hemen web sitemizi ziyaret edebilir, uzman ekibimizden bilgi alarak abonelik başvurunuzu saniyeler içinde tamamlayabilirsiniz.