İzlenecek filmi seçmenin, film sürelerinden daha uzun sürdüğünün farkındayız. Sana yardımcı olması için Netflix’te yer alan filmlerden senin için bir liste hazırladık. IMDB puanına göre sıraladığımız yapımlar içerisinde herkese göre bir film mevcut. Netflix’in en çok izlenen aksiyon filmlerinden, ailecek izlenebilecek animasyonlara, komedilerden bilim kurguya her türden film önerileri ile karşındayız.

Society of the Snow (Kar Kardeşliği / La sociedad de la nieve) 2023

Society of the Snow, 1972 yılında And Dağlarına düşen uçakta bulunan bir ragbi takımı, aile ve arkadaşlarından oluşan 45 yolcu ve mürettebatın hayatta kalma hikayesini anlatıyor. 10 hafta boyunca dondurucu soğuk, çığ ve açlık ile mücadelenin sonunda 16 kişi kurtulmayı başarır. Society of the Snow, sağ kurtulan insanların hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.

Tür: Macera, Dram, Tarih

Süre: 2 saat 24 dakika

Senaryo: J.A. Bayona, Bernat Vilaplana, Jaime Marques

Yönetmen: J.A. Bayona

Oyuncular: Enzo Vogrincic, Agustin Pardella, Matias Recalt

IMDB: 7.9

The Irishman (İrlandalı) 2019

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese imzalı The Irishman, Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi usta isimleri bir araya getiriyor. 2. Dünya Savaşı’nın ardından Amerika’daki organize suç dünyasını, dönemin en tehlikeli isimleri ile çalışmış mafya tetikçisi Frank Sheeran’ın gözünden izliyoruz. The Irishman, Amerika’nın çözülememiş en büyük gizemlerinden olan sendika başkanı Jimmy Hoffa’nın kaybolma hikayesini konu alıyor.

Tür: Biyografi, Suç, Dram

Süre: 3 saat 29 dakika

Senaryo: Steven Zaillian, Charles Brandt

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

IMDB: 7.8

Guillermo del Toro's Pinocchio (Guillermo del Toro sunar: Pinokyo) 2022

Oscar Ödüllü Guillermo del Toro ve Stop Motion’ın usta isimlerinden Mark Gustafson, herkesin bildiği Pinokyo masalını yeniden yaratıyor. Pinokyo’nun hikayesini bildiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 2023 En İyi Animasyon Oscar Ödülü kazananı Guillermo del Toro's Pinocchio muhteşem görselliği ile eşsiz bir deneyim sunuyor.

Tür: Animasyon, Dram, Family

Süre: 1 saat 57 dakika

Senaryo: Guillermo del Toro, Patrick McHale, Carlo Collodi

Yönetmen: Guillermo del Toro, Mark Gustafson

Oyuncular: Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann

IMDB: 7.6

The Mitchells vs the Machines (Ailem Robotlara Karşı) 2021

Çıktıkları yolculuk robotların isyanı ile yarıda kesilen Mitchells ailesi, insanlığın tek umudu haline gelir. Robotların bilmediği ise Mitchell ailesinin en zor anlarda yapabilecekleridir. Ailem Robotlara Karşı her yaştan izleyicisini eğlenceli bir maceraya davet ediyor.

Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera

Süre: 1 saat 54 dakika

Senaryo: Michael Rianda, Jeff Rowe, Peter Szilagyi

Yönetmen: Michael Rianda, Jeff Rowe

Oyuncular: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph

IMDB:7.6

Durante la tormenta (Fırtına Anı / Mirage) 2018

25 yıl ara ile gerçekleşen esrarengiz bir fırtına Vera’nın hayatını tümüyle değiştirir. Eşi ve küçük kızıyla beraber taşındığı evin çatı katında bulduğu televizyon ve kamera ile 25 yıl öncesi ile iletişime geçen Vera, istemeden zaman çizgisine müdahale eder. Bildiği hayatı ve ailesini kaybettiği alternatif bir zaman çizgisine uyanınca Vera yaptığı hatayı fark eder. Vera’nın sevdiklerine kavuşmak ve her şeyi eski haline getirebilmesi için fırtına dinmeden önce 72 saati vardır.

Tür: Fantastik, Dram, Gizem

Süre: 2 saat 8 dakika

Senaryo: Oriol Paulo, Lara Sendim

Yönetmen: Oriol Paulo

Oyuncular: Adriana Ugarte, Chino Darín, Javier Gutierrez

IMDB:7.4

The Guernsey Literary & Potato Peel Pie Society (Edebiyat ve Patates Turtası Derneği) 2018

Mary Ann Shaffer ve Annie Barrows tarafından yazılan ve 2008 yılında yayınlanan filmle aynı adı taşıyan romandan uyarlanan filmde genç yazar Juliet Ashton, yeni kitabı için aradığı hikayeyi Guernsey Adası`nda bulur. 2. Dünya Savaşı’nın hemen ardından bir hayran mektubuyla Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği’ni öğrenen genç yazar, Alman işgali altında geçen yıllarda birbirlerine sığınan ada sakinlerinin hikayesini yazmak için hayatını değiştirecek o yolculuğa çıkar.

Tür: Dram, Romantik, Savaş

Süre: 2 saat 4 dakika

Senaryo: Don Roos, Kevin Hood, Thomas Bezucha

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Lily James, Jessica Brown Findlay, Michiel Huisman, Tom Courtenay

IMDB:7.3

Don’t Look Up 2021

Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence’ın hayat verdiği iki gökbilimci olan Dr. Randall Mindy ve Kate Dibiasky, Dünya’ya son sürat yaklaşmakta olan bir kuyruklu yıldızı keşfeder. Üstelik kesin olan 6 ay sonra Dünya’yı yok edeceğidir. İnsanları yaklaşan felaket konusunda uyarmak ise bu iki bilim insanına düşer ve kendilerini oldukça zorlu bir mücadelenin ortasında bulurlar.

Tür: Komedi, Dram, Bilim Kurgu

Süre: 2 saat 18 dakika

Senaryo: Adam McKay, David Sirota

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett

IMDB:7.2

Extraction 2 (Çıkarma 2) 2023

İlk filmin başarısının ardından Chris Hemsworth; Extraction 2’de Tyler Rake rolü ile yeniden aksiyona atılıyor. Ande Parks, Joe Russo ve Anthony Russo imzalı Ciudad çizgi romanından uyarlanan serinin ikinci filmi, ilk filmde olduğu gibi aksiyon severlere istediklerini fazlasıyla veriyor. Ölümden dönen ve emekli hayatına geçen Tyler Rake son bir görev için dönüyor. Bu seferki görevi ise acımasız bir gangsterin esir alınan ailesini kurtarmaktır.

Tür: Aksiyon, Gerilim

Süre: 2 saat 2 dakika

Senaryo: Joe Russo, Ande Parks, Anthony Russo

Yönetmen: Sam Hargrave

Oyuncular: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa

IMDB:7

Reptile (Suçlu) 2023

Benicio Del Toro, Justin Timberlake ve Alicia Silverstone’un başrolleri paylaştığı Reptile’da genç emlakçı, vahşi şekilde öldürülünce korkusuz bir New England dedektifi, aldatmaca ve tehlikelerle dolu bir davanın içine düşer.

Tür: Suç, Dram, Gizem

Süre: 2 saat 14 dakika

Senaryo: Grant Singer, Benjamin Brewer, Benicio Del Toro

Yönetmen: Grant Singer

Oyuncular: Benicio Del Toro, Justin Timberlake, Alicia Silverstone

IMDB:6.8

The Old Guard (Ölümsüzlük) 2020

Greg Rucka’nın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan The Old Guard’da Charlize Theron’un hayat verdiği Andy liderliğindeki bir grup paralı askerin hikayesine tanık oluyoruz. Bu paralı askerlerin en büyük özelliği ise ölümsüz olmaları. Yüzyıllardır gölgelerde saklanarak ölümlülerin dünyasını korumakta olan ekibin gizliliği ise bir anda ifşa olur. Büyük uğraşlarla korudukları gizlilikleri ifşa olunca sahip oldukları ölümsüzlüğün peşinde olan bir tehditle mücadele etmelidirler. Üstelik aralarına yeni katılan bir isim daha vardır.

Tür: Aksiyon, Gerilim

Süre: 2 saat 5 dakika

Senaryo: Greg Rucka, Leandro Fernandez

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

Oyuncular: Charlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts

IMDB:6.7

Pain Hustlers (Acı Reçete) 2023

Emily Blunt ve Chris Evans’ın başrolünü paylaştığı Pain Hustlers’da kızı ve kendisi için daha iyi bir hayat kurmak isteyen Liza’nın yolu, çalışmaya başladığı ilaç şirketinde Pete ile kesişir. Kariyerinde hızla yükselen Liza, çok geçmeden kendisini federal suç operasyonunun tam ortasında bulur.

Tür: Suç, Dram

Süre: 2 saat 3 dakika

Senaryo: Wells Tower, Evan Hughes

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Emily Blunt, Chris Evans, Catherine O’Hara, Andy Garcia

IMDB:6.5

Leave the World Behind (Dünyayı Ardında Bırak) 2023

Rumaan Alam’ın aynı adı taşıyan kitabına dayanan Leave the World Behind’ın yönetmen koltuğunda ise Mr. Robot’un yaratıcısı Sam Esmail oturuyor. Hafta sonunu geçirmek için şehir dışında ev kiralayan bir aile, kendisini kaynağı belirsiz bir tehditin yol açtığı post apokaliptik ortamın içinde buluyor. Üstelik kiraladıkları evin sahibi olduklarını öne süren bir adam ve kızı kapılarında beliriyor.

Tür: Dram, Gizem, Gerilim

Süre: 2 saat 18 dakika

Senaryo: Rumaan Alam, Sam Esmail

Yönetmen: Sam Esmail

Oyuncular: Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Myha’la

IMDB: 6.5

Red Notice (Kırmızı Bülten) 2021

Ryan Reynolds, Dwayne Johnson ve Gal Godot’un başrollerini paylaştığı, Netflix’in en yüksek bütçeli işlerinden olan Red Notice’da dünyanın en çok aranan sanat hırsızı Nolan Booth ve peşindeki FBI ajanı John Hartley, Kleopatra‘nın efsanevi üç altın yumurtasının peşinde kendilerinden daima bir adım önde olan The Bishop’a karşı zorunlu bir iş birliği yapar.

Tür: Aksiyon, Komedi, Gerilim

Süre: 1 saat 58 dakika

Senaryo: Rawson Marshall Thurber

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber

Oyuncular: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot

IMDB:6.3

Murder Mystery 2 (Gizemli Cinayet 2) 2023

Netflix’in en çok izlenen yapımlarından biri olan Murder Mystery’nin bu devam filminde, Spitz çifti başarıyla aydınlattıkları cinayetten sonra kendi dedektiflik bürolarını kurar. Sandıkları gibi başarılı olamayan çift kendilerini, eski dostları Vikram The Maharajah’dan gelen davet telefonu sonrasında aradıkları yeni maceranın tam ortasında bulur. Üstelik bu seferki maceraları öncekilerden daha da zorlu olacaktır.

Tür: Aksiyon, Komedi, Suç

Süre: 1 saat 30 dakika

Senaryo: James Vanderbilt

Yönetmen: Jeremy Garelick

Oyuncular: Adam Sandler, Jennifer Aniston

IMDB:5.7

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (İsyan Gezegeni - Birinci Bölüm: Ateşin Çocuğu) 2023

Zack Snyder’ın yarattığı Netflix’in bilim kurgu serisinin ilk filmi Rebel Moon Part One: A Child of Fire’da uzak bir ayda, barışçıl hayat süren çiftçi köyü Ana Dünya’nın orduları tarafından tehdit edilince halkın tek umudu aralarında yaşayan gizemli bir yabancı olur.

Tür: Aksiyon, Macera, Dram, Bilim Kurgu

Süre: 2 saat 13 dakikaSenaryo: Zack snyder, Kurt Johnstad, Shay Hatten

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein

IMDB:5.6

İzlenecek film hazır. Peki ya film ve dizileri donmadan, takılmadan en yüksek kalitede izlemek için internet bağlantın hazır mı? Millenicom kullanıyorsan hazır. Henüz Millenicom abonesi değilsen yüksek hız, kotasız, taahhütsüz ve uygun fiyatlı fiber internet paketleri seni bekliyor. Hemen şimdi Millenicom’un sunduğu cazip kampanyalar ile sen de hızlı fiber internetin tadını çıkar.