Televizyonun yerini artık yavaş yavaş dijital platformlar alıyor. Acun Ilıcalı önderliğinde kurulan Exxen de bu platformlardan biri durumunda. Şu ana dek Exxen en iyi diziler ve içerikler konusunda fark yaratan işlere imza atmayı başarmış durumda. İlerleyen dönemlerde orijinal Exxen filmleri de platformda kendine yer bulacak gibi görünüyor. Sizler için Exxen dijital platformunda yer alan ve mutlaka izlemeniz gereken en iyi dizi ve program içeriklerini derlemeye çalıştık.

 

Diziler

Şeref Bey

Exxen dijital platformunda size tavsiye edeceğimiz ilk orijinal yapım, Onur Ünlü yönetmenliğindeki Şeref Bey dizisi. Leyla ile Mecnun tutkunları, zaten Onur Ünlü ismine hiç de yabancı değillerdir. Başrollerinde Haluk Bilginer, Songül Öden ve Şükran Ovalı gibi isimlerin yer aldığı Şeref Bey, 45 dakika civarında 10 ayrı bölümden oluşuyor. Komedi türündeki yapımda, romantik ama bir o kadar inatçı bir karakter olan Şeref Bey’in Arnavutluk’tan Türkiye’ye döndükten sonraki yaşamına odaklanıyoruz. Arnavutluk’tan ülkemize göç eden bu yetenekli ve prensipli aşçının hikâyesini çok seveceğinizden eminiz!

 

Hükümsüz

Exxen’in bir diğer başarılı yapımı olan Hükümsüz’de güçlü ve bir o kadar da hırslı bir kadın olan Esma’nın öyküsünü görüyoruz. Esma, babasına ait bir hukuk bürosunda çalışmaya başlar. Hassas ama bir o kadar da kararlı biri olan Filiz ise genç bir avukat adayı olarak Esma’nın yaşamına dahil olur. Bu ikilinin yaşamı olağan akışında ilerlerken, kendilerini bir anda oldukça derin bir cinayetin içinde bulurlar. Bu andan itibaren ne Filiz’in ne de Esma’nın yaşamı eskisi gibi olmayacaktır. Polisiye, gizem, suç ve gerilim türlerindeki Hükümsüz, bu tarz yapımların usta ismi olan Ömer Faruk Solak tarafından yönetildi.

 

Gibi

Ve geldik listemizin en heyecan verici yapımlarından birine. Kabul etmek gerekiyor ki Gibi, Exxen’in hiç şüphesiz en çok sevilen işlerinden biri olarak öne çıkıyor. Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi’nin kaleminden süzülen bu enfes komedi, kendine has mizah tarzı, diyalogları ve hem çok tanıdık hem de çok sıra dışı karakterleriyle fark yaratıyor. Dizide; aynı evi paylaşan Yılmaz, İlkan ve Ersoy’un genelde incir kabuğunu doldurmayacak konularda giriştiği tartışmalar, her zaman başlarına büyük işler açar. Kısa sürede geniş bir hayran kitlesi yaratan ve şimdiden Türkiye’nin en iyi komedi dizileri listesine üst sıralarda girmeyi başaran Gibi dizisinde, absürt mizahın sade ve derin sularında yüzüyoruz.

 

Vahşi Şeyler

Toplamda 8 bölüm olarak yayınlanan Vahşi Şeyler, 20 dakikalık kısa epizotlarla seyirciden tam not almayı başardı. Başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Selim Bayraktar’ın oynadığı dizide boşanma arifesindeki bir çiftin öyküsüne odaklanıyoruz. Evlilikleri hiç de yolunda gitmeyen bu çift, artık birbirlerinden nefret edecek düzeye gelmiştir. Artık tükenme noktasına gelmiş olan aşkları, onları buluşturan bir suçla beraber yeniden sürpriz bir şekilde alevlenecektir. Pandemi günlerinde çekilen dizide, bu ilginç dönemin atmosferini yakalamak da olası.

 

İşte Bu Benim Masalım

“İşte Bu Benim Masalım” dizisi, hiç şüphesiz ki Exxen dijital platformunun en çok tartışma yaratan yapımları arasında bulunuyor. Çünkü dizinin başrolünde, herhangi bir oyunculuk deneyimi ve eğitimi bulunmayan Aleyna Tilki yer alıyor. Macerası kısa sürse de belli bir hayran kitlesi yakalamayı başaran gençlik dizisinde, Aleyna Tilki’ye Cemal Can Canseven eşlik ediyor. Müzikal öğelerin yedirildiği İşte Bu Benim Masalım’da, başarılı genç şarkıcının kendi yaşamından belli izler söz konusu. Dizi, sahneye çıkmaktan korkan, hatta sahnede şarkı söylemeyi fobisi haline getiren bir kızın hayallerinin peşinden koşma hikâyesine tanıklık ediyoruz.

 

İlginç Bazı Olaylar

İbrahim Büyükak, Füsun Demirel ve Zafer Algöz gibi yetenekli isimlerin bir araya geldiği İlginç Bazı Olaylar, sevilen Exxen dizileri arasında kendine yer buluyor. İbrahim Büyükak’ın aynı zamanda yönetmenlik koltuğunda oturduğu bu orijinal yapımda, ilerleyen yaşına rağmen ailesiyle yaşamayı sürdüren İbo karakterinin hikayesi ile tanışıyoruz. İbo nişanlısından ayrıldıktan sonra kısa süreli bir depresyon yaşar. Fakat bu noktada, ailesiyle beraber yaşamaya devam etmek ya da kendi yolunu çizmek noktasında bir karar vermek zorundadır.

 

Ölüm Zamanı

Sevilen Exxen içerikleri arasında gösterilen Ölüm Zamanı; Ahmet Mümtaz Taylan’ın oyunculuk dersi verdiği işlerden biri olarak kabul görüyor. Ölüm Zamanı, sadece ilginç öyküsüyle değil aynı zamanda mekân kullanımındaki özgünlüğüyle de dikkat çekti. Gerilim türündeki diziyi izleyenler, büyük ölçüde Amerikan gençlik filmlerinden izler yakalayabiliyor. Birbirleriyle yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 4 yakın arkadaş, kampa gitme kararı alırlar. Eğlenceli başlayan bu yolculuk, kendilerini takip eden gizemli birinden dolayı kâbusa dönüşecektir.

 

Programlar

Tolgshow Filtresiz

Exxen TV içerik konusunda kendini sadece dizilerle sınırlandırmayan bir platform. Gelinen noktada, aynı zamanda şov ve eğlence temalı orijinal programlarıyla da ciddi bir üye kitlesini kendine çekmeyi başarmış durumda. Bu programların başında da hiç şüphesiz Tolgshow Filtresiz, ilk sırada yer alıyor. Her yaş grubundan izleyiciye sahip olan programda, Tolga Çevik’in absürtlükte sınır tanımayan mizahına ve doğaçlama zekasına hayran kalacaksınız.

 

Katarsis

Gökhan Çınar’ın kendi Youtube kanalında oluşturduğu Katarsis programı, her bölümde apayrı bir karakteri psikolojik açıdan irdeliyor. Programa dahil olan kişiler, çocukluk dönemlerinden bugüne uzanan öykülerini, acılarını, sevinçlerini ve travmalarını tüm çıplaklığıyla paylaşıyor. Gökhan Çınar, bir konuk ettiği karakterlerin hem bu yaralarla yüzleşmesini sağlıyor hem de ruhlarını dinlendirmek için uzmanlığının ona sunduğu tüm deneyim ve becerilerini ortaya koyuyor.

 

Konuşanlar

“Exxen en iyi içerikler” şeklinde bir sorgulama yaptığınızda, Konuşanlar programının ön sıralarda yer aldığına tanık olabilirsiniz. Hasan Can Kaya’nın yarattığı bu basit, ama bir o kadar da etkili format, Exxen’in kurulduktan sonra ilk büyük transferi olarak hatırlanıyor. Youtube formatı olarak başlayan ve oldukça ses getiren Konuşanlar, o dönem milyonlarca izleyici tarafından izleniyordu. Acun Ilıcalı tarafından Exxen’e kazandırılan reality şovun odak noktasında sadece Hasan Can Kaya değil, birbirinden ilginç ve komik hikâyelerini paylaşan seyirciler de yer alıyor.

 

Exxen dijital platformunda yer alan bu orijinal içerikleri fiber internet kalitesiyle hızlı ve kesintisiz şekilde izlemek istiyorsanız, siz de yüzbinlerce kullanıcı gibi Millenicom’a bir şans tanımalısınız.