30 Aralık 2020 tarihinde yayın hayatına resmen başlayan Gain dijital platformu, kurulduğu ilk günden bu yana benzersiz içerikleriyle büyük beğeni topluyor. Kısa sürede diğer büyük dijital platformlarla rekabet edecek düzeye gelen Gain filmleri, dizileri, belgeselleri ve orijinal programlarıyla farkını ortaya koyuyor. Sizler için en iyi Gain dizileri ve programlarını bir listede topladık!

Terapist

Yönetmenliğini Zeynep Dadak’ın yaptığı Terapist dizisi Gain dijital platformunun merakla takip edilen işlerinden biri. Terapist dizisinde Muhammet Uzuner, Dolunay Soysert, Murat Kılıç ve Zeynep Çamcı gibi oyuncular yer alıyor. Psikolojik gerilim türündeki mini dizide Çetin Düztaş isimli terapistin eşinin öldürülmesiyle gelişen olaylar aktarılıyor. Eşinin cinayetinin ardından ipuçları arayan Çetin Düztaş, göremediği gerçekler ile yüz yüze geliyor. İlgi gören dizinin her bir bölümü yaklaşık 10-15 dakika civarında sürüyor. Bu kısa sürede yoğun bir etki bırakması sebebiyle Terapist, Gain’in en çok ilgili gören dizileri arasında kendine yer bulmayı fazlasıyla hak ediyor.

 

10 Bin Adım

Gain’de beğenilerek takip edilen komedi dizilerinden 10 Bin Adım’ın hem senaryo hem de oyunculuk tarafında Devin Özgür Çınar ismini görüyoruz. Başarılı oyuncunun Ezgi karakterini oynadığı dizide Engin Günaydın ise karşımıza Mehmet karakteri ile çıkıyor. Dizide eski sevgililerin birlikte yaptıkları 10 bin adımlık yürüyüşlerinde başlarına gelen farklı ve absürt olaylara tanıklık ediyoruz. Dizinin her bir bölümü birbirinden bağımsız bir anlatıma sahip. Yaklaşık 15-20 dakikalık bölümlerde, eski sevgililerin ufak konularda yaptıkları uzun tartışmalara tanık oluyoruz.

 

Ayak İşleri

Gain Türk dizileri konusunda genellikle durum komedilerine ya da psikolojik gerilimlere yöneliyor. Komedi türündeki Ayak İşleri’nin kendine has mizahı sizi kısa sürede sarıp sarmalayacak. Gain’de yayınlanan Ayak İşleri dizisinin yönetmenliğini Caner Özyurtlu yapıyor. Bu özgün dizinin başrollerini Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar paylaşıyor. Dizide Vedat ve Evren isminde birbirinden oldukça farklı karakterlere sahip ikilinin komik maceralarına şahitlik ediyoruz. Zengin bir iş insanı olan Sermet’in ayak işlerini yapan ikili, her bölümde farklı görevlerle karşılaşıyor. Bazı bölümlerde konuk oyuncu olarak sürpriz isimlere de rastlamanız mümkün. Şu ana kadar Ayak İşleri’nin Gain’de iki sezonu yayınlamış durumda.

 

Ex-Aşkım

Platformda yayınlanan Ex-Aşkım dizisinin her bölümünde birbirinden farklı oyuncular söz konusu. Yönetmenliğini Devrim Yalçın, Hande Türkel, Başaran Şimşek ve Yunus Ozan Korkut’un yaptığı dizi, kısa bir zamanda kendi fanlarını yarattı. Her bölümde, eski sevgililerin bilerek ya da rastlantı sonucu bir araya gelmeleri ile beraber karakterler arasındaki çatışma tavan yapıyor. Yiğit Kirazcı, Sahra Şaş, Ayşe Melike Çerçi, Ali Yoğurtçuoğlu, Begüm Akkaya gibi sevilen isimler, dizinin oyuncuları arasında bulunuyor.

 

Özelden Yürüyenler

Gain’in Özelden Yürüyenler dizisinde anlık mesajlaşmalarla kadın ve erkek ilişkileri farklı bir anlatımla aktarılıyor. Reklam ajansında çalışan Cem ve Sinem’in mesaj gruplarında birbirlerinden etkilendiklerini anlattıklarına şahit oluyoruz. Bir yandan da mesaj gruplarında dostluk ve beyaz yakalı çalışanların ilişkilenme biçimlerini görebiliyoruz. Özelden Yürüyenler’in senaryosunu; Özgür Uysal, Burak Altındağ, Nursena Yılmaz, Kemalcan Ekin ve Yiğit Kalkavan’ın yazdığı görülüyor. Sevilen dizi toplamda iki  sezon boyunca platformda kendine yer buldu.

 

Metot

Gain dizileri arasında özel bir yere sahip olan Metot’u mutlaka listenize almalısınız. Serkan Keskin’in yönetmenliğini yaptığı mini dizi Metot, aslında çok beğenilen bir tiyatro oyunudur. Keskin’in tiyatrodan Gain dijital platformuna uyarladığı dizide, aynı pozisyon için iş görüşmesine gelen dört kişiyi görüyoruz. Bu görüşme üzerinden günümüz iş dünyasının acımasız yönleri aktarılıyor. Metot dizisinin oyuncularının arasında yönetmen koltuğundaki Serkan Keskin’in yanı sıra Şebnem Hassanisoughi, Mustafa Kırantepe ve Sarp Aydınoğlu bulunuyor.

 

Cezailer

Gain’de merakla takip edilen dizilerden biri de yakın bir zamanda yayına giren Cezailer. Yönetmenliğini Murat Can Oğuz’un yaptığı dizinin başrollerinde Yiğit Özşener, Rızakocaoğlu gibi isimler yer alıyor. Amerika’da gerçekleştirilen Rosenhan Deneyi’nin ülkemizde tekrarlanması, Cezailer dizisinin konusunu oluşturuyor. Dizi, başarılı bir psikiyatr olan Mert Güngel karakterinin, kısa bir süre kalmak üzere girdiği hastanede mahsur kalmasını konu ediniyor.

 

Hamlet

William Shakespeare’in dünya çapında bilinen tiyatro eseri Hamlet, Gain dijital platformunda yayınlanan ve büyük ilgi gören bir diziye dönüştü. Hamlet dizisinin hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üstlenen isim ise Kaan Müjdeci. Tiyatro metninin orijinalinde bir krallığın yıkılışı anlatılırken dizide ise Büyükada’daki fayton krallığının çöküşü anlatılıyor. Hem de yaşamın çarpıcı, absürt ve akıl almaz gerçeklerine ışık tutuyor. Toplamda 7 bölüm olan Hamlet dizisinde Mustafa Alabora, Erdal Beşikçioğlu ve Hatice Aslan gibi oyuncular yer alıyor.

 

Ahmet Mümtaz Taylan’la İstanbul Hesabı

Fark yaratan ve geniş kitleler yakalayan Gain içerikleri listemize şimdi de programlarla devam edelim. Gain programları denilince akla gelen ilk yapımlardan biri kesinlikle Ahmet Mümtaz Taylan’la İstanbul Hesabı. Bu orijinal formatta Türkiye’nin en büyük metropolü ve en popüler şehri olan İstanbul’a farklı bir pencereden bakma şansı buluyoruz. Oldukça sınırlı bir bütçeyle İstanbul’un en özgün yerlerini keşfetmeye hazır mısınız? Programda ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan’ın bölge halkıyla kurduğu sıcak iletişim, sizi zaman zaman İstanbul’un kültürel mirasına kimi zaman da derin tarihine götürecektir.

 

Oyunlar Holding

Gain dijital platformunun orijinal yapımlarından biri olan Oyunlar Holding’in sunucu kadrosunda Can Bonomo, Can Temiz ve Can Sungur bulunuyor. Üç kafadar adaşı buluşturan Oyunlar Holding’te oyun dünyasının derin sularında yüzüyoruz. Yeni nesil dijital oyunlardan 90’lı yıllara damga atari oyunlarına kadar her türlü oyun ve eğlence, bu programda mercek altına alınıyor. Öte yandan “kendin yap ve tasarla” temasına uygun olan onlarca yaratıcı oyun, aynı şekilde programda kendine yer buluyor. Kısaca, çeşitli kostümlerden veya nesnelerden yola çıkarak tasarlanan her türlü oyuna ve eğlenceye tanıklık edebilirsiniz.

 

Vedat Milor ile En İyisi

Sıradaki içeriğimiz, tamamen yemek tutkunlarına yönelik. Türkiye’nin en önemli gurmelerinden biri olarak kabul edilen Vedat Milör, kendi adını taşıyan bu özel programda seyircileri gastronominin muhteşem dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. Bunu yaparken elbette kendine has mizahını da eksik etmeyen Vedat Milör, yemek dünyasının en tartışmalı konularını önce sosyal medya kullanıcılarına, daha sonra ise konunun doğruda uzmanlarına soruyor.

 

İstanbul Apartmanları

Genel olarak en iyi Gain içerikleri arasında gösterilen İstanbul Apartmanları, minik bir belgesel serisi olarak ele alınabilir. Son dönemde, dijital yayınlarda sıklıkla karşımıza çıkan modern belgesel çizgisini ve anlatım kalıplarını yakalayan İstanbul Apartmanları, 1870 senesindeki Beyoğlu yangınını odak noktasına alıyor. Belgeselin her bölümünde, bu yangından sonra yapılan tarihi binaların öyküsüne tanık oluyoruz. Yeni tarz binaları sadece fiziksel yapılarıyla değil aynı zamanda hikayeleri ile beraber ele alması, İstanbul Apartmanları’nı daha da özel kılıyor.

 

Cep Hikâyeleri

Cep Hikayeleri, ülkemizde çeşitli sorunlarla ve zorluklarla bir biçimde mücadele eden, bu sürecin sonunda da inatla kendi yolunu inşa etmeye çalışan insanların minimal hikayelerini mercek altına alıyoruz. Gain’in en başarılı işlerinden biri olan Cep Hikayeleri’nin her bir bölümü, birbirinden bağımsız karakterlerin gerçek yaşamlarına ayrılmış durumda. Bu çok özel başarı öykülerinin sizi kendi hedefleriniz özelinde motive edeceğinden emin olabilirsiniz.

 

İlber Ortaylı ile Zaman Makinesi

Gain’in en sevilen içeriklerinden birinin “İlber Ortaylı ile Zaman Makinesi” olduğunu net şekilde ifade edebiliriz. Duayen tarihçi ve akademisyen İlber Ortaylı, tarihe yön veren kişi ve olayları farklı bir perspektifle ele alıyor. Kendine özgü mimikleri ve anlatım stiliyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan İlber Ortaylı, bu programda tarihi sıkıcı bulanların tüm ezberlerini bozuyor.

 

MFÖ: Ele Güne Karşı

Listemizin son sırasında sizi harika bir belgesel serisi bekliyor. Gain’in bu orijinal yapımında, sevilen müzik grubu MFÖ’nün tarihten bugüne kadar süren yolculuğuna “kulis” tarafından bakıyoruz. Rekorlar kıran konserlerin, albümlerin ya da kliplerin perde arkasını, görünmeyen/bilinmeyen yönlerini bizzat bu üç harika müzisyenin ağzından dinlemeye hazır mısınız? Yarım yüzyılı deviren efsane grubun en sıra dışı röportajları ve görüntüleri MFÖ: Ele Güne Karşı belgesel serisinde izleyici ile buluşuyor.

 

Listemizde yer alan dizi, belgesel ve programlar başta olmak üzere tüm Gain içeriklerini “Millenicom fiber internet” farkıyla kesintisiz bir şekilde izleyebilirsiniz. Herkese şimdiden iyi seyirler dileriz.