Korku türündeki filmleri izlemeye en iyilerle başlamak isteyenler için film tutkunlarının severek izlediği tüm zamanların en iyi korku filmlerini sizin için bir araya getirdik. Yayınlandıkları yıldan itibaren izlenme rekorları kıran korku filmleri arasından seçtiğimiz bu yapımlar sayesinde hafta sonunuza heyecan katabilirsiniz. Psikolojik korkudan korku gerilim filmlerine kadar farklı alt türlerde çeşitli filmleri listemizde bulabilirsiniz. Şimdiden hepinize iyi seyirler dileriz!

 

Alien / Yaratık (1979) IMDb 8.5

Korku ve bilim kurgu türlerinin klasikleşmiş örneklerinden olan Yaratık filminde tarihteki en ünlü uzay gemisi olan Nostromo mürettebatının görev sonrası dünyaya dönüş yolunda bilinmeyen bir gezegene inmek zorunda kalması konu alınır. Bu gezegenden yardım çağrısı alan mürettebat, daha sonra bu çağrının aslında bir uyarı sinyali olduğunu anlar. Ancak bunu çok geç fark eden ekip, bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaşarak kendilerini ürkütücü bir maceranın içinde bulur.

 

Jaws / Denizin Dişleri (1975) IMDb 8.1

Steven Spielberg tarafından yönetilen Jaws, bir sahil kasabasında geçer. Amity Adası’na gelen devasa bir beyaz köpekbalığı kasabada birkaç kişinin ölümüne neden olurken turizmin etkilenmemesi için belediye başkanı konunun su yüzüne çıkmasını istemez. Bunun için plajın kapatılmasını da yasaklar. Ancak bir çocuk öldürüldüğü zaman herkes köpekbalığını aramaya başlar.

 

The Shining / Cinnet (1984) IMDb 8.4

Yönetmen koltuğunda Stanley Kubrick’in oturduğu bu kült korku filminde Jack Nicholson’un eşsiz oyunculuğunu görebilirsiniz. Film, Colorado dağlarında bulunan Overlook isimli bir otelde geçer. Burada kış bakıcısı olarak çalışmaya başlayan Jack Torrance, kış mevsiminde kapalı olan otelde ailesiyle birlikte yalnız kalacaktır. Ancak küçük oğlu Danny, otelde kötü ruhların olduğunu hisseder. Yıllar önce eşi ve iki kızını öldüren Grady Philip Stone ise bu otelin eski kış bakıcısıdır. Jack, Grady’nin hayaletiyle tanıştığında işler değişir.

 

Constantine (2005) IMDb 7.0

Doğaüstü olaylardaki üstün başarısıyla tanınan özel dedektif John Constantine’in bu başarısının nedeni cehenneme gidip geri dönmesidir. Somut deliller dışında hiçbir şeye inanmayan polis memuru Angela Dodson kız kardeşi gizemli bir şekilde intihar edince Constantine’e gitmek zorunda kalmıştır. Birlikte çalışarak cehennemdeki yaratık ve iblisleri yok etmeye çalışan ikili Los Angeles’ta yollarını bulmak için korku dolu bir savaş verir. DC Comics’in Vertigo isimli çizgi romanındaki Hellbrazer karakterinin beyazperdeye yansıtıldığı bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

 

World War Z /Dünya Savaşı Z (2013) IMDb 7.0

Max Brooks’un aynı adlı kitabından uyarlanan bu filmde Çin’de ortaya çıkan bir virüs konu alınır. İnsanları zombiye çeviren bu virüs, insanlar ve zombiler arasında sıra dışı bir savaşın çıkmasına neden olmuştur. Gerry Lane ise iki kızı ve eşiyle trafikte sıkıştıklarında bu virüsle ilk defa karşılaşır. Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Gerry, dünyayı kurtarmak için savaşmaya başlar. Hem yapımcı hem de başrolün Brad Pitt olduğu bu sürükleyici film ile keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

 

A Nightmare on Elm Street / Elm Sokağında Kâbus (1984) IMDb 7.4

Gizemli bir şekilde ölmeye başlayan gençlerin olduğu bir mahallede, gençler rüyalarında keskin bıçaklardan parmakları olan korkunç bir adamı görmektedir. Geceleri kabusa çeviren bu hayalet, yıllar önce çocukları öldüren sapık Fred Krueger’dır. Geri dönen Freddy, cinayetlerine yeniden başlayarak intikam almaktadır. 1980’lere damgasını vuran efsane, günümüze kadar birçok kez yeniden çekilmiştir.

 

Orphan / Evdeki Düşman (2009) IMDb 7.0

Hamilelik esnasında bebeklerini kaybeden Kate ve John çifti, bu büyük travmanın ardından bir çocuğu evlat edinmeye karar verir. Yetimhanede karşılaştıkları Esther isimli bir kız çocuğundan etkilenen çift, onu evlat edinir. Ancak Esther’in kimsenin bilmediği büyük ve karanlık sırları vardır. Ailesinin güvenliğinin tehlikede olduğunu fark eden Kate, durumu değiştirmek için John’a Esther’in hiç de sevimli olmayan yüzünü göstermeye çalışsa da dikkate alınmaz.

 

The Ring / Halka (2002) IMDb 7.1

Unutulmaz korku filmleri arasında yerini alan Halka, farklı olay örgüsüyle dikkatleri üzerine çeker. İzleyenlerin 7 gün içinde esrarengiz bir biçimde öldüğü video kaset, son olarak 4 gencin ölümüne sebep olunca gazeteci Rachel Keller bu kasedin sırrını çözmek için çalışmalara başlar. Kasedin sırrını çözmek için izleyen Rachel’ın bu iş için yalnızca 7 günü vardır.

 

Get Out / Kapan (2017) IMDb 7.7

Sıradan bir siyahi genç olan Chris, kız arkadaşı Rose’un ailesi ile tanışmak için yaşadıkları kasabaya gider. Kız arkadaşının ailesinde tuhaflıkların olduğunu hisseden Chris, kasabada kalan siyahi kişilerin gizemli bir şekilde kaybolduğunu öğrenir. Üstelik Chris, başka bir siyahi tarafından bu kasabadan çok geç olmadan gitmesi için uyarılır. Ancak ters giden bir şeyler olduğunu fark ettiğinde kurtulması o kadar da kolay olmayacaktır.

 

Predator / Av (1987) IMDb 7.8

Arnold Schwarzenegger’in başrolünde olduğu bu aksiyon dolu filmde, Dutch isimli bir komutan ve ekibi, uzaydan gelen bir yaratığın peşine düşer. Farklı dünyaları gezerek karşılaştığı yaşam formlarını ilginç ritüellerle öldüren yaratığın bir sonraki avı ise Dutch ve onun komandoları olacaktır.

 

Psycho / Sapık (1960) IMDb 8.5

Psikolojik gerilim filmleri arasında bir başyapıt olarak öne çıkan Sapık, Alfred Hitchcock tarafından yönetilir. Patronunun iş yaptığı zengin bir adam tarafından para emanet edilen Marion, şüpheli davranışları nedeniyle polisler tarafından yakın takibe alınır. Polisle birlikte bazı tanıdıkları da Marion’un peşine takılır. Sevgilisiyle buluşmadan önce geceyi bir otelde geçirmeye karar veren Marion odasına geçmeden önce oteldeki gariplikleri fark ederek otelin sahibi Norman Bates ile konuşur. Takıntılı ve kişilik sorunları yaşayan Norman’la konuştuktan sonra odasına giden Marion duşa girer ve olaylar korkunç bir hâl alır.

 

Black Swan / Siyah Kuğu (2010) IMDb 8.0

Winona Ryder, Vincent Cassel, Natalie Portman ve Mila Kunis gibi başarılı isimlerin rol aldığı bu filmde Nina adındaki bir balerinin Kuğu Gölü balesi için başrol oluşu anlatılır. Ancak bu oyun için zarif beyaz kuğu ile şehveti temsil eden siyah kuğuyu aynı anda canlandırabilecek biri gerekir. Nina beyaz kuğuyu başarılı şekilde canlandırsa da siyah kuğuyu ondan daha iyi canlandıran Lily de oyunun yönetmeni Leroy’u etkilemiştir. Nina ve Lily hem rakip hem arkadaş olurken Nina kendi karanlık yönlerini keşfetmeye başlar.

 

Final Destination / Son Durak (2000) IMDb 6.7

Ölümün ne zaman geleceğini önceden sezen Alex, lise arkadaşları ile Paris’e uçmak üzeredir. Rüyasında binecekleri uçağın düştüğünü gören Alex arkadaşlarını uyararak onları uçağa binmekten vazgeçirir. Uçak gerçekten düşer ancak ölüm, onların kaçışını engellemek ister. Alex ise sezgileri sayesinde kazadan sonra tuhaf bir şekilde ölmeye başlayan arkadaşlarını kurtarmak için çalışmaya başlar.

 

Saw / Testere (2004) IMDb 7.6

Korku filmi tavsiyeleri isteyenlerin en çok duyacağı filmlerden olan Testere, yüksek gerilimli konusuyla dikkat çeker. Birbirini tanımayan Elles ve Whannel isimli iki adam, bir gün kendilerini kirli bir banyoda duvara zincirlenmiş olarak bulur. Yerde ise kanlar içinde yatan bir ceset vardır. Buraya nasıl geldikleri hakkında bir fikirleri olmayan bu iki adam, buradan nasıl çıkacaklarını da burada başlarına ne geleceğini de bilmez.

 

The Others / Diğerleri (2001) IMDb 7.6

İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen filmde New Jersey’de yaşayan Grace, savaşta kaybettiği kocasının ardından iki çocuğuyla birlikte yaralarını sarmaktadır. Güneşe alerjisi olan çocuklardan dolayı aile karanlık bir malikanede yaşamaktadır. Grace’in kızı Anne’in hayali arkadaşı Victor da bu evde onlarla birliktedir. Grace bir gün evlerine iş istemek için gelen insanları yardımcı olarak aldıktan sonra yoğun sis başlar. Yoğun sis nedeniyle kasabayla irtibatları kesilince büyük evlerinde güvenmedikleri yeni çalışanlarıyla birlikte yalnız kalmışlardır.

 

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles / Vampirle Görüşme (1994) IMDb 7.5

1971 yılının New Orleans’ında geçen filmde karısının ölümüyle birlikte yaşama sevincini kaybeden Louis konu alınır. Louis, Lestat adında bir vampirle tanışır ve Lestat ona vampir olmasını önerir. Lestat, Louis’yi vampire dönüştürse de Louis bu duruma alışamaz çünkü açlığını geçirmek için insanları öldürmek istemez. Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, Christian Slater ve Kirsten Dunst gibi yıldız isimlerin yer aldığı filmin yönetmenliğini ise Neil Jordan yapar.

 

Halloween / Yabancı (1978) IMDb 7.7

Korku filmlerinden bahsederken Cadılar Bayramı konulu bir film olmazsa olmaz. 1978 yılının Cadılar Bayramı’nda dört genci öldüren Michael Myers, kaldığı hapishanede bir grup araştırmacı tarafından ziyaret edilir. 40 yıl önceki Cadılar Bayramı’nda Michael Myers’tan kurtulan Laurie ise yaklaşan Cadılar Bayramı’nda Michael ile yüzleşmek ister. Hapishanenin nakil aracından kaçmayı başaran Michael ile yüzleşmek için Laurie tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.

 

Scream / Çığlık (1996) IMDb 7.4

Gerçek bir seri katilden esinlenerek yazılan bu filmde Ghostface lakaplı katil, kendine kurban olarak seçtiği kişileri telefonla arar. Telefonda onlara korku filmleriyle ilgili sorular sorar. Herkesin ya şüpheli ya da kurban olduğu filmdeki arkadaş grubu ise bir korku filmi içinde yaşadıklarını ve klişe korku filmlerinin olay örgüsü ile hayatta kalabileceklerini düşünür. Birçok korku filmine ilham olan bu başarılı yapım, korku türünde tüm zamanların en iyi filmleri arasındadır.

 

The Mist / Öldüren Sis (2007) IMDb 7.1

Stephen King’in Sis adlı kitabından uyarlanan bu film, bir kasabada geçer. Sanki bu dünyadan olmayan tuhaf ve yoğun bir sisin kapladığı kasabada halk panik içindedir. Kasabanın bir kısmı ise süpermarkette rehin kalmıştır. Sis tabakasının içinde gizlenen esrarengiz yaratıklar olduğunu fark edilir. Birlikte hareket etmeleri gereken bu zamanda tutucu ve muhafazakâr insanlarla çağdaş düşüncelere sahip olan gençler arasında fikir ayrılığı çıkar.

 

Resident Evil / Ölümcül Deney (2002) IMDb 6.6

Korku filmleri denildiğinde akla ilk gelenlerden olan Ölümcül Deney filminde korku ve aksiyonun muhteşem harmanını izleyebilirsiniz. Yıllar içinde klasikleşen bu filmin konusu dünya çapında ünlü olan ve birçok yerde sanayi kuruluşları olan teknoloji şirketi Umbrella’dır. Merkezi Amerika’daki Raccoon City olan Umbrella, çalışanlarının dahi bilmediği çok gizli ve tehlikeli bazı işler yürütmektedir. Yürütülen bu çalışmalar esnasında T-virüsü isimli bir enfeksiyon serbest kalınca insanlık büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalır.

 

The Exorcist / Şeytan (1973) IMDb 8.1

Kocasından ayrılan Chris, 12 yaşındaki kızı Reagan ile Georgetown’daki evlerinde yaşamaktadır. Kızı için düzenlediği doğum günü partisi sırasında Reagan’ın tuhaf davranışlarını fark eden Chris hasta olabileceğini düşünerek onu doktora götürür. Yapılan birçok test sonrasında hiçbir teşhis konulamadığından Reagan’ın hiçbir sorunu olmadığı sonucuna varılsa da küçük kızın tuhaf hareketleri halen devam etmektedir. Çaresiz kalan anne, kızını son olarak şeytan çıkarma için Peder Merrin’e götürür.

 

Paranormal Activity / Paranormal Aktivite (2007) IMDb 6.7

Dünya çapında ses getiren Paranormal Activity, bilinmeyene duyulan ilkel korkuyu konu almasıyla başarıya ulaşan bir yapımdır. Küçüklüğünden beri görünmez bir varlık tarafından takip edildiğini düşünen Katie, eşi Micah ile yaşamaya başladığı yeni evde de yalnız olmadıklarından şüphelenir. Genç çift, yatak odalarına koydukları el kamerası ile bu işin peşine düşer. Ayak sesleriyle başlan garip olaylar korkunç bir hal alır.

 

Devil’s Advocate / Şeytanın Avukatı (1997) IMDb 7.5

En iyi korku filmleri arasında gösterilen Şeytanın Avukatı, Al Pacino, Charlize Theron ve Keanu Reeves gibi ünlü isimlerle çekilmiştir. Başarılı savunma avukatı Kevin, en zorlu davalarda dahi haksız müvekkillerini temize çıkarır. Kazandığı bir dava sonrasında muhteşem bir iş teklifi alan Kevin, bu teklifi kabul ettikten sonra hayatı düşünemeyeceği bir şekilde değişir.

 

Don’t Breathe / Nefesini Tut (2016) IMDb 7.1

Hırsızlık yapan üç arkadaş, kör ve zengin bir adamı gözlerine kestirir. Kolay lokma gibi görünen bu adamın evine girdiklerinde aslında buradan çıkmanın hiç de kolay olmadığını anlayan gençler, gece boyu süren bir kovalamacanın içine düşerler. Son derece tehlikeli olan bu kör adamın yeni kurbanları olmaktan kurtulmak için kaçmaya başlarlar.

 

Sinister/ Lanet (2012) IMDb 6.8

Bir suç yazarı, işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere ailesiyle birlikte ülkenin diğer ucuna giderek bir ev kiralar. Kiraladıkları bu evde daha önce yaşayan ailenin tüm bireyleri de cinayete kurban gitmiştir. Yazar, bu evin tavan arasındaki bir kutuda içinde korkunç görüntülerin olduğu film makaraları bulur. Bu makaralarda evde daha önce yaşayan ailelerin nasıl öldürüldüğü kayda alınmıştır.

Sizin için hazırladığımız korku filmi önerileri 2023 listemizdeki yapımları fiber internet ile hem yüksek kalitede hem de takılmadan izlemek isterseniz Millenicom fiber internete hemen geçebilirsiniz! Fiber hızında korku filmi keyfi için hemen ev interneti kampanyalarımıza göz atabilirsiniz.